Fight in this online game   [ Dark shadows and demons have taken over the country of Aris... ]
Злі казки - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Інше » Форум для гостей » Злі казки
Злі казки
Гість Дата: Вівторок, 21.07.2009, 20:32 | Повідомлення # 1
Група: Гості





У 1984 р. вийшла збірка закарпатських казок "Зачаровані казкою", в одній з яких є явно хула проти Святого Духа (насмішка над Ним). Але це ж гріх, який не прощається!!! (Мт 12, 31-32; Мр 3,28-30; Лк 12,10)Страшно подумати, що цю казку прочитали тисячі дітей і читають досі! Добре, якщо дитина осудить цю казку, але ж коли посміється!!! Це ніби нагодувати дитину грибами: всі добрі і дуже корисні, а один - отруйний.

До речі, є думка, що хула проти св. Тайн і Церкви теж може бути хулою проти Святого Духа. Бо Він діє в Церкві і, зокрема, під час здійснення св. Тайн.
А в казках є ще й багато насмішок над священиками. Вони, звичайно, є такі ж люди як і ми, не застраховані від гріхів. Я не згіршуюся тим, коли бачу, що священик поводиться не так, як має поводитись християнин, тим більше, що духовні особи мають набагато більше спокус як миряни. Але коли діти читають такі казки, в них, м'яко кажучи, з'являється доволі однобічна думка про священиків і може сформуватися упереджене ставлення до Церкви на все життя.
Ми не можемо забрати спокуси зі світу, але можемо хоч трохи захистити дітей від них.

А я кажу про відповідальність старших: батьків, бібліотекарів, вихователів, педагогів і тих, хто дарує книжки, a, тим більше, видає, до них звертаюсь.

Недавно вийшла ще одна така казка з хулою на Святого Духа (назви казати не буду, бо говорить сама за себе) в одній з книг 24-томного збірника: Українські народні казки:Книга 5: Казки Гуцульщини/М. Зінчук, 2006
Щоб знати, доводиться перечитувати зміст книжечок... Хто зна, скільки ще таких є? А то, втрачені гроші...

До речі, в мультфільмах теж є багато такого, чого б дітям краще не бачити. (Наприклад, зневага над св. Володимиром Великим)
Бо "хто спокусить одного з цих малих, що в Мене вірують, краще б йому жорно повісили на шию і втопили в глибині моря..." sad Чому Церква не реагує?

 
soldy Дата: Вівторок, 21.07.2009, 21:53 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 101
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
На рахунок хули на Святого Духа, то кожна насмішка над кимсь чи чимсь святим могла б називатися такою хулою, бо, якщо слідувати вашій логіці, то дійдемо що всі такі речі є вищезгаданим гріхом, адже Дух святий є у всьому і діє через святих, все таки подібні речі є різновидами гріхів проти другої заповіді, тяжкими гріхами проти цієї заповіді! А гріхами проти Святого Духа вважаються гріхи надмірної надії, безнадії на Боже милосердя та інші, що знаємо з катехизму, просто такі гріхи часто можуть привести до інших недопустимих речей, наприклад самогубства, як сталось із Юдою, він згрішив безнадією на Боже милосердя вчинивши самогубство, так сталось із багачем із притчі, який розбудував свої комори і казав ? "їж душе, пий і веселися", а Бог сказав, що він нерозумний, бо грішив надмірною надією на Боже милосердя, не дбав про вбогих, а захворів захланництвом і своє покаяння переніс на далеке майбутнє, а Бог не дав можливості йому покаятись через його гріх, аналогічно було і з багачем, що не бачив як злиднює лазар і не мав часу на покаяння...Є ще багато прикладів, які пояснюють чому гріх не прощається, людина просто нездатна до покаяння і не хоче прийняти прощення, тому і собі сама часто не може простити, забуваючи, що Бог милосердний...
 
Гість Дата: Вівторок, 20.03.2012, 16:40 | Повідомлення # 3
Група: Гості





Toucdhwon! That's a really cool way of putting it!
 
Форум » Інше » Форум для гостей » Злі казки
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:
Нова відповідь
Имя:
Текст повідомлення:
Опції повідомлення:
Код безпеки:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі