Free online game   [ Vampires and werewolves: For centuries an eternal battle for supremacy of the shadows has raged. Which side will you choose? ]
Роздуми над Святим Письмом - Святе Письмо - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 3 1 2 3 »
Форум » Духовність » Святе Письмо » Роздуми над Святим Письмом
Роздуми над Святим Письмом
Андрійко:) Дата: Понеділок, 08.12.2008, 23:14 | Повідомлення # 1
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Тут я пропоную (можливо це дивно?) записувати свої думки,щодо прочитаного уривка зі Святого Письма :).Наприклад хтось написав якийсь уривок і всі охочі пишуть свої відповіді,думки,розважання на рахунок прочитаного кусочка.Уривки треба викладати з певною періодичністю. Наприклад раз в тиждень. Тобто написали уривок - тиждень пишемо про цей уривок роздуми. Далі наступний уривок. І так далі.Надіюсь буде багато "писак"у цій темі smile Бо ж роздуми над Святим Письмом-це найкраща молитва,яка можливо допоможе кожному з нас приділити хвилинку Богові навіть і у інтернеті smile На роботі,вдома чи будь-де,це буде нам допомагати не розривати контакт з Ним smile Отже я почну:

"Раз якось,другої суботи,ввійшов він у синагогу й почав навчати.А був там чоловік з сухою правою рукою.От книжники та фарисеї почали за ним назирати,чи він оздоровить в суботу,щоб знайти яке-небудь оскарження на нього.Ісус же знав думки їхні і сказав до чоловіка,який мав суху руку:"Підведись і стань посередині!" Підвівся той і став.Тоді Ісус до них промовив:"Питаю вас:Чи годиться в суботу добро чинити чи зло робити?"І,поглянувши кругом на них всіх,сказав до нього:"Простягни свою руку!" Той зробив так,і його рука стала здорова.Вони ж наповнилися люті й змовлялися між собою,що їм Ісусові зробити б."(Лука 6,6-11)


In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Дельфініус Дата: Вівторок, 09.12.2008, 01:46 | Повідомлення # 2
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Вражає те, наскільки сліпими і черствими є фарисеї, що вони лютують і незадоволені тим, що Ісус "порушив" суботу, вчинивши добро. Але в цих фарисеях я бачу і себе на жаль. Бачу те, що я, як і вони, докопуюсь до дрібничок, не таких вже і важливих, а пропускаю набагато важливіше sad

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
Андрійко:) Дата: Вівторок, 09.12.2008, 16:07 | Повідомлення # 3
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Quote (Андрійко:))
Ісус же знав думки їхні

А мене оце вразило.Тому,що Ісус знаючи їхні думки всеодно зробив чудо.Хоч він знав до чого це приведе,знав що фарисеї захочуть йому завдати шкоди.Адже Він міг просто відвести того чоловіка вбік і там оздоровити,щоб це нічто не бачив.Але ні,Ісус хотів щоб всі це побачили і зрозуміли,що робити добро,навіть у суботу можна і треба.Цим самим Він можливо показав їм(фарисеям) їхню "велику правильність".Як часто я знаючи,що щось добре і правильне не хочу цього робити,бо боюсь про наслідки,боюсь що люди подумають про мене,як будуть ставитись. sad

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Vova Дата: Субота, 13.12.2008, 16:42 | Повідомлення # 4
Творець сайту
Група: Адміністратори
Повідомлень: 255
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Дуже цікавий уривок. В першу чергу він мене навчає того, що для того, щоб робити добро в людини не має бути вихідних днів, добро потрібно робити завжди при найменшій нагоді і можливості. Також вражає те, наскільки люди (в даному випадку фарисеї) через свою дріб'язковість просто не помічають чогось великого і сильного, адже на їхніх очах відбувались просто нереальні події, а "Вони ж наповнилися люті й змовлялися між собою, що їм Ісусові зробити б". Ось такі мої роздуми з приводу цього уривку.

Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
 
Дельфініус Дата: Понеділок, 15.12.2008, 19:45 | Повідомлення # 5
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Наскільки сильно злий дух сидів в фарисеях, шо це просто страшно. Тут в цьому уривку розповідається, шо вони назирали за Ісусом тільки задля того, щоб знайти якийсь докір на Нього, замість того, щоб насолоджуватися Його присутністю і Його словом, як інші люди. Але це показує мені, шо і я постійно забуваю про Бога, і замість того, щоб прислухатися до Його слів, які Він постійно промовляє до мене і до всіх людей, я прислухаюся до протилежного голосу в мені, який постійно бунтує мене і намовляє проти добра. Тож я хочу попросити в Бога більшої зосередженості в житті, більшого розуміння Його слів, і сили, щоб протистояти і бути глухим до того бунтівного голосу в мені!

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
Владик Дата: Вівторок, 16.12.2008, 17:00 | Повідомлення # 6
Група: Радники
Повідомлень: 166
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Я звернув увагу,що Ісус майже всі свої чуда(а може і всі )робив у суботу.Я десь читав,що юдеям було заборонео у суботу робити якусь роботу і навіть ходити.Кожен міг зробити тільки по 90 кроків!На мою думку Ісус тут виразно показує неправильність такої думки.Тобто робити добро-це добре,а робити добро у суботу-це погано?
Тобто наскільки фарисєї цього не зрозуміли і "наповнилися люті й змовлялися між собою,що їм Ісусові зробити.."

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
 
Андрійко:) Дата: Вівторок, 16.12.2008, 17:17 | Повідомлення # 7
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Ну що ж я вважаю що прийшла черга комусь іншому писати уривки,чи як? happy

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Дельфініус Дата: Вівторок, 16.12.2008, 23:43 | Повідомлення # 8
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Я продовжу. Пропоную такий уривок:
Тут підійшов Петро й каже до нього: “Господи! Коли мій брат згрішить супроти мене, скільки разів маю йому простити? Чи маю до сімох разів прощати?”
Ісус промовив до нього: “Не кажу тобі: До сімох разів, але — до сімдесяти раз по сім”.
“Тому Царство Небесне схоже на царя, що хотів звести рахунки з слугами своїми. Коли він розпочав зводити рахунки, приведено йому одного, що винен був десять тисяч талантів. А що не мав той чим віддати, то пан і звелів його продати, а й жінку, дітей і все, що він мав, і віддати. Тоді слуга, впавши йому в ноги, поклонився лицем до землі й каже: Потерпи мені, пане, все тобі поверну. І змилосердився пан над тим слугою, відпустив його й подарував йому борг той. Вийшовши той слуга, здибав одного з своїх співслуг, який винен був йому сто динаріїв, схопив його й заходився душити його, кажучи: Віддай, що винен. Тож співслуга його впав йому в ноги й почав його просити: Потерпи мені, я тобі зверну. Та той не хотів, а пішов і кинув його в темницю, аж поки не поверне борг. Якже побачили товариші його, що сталося, засмутились вельми, пішли до свого пана й розповіли йому про все сподіяне. Тоді його пан покликав його і сказав до нього: Слуго лукавий! Я простив тобі ввесь борг той, бо ти мене благав. Чи не слід було й тобі змилосердитись над твоїм товаришем, як я був змилосердився над тобою? І розгнівавшись його пан, передав його катам, аж поки йому не поверне всього боргу. Отак і мій Отець Небесний буде чинити вам, якщо кожний з вас не прощатиме братові своєму з серця свого”.

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
Владик Дата: Середа, 17.12.2008, 14:27 | Повідомлення # 9
Група: Радники
Повідомлень: 166
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Quote (Дельфініус)
“Не кажу тобі: До сімох разів, але — до сімдесяти раз по сім”.

На мою думку тут Ісус сказав це образно,тобто скільки би раз тебе не ображали-стільки раз ти і повинен прощати.
Тут мені Ісус показує свою безмірну любов до мене і готовість простити мені будь-який гріх,який би я не вчинив.Але і яв свою чергу повинен прощати своїм ближнім.Навіть не заради них,а заради себе,щоб Бог простив мені.
Я пам'ятаю у Євангелії є пояснення-десять тисяч талантів і сто динаріїв.Це приблизно як тонна і грам.Тобто 10 тон і 100 грам,якщо не помиляюсь...Тобто тут показане милосердя образно,у цифрах,а Боже милосердя виміряти просто неможливо!

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
 
Андрійко:) Дата: Середа, 17.12.2008, 22:41 | Повідомлення # 10
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
На мою думку головна ідея тут полягає в прощенні.Але дивно,що коли той чоловік,після прощення не простив своєму боржникові.Це мені говорить,що і я себе так деколи поводжу,забуваючи про те що мені також прощають)))На щастя в мас є чин всепрощення у спільноті)))))

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Дельфініус Дата: Четвер, 18.12.2008, 00:14 | Повідомлення # 11
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Прекрасна і повчальна історія про те, які ми люди можемо бути, і є невдячними. Бог завжди прощає нам те зло, що ми постійно чинимо, а ми не виправляємося. І не раз ми, так як і той перший слуга, отримавши прощення від Бога, не хочемо вибачити своєму ближньому. Дуже важливо є зрозуміти оте "сімдесят раз по сім", і постійно прощати своїм ближнім. Ми самі набагато більше завинили перед Богом, а часом не хочемо простити невеличкої провини, і "дуємося", або ще гірше, осуджуємо чи очернюємо ту людину, шо нам провинилася.
Quote (Андрійко:))
є чин всепрощення у спільноті

Чин Всепрощення це дуже класно, після нього відчуваєш такий мир і піднесення! smile smile smile
І я хочу подякувати Богу, шо Він постійно прощає мені і дає мені можливість приступати до святої Сповіді і Причастя smile

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
musia_79 Дата: Четвер, 18.12.2008, 02:17 | Повідомлення # 12
Група: Модератори
Повідомлень: 289
Нагороди: 10
Статус: Офлайн
До цього уривка ще дуже підходять слова з молитви Отче наш: "...і прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим!"
Як ми можемо очікувати, що Бог пробачить нам наші гріхи, якщо самі не готові пробачити нашими ближнім? І якщо ми хочемо, щоб Бог пробачав нам завжди, а не якусь конкретну кількість разів, то і самі повинні пробачати сім разів по сімдесят сім, тобто також завжди. Інакше будемо передані тим катам, які й так постійно добираються до наших душ і катують їх...

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

Повідомлення відредагував musia_79 - Четвер, 18.12.2008, 02:19
 
Андрійко:) Дата: Понеділок, 22.12.2008, 14:13 | Повідомлення # 13
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Ну що ж настав новий тиждень і пора писати щось нове...

"І приходять вони в Єрихон.Коли ж він з учнями своїми і з силою народу виходив з Єрихону,син Тимея,Вартимей,сліпий жебрак,сидів край дороги.Довідавшися,що то Ісус із Назарету,закричав він і промовив:"Сину Давидів,Ісусе,змилуйся надо мною!"Багато сварило його,щоб мовчав,та він кричав ще більше""Сину Давидів,змилуйся надо мною!"Ісус же спинивсь і каже:"Покличте його!"Кличуть отже сліпого й говорять до нього:"Бадьорся!Устань лишень,кличе тебе".Він же,скинувши свою верхню одежу,скочив і підійшов до Ісуса.Ісус,до нього звернувшись,каже:Що ти хочеш,щоб я зробив тобі?"А сліпий йому:"Учителю мій,-щоб я бачив!"Сказав Ісус до нього:"Іди,віра твоя спасла тебе".І негайно прозрів той та й пішов дорогою за ним."


In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Повідомлення відредагував Андрійко:) - Понеділок, 22.12.2008, 22:03
 
Андрійко:) Дата: Понеділок, 22.12.2008, 22:16 | Повідомлення # 14
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
На мою думку,тут є багато символіки.Наприклад:
-"Багато сварило його,щоб мовчав"-Тут можливо,це усі матеріальні речі та "шум" світу,який мішає мені взивати до Бога.
-"він кричав ще більше"-наполегливість,та віра,що Ісус точно поможе.
-"Кличуть отже сліпого й говорять до нього:"Бадьорся!Устань лишень,кличе тебе"-Тут можливо люди,через яких Бог покликав мене,духовно сліпого до церкви.
-"Він же,скинувши свою верхню одежу,скочив і підійшов до Ісуса"-Тут покинути своє старе життя,як той верхній одяг і прийшов до Ісуса.
-"Що ти хочеш,щоб я зробив тобі?"-Ісус показує свобідну волю людини.
-"Учителю мій,-щоб я бачив!"-Тут про мої духовні очі.
-"І негайно прозрів той та й пішов дорогою за ним." -Пізнавши Божу Благодать,зразу пішов за Ним,не повертаючись до старого життя,почав нове.....Ось так smile

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Андрійко:) Дата: Понеділок, 29.12.2008, 14:22 | Повідомлення # 15
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Ось новий уривок з посання апостола Павла до колосян:) Можливо якщо цей уривок буде не зовсім таким,як хочете,або захочете інший,то нехай його стре адміністратор smile

"Вдягніться,отже,як вибрані Божі,святі й любі,у серце спочутливе,доброту,смиренність,лагідність,довготерпеливість,терплячи один одного й прощаючи одне одному взаємно,коли б хтось мав на когось скаргу.Так,як Господь простив вам,чиніть і ви так само.А над усе будьте в любові,що є зв'язок досконалости,і нехай панує в серцях ваших мир Христовий,до якого ви були покликані,в одному тілі,та й будьте вдячні.Слово Христове нехай у вас перебуває щедро:навчайтесь у всякій мудрості й напоумлюйте одні одних,співаючи Богові з подякою від свого серця псалми,гімни та духовні пісні.І все,щоб ви тільки говорили й робили,-все чиніть в ім'я Господа Ісуса,дякуючи Богові Отцеві через нього."(Кол.3,12-17)


In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Форум » Духовність » Святе Письмо » Роздуми над Святим Письмом
Сторінка 1 з 3 1 2 3 »
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі