New progressive Site Creator   [ build your own site with powerful CMS for FREE... ]
Вегетаріанство - це повага до життя тварин. - Про все на світі - Інше - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Інше » Про все на світі » Вегетаріанство - це повага до життя тварин. (Братики наші меншенькі! Ми їх любимо :) і вбиваємо :()
Вегетаріанство - це повага до життя тварин.
benedikta Дата: П'ятниця, 17.06.2011, 11:45 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Цитати з Біблії, Старий Завіт, Книга Буття, Глава 1
24. Тоді сказав Бог: "Нехай земля виведе з себе живі створіння за їхнім родом: скотину, плазунів і диких звірів за їхнім родом." І сталося так.
25. І сотворив Бог диких звірів за їхнім родом, скотину за родом її, і всіх земних плазунів за їхнім родом. І побачив Бог, що воно добре.
26. Тож сказав Бог: "Сотворімо людину на наш образ і на нашу подобу, і нехай вона панує над рибою морською, над птаством небесним, над скотиною, над усіма дикими звірями й над усіма плазунами, що повзають на землі."
27. І сотворив Бог людину на свій образ; на Божий образ сотворив її; чоловіком і жінкою сотворив їх.
28. І благословив їх Бог і сказав їм: "Будьте плідні й множтеся і наповняйте землю та підпорядковуйте її собі; пануйте над рибою морською, над птаством небесним і над усяким звірем, що рухається по землі."
29. По тому сказав Бог:
"Ось я даю вам усяку траву, що розсіває насіння по всій землі, та всяке дерево, що приносить плоди з насінням: вони будуть вам на поживу.
Всякому ж дикому звіреві, всякому небесному птаству, всьому, що повзає по землі й має в собі живу душу, я даю на поживу всяку зелень трав." І так сталося.
31. І побачив Бог усе, що створив: і воно було дуже добре. І був вечір і був ранок - день шостий.

Яка Ваша думка з приводу цього?

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)


Повідомлення відредагував benedikta - П'ятниця, 17.06.2011, 11:47
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 12:44 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Цитати відомих людей про вегетаріанство

Адамс Крісті :
Я абсолютно упевнена, що тварини заслуговують того, щоб жити поза жорстокістю і експлуатацією. Це більше, ніж просто слова про те, що ми зобов'язані добре відноситися до тварин в процесі користування ними, або перед тим як їх убити і з'їсти. Я говорю, що тварини мають право бути вільними від будь-якої людської жорстокості і експлуатації.

Ахматова Ганна:
О Боже, за себя я все могу простить
Но лучше б ястребом ягненка мне когтить
Или змеей уснувших жалить в поле
Чем человеком быть и видеть поневоле
Что люди делают, и сквозь тлетворный срам
Не сметь поднять глаза к высоким небесам

Бекетов А.Н. : Любов не лише до одного людства але і до усього живого - ось вищий прояв цього благородного атрибуту морально розвиненої людини - гуманності.

Моя дорога - Христос

Повідомлення відредагував VladLena - Неділя, 19.06.2011, 21:15
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 12:48 | Повідомлення # 3
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Бестон Генрі :
В мире, который куда древнее и совершеннее нашего, обитают они, совершенные и утонченные, наделенные столь развитыми органами чувств, которые мы либо безвозвратно утратили, либо не имели вовсе. Они - не братья нам и, тем паче, не "братья наши меньшие", они - это иные цивилизации, плененные вместе с нами сетями времени и бытия, наши "сокамерники" в земной круговерти, исполненной красоты и страдания.

Бриджіт Бардо:
Якби вам самим довелося вбивати тварину, яка потрапляє вам в тарілку, ви б стали вегетаріанцем як я.

Бурваш Пітер (тенісист) :
Я не серпанкова панночка. Я грав в хокей, поки не позбувся половини зубів, я бився на тенісних кортах... Але те, що я побачив на бійні, потрясло мене. Вийшовши звідти, я вже твердо знав, що не заподію ніколи зла жодній тварині! Я вже раніше був знайомий з економічними, екологічними і психологічними аргументами на захист вегетаріанства, але цей безпосередній досвід, що відкрив мені усю жорсткість, що проявляється людиною по відношенню до тварин, став міцною основою мого вегетаріанства.

Буття, 1.29.
І сказав Бог: Ось, Я дав вам всяку траву, що сіє сім'я, яка є на усій землі, і всяке дерево, у якого плід деревний, що сіє сім'я : вам це буде в їжу.

Буття, 9.4-5.
Тільки плоть з її життям, з її кров'ю, не їжте. Я стягну і вашу кров, в якій ваше життя стягну з руки кожного звіра.

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 12:52 | Повідомлення # 4
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Ганді Махатма:
По моему убеждению, жизнь ягненка не менее ценна, чем жизнь человеческого существа... Я утверждаю, что чем беспомощнее создание, тем большее право оно имеет на получение защиты против жестокости человека. О величии нации и ее моральном прогрессе можно судить по тому, как она обращается с животными.

Горацій:
Отважся стати мудрим! Перестань вбивати тварин! Той, хто відкладає справедливість на потім, невідмінний від селянина, який сподівається, що річка обміліє, раніше чим він її перейде.

Гумбольдт Олександр (засновник наукової географії) :
Жорстокість по відношенню до тварин не може існувати ні там, де люди по-справжньому утворені, ні там, де панує істинна ученість.

Золя Еміль:
Питання тварин для мене важливіше, ніж заклопотаність тим, чи мене висміюватимуть.

Исаия:
Я пресыщен всесожжениями овнов и туком откормленного скота, и крови тельцов и агнцев и козлов не хочу.(...) И когда вы умножаете моления ваши, Я не слышу:ваши руки обагрены кровью: Закалывающий вола - то же, что убивающий человека.

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 20:00 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Капло Росі Філіп:
"Буддизм і вегетаріанство". Оскільки ж все-таки відбувається забій? Нині для цих цілей використовуються в основному три методи: оглушення кувалдою або сокирою, оглушення так званим "болванковим пістолетом" і електрошок. Коли тварини наближаються безпосередньо до місця забою, вони чують, що чекає їх попереду і починають упиратися. Щоб змусити їх зайти в крихітні загороди, робітники використовують голі електроди або дубини. Отже у першому випадку тварині завдається потужного удару кувалдою по голові, який проламує їй череп і приводить в несвідомий стан. Якщо тварина велика і сильна, одним ударом справа не закінчується.

Левіт:
И если кто из дома Израилева или из пришельцев, что меж вами, будут есть какую-либо кровь, то обращу лицо Мое на душу его, кто будет есть кровь и истреблю ее из народа ее. Это закон вечный во все роды ваши; во все жилища ваши, не ешьте никакого сала и никакой крови.

Леонардо да Вінчі:
Правда, що людина - це король тварин, по своїй жорстокості він перевершує їх. Ми живемо за рахунок смерті інших. Ми просто ходяче кладовище. З раннього дитинства я відмовився від вживання м'яса і прийде час коли людина дивитиметься на вбивство тварини так само, як зараз вона дивиться на вбивство людини.

Маккартні Пол:
Якби на м'ясокомбінатах були скляні стіни, усі стали б вегетаріанцями.

Мілан Кундера :
Істинна доброта людини в усій її чистоті і свободі може проявитися лише по відношенню до того, хто не має ніякої сили. Справжнє моральне випробування людства, те найнайголовніше випробування (заховане так глибоко що вислизає від нашого погляду) корениться в його відношенні до тих, хто відданий йому у владу : до тварин. І тут людина терпить повний крах, настільки повний, що саме з нього витікають і усі інші.

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 20:08 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Моррисси Стівен Патрік (музикант) :
Стати вегетаріанцем - це абсолютно раціональне рішення. У більшості людей мозок просто не до кінця сформований, він не працює належним чином, люди не здатні продумувати до кінця наслідку своїх вчинків. Так багато вже сказано про жорстоке поводження до тварин, що неможливо вважати людину розумною істотою, якщо він продовжує поїдати чужу плоть. Немає жодного розумного аргументу на користь вбивства тварин.

Ніцше Фрідріх:
Уся антична філософія була орієнтована на простоту життя і учила деякій невибагливості. У цьому сенсі небагато філософів-вегетаріанців зробили людству велику послугу, чим усі нові філософи, і доти поки ці філософи не наберуться мужності і не відправляться на пошуки абсолютно іншого способу життя, і не покажуть це на власному прикладі, вони залишаться порожнім місцем.

Перша заповідь буддизму.
Не завдавай шкоди нічому живому.

Піфагор:
До тих пір, поки люди різатимуть тварин, вони вбиватимуть один одного. І, дійсно, той, хто сіє зерно вбивства і болю, не може пожинати радість і любов.

Плутарх.
"Про Поїдання Плоті". Будьте послідовні і зробіть усе самі, без тесаків дубин і сокир - як вовки, ведмеді і леви роблять це, вбиваючи і поїдаючи свою жертву. .Але якщо ви вважаєте за краще постояти осторонь, поки жертва ваша не помре, і терпіти не можете власноручно відправляти кого-небудь на той світ чому ж тоді усупереч законам Природи ви продовжуєте поїдати живих істот?

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 20:09 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Поль Жан (німецький поет)
О справедливый Господь! Из скольких часов адских мучений животных человек выдаивает одну-единственную минуту наслаждения для языка!

Ральф Уолдо Эмерсон:
Ви тільки що пообідали; і як ретельно на шанобливому видаленні в декілька або багато кілометрів не ховалася б бойня, ви співучасник.

Саркар П. Р. :
Когда вся земельная собственность этой вселенной будет унаследована всеми творениями, можно будет найти какие-то оправдания системе, в которой к кому-то направляется поток неслыханных богатств, в то время как другие умирают от того, что им не хватает и горсти зерна.

Сингер:
Всевозможные философы и религиозные деятели пытаются убедить своих учеников и последователей в том, что животные - не более, чем машины без души. Но любой, кто когда-нибудь держал у себя дома животное - будь то собака, птица или даже мышь, - знает, что эта теория - наглая ложь, выдуманная для того, чтобы оправдать жестокость.

Смит Адам:
Дуже сумнівно, що для підтримки життя нам потрібне м'ясо убитих тварин. Овочі і зернові, молоко, сир, вершкове масло дають нам повноцінну, щедру, поживну калорійну їжу. Ніяких розумних міркувань не вимагають від людини, щоб вона живилася убитим.

Моя дорога - Христос

Повідомлення відредагував VladLena - Неділя, 19.06.2011, 21:15
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 21:29 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Струве:
До тих пір, поки інші тварини будуть виключені з круга духовного життя, в якому признаються загальні правила і обов'язки, люди не зроблять ні кроку вперед на шляху до морального вдосконалення.

Толстой Лев:

Вбиваючи тварин заради харчування людина пригнічує в собі вищі духовні почуття - співчуття і жалість до інших живих істот, подібних до нього, - і, переступаючи через себе, робить жорстоким своє серце. Як можна сподіватися, що на землі запанує мир і процвітання, якщо наші тіла є живими могилами у яких похоронені убиті тварини? Якщо людина серйозна і щира у пошуках моральності, то перше, від чого він повинен відвернутися - це мясоедение... Вегетаріанство вважається критерієм, по якому можна розпізнати наскільки серйозно і істинне прагнення людини до моральної досконалості.

Торо Г. Д.:
Я ніскільки не сумніваюся в тому, що людський рід поступово удосконалюватиметься і головною причиною цього буде відмова від м'ясоспоживання.

У Ну (Прем'єр Бірми) :
Світ на землі, або будь-який інший світ знаходиться у величезній залежності від стану розуму. Вегетаріанство дає правильний ментальний стан для світу. Воно несе в собі силу кращого шляху життя, який якщо стане загальним, може привести до кращого, справедливішого і більше мирного співтовариства націй.

Швейцер Альберт :
Добро - підтримує і леліє життя. Зло - знищує і перешкоджає їй.

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 21:31 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Шелтон Герберт:
Не существует ни единого факта, ни единого аргумента в оправдание мясоедения, которые нельзя было бы употребить и в оправдание каннибализма.

Шестая заповедь.
Не убий.

Шопенгауэр:
Мнимое бесправие животных, заблуждение, будто наши деяния относительно их не имеют нравственного значения, или, говоря языком морали, будто перед животными не существует никаких обязанностей, в этом проявляются возмутительные грубость и варварство.

Шоу Джордж Бернард:
Животные - это мои друзья ...и я не ем своих друзей. Это ужасно! Не только страданием и смертью животных, но тем, что человек понапрасну подавляет в себе высшее духовное сокровище - сочувствие и сострадание к живым существам, подобным себе, растаптывая свои собственные чувства, становясь жестокими.

Моя дорога - Христос
 
VladLena Дата: Неділя, 19.06.2011, 21:32 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 40
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Мы молим Бога озарить наш путь:
Даруй нам свет, о всеблагой Господь!
Кошмар войны нам не дает уснуть,
Но на зубах у нас животных мертвых плоть.


Эдисон Томас:
Я вегетарианец и противник алкоголя, поэтому я могу найти лучшее применение моему уму.

Энштейн Альберт:
По моему мнению, вегетарианский образ жизни, благодаря своему чисто физическому воздействию на человеческий темперамент, оказал бы самое благоприятное влияние на большую часть человечества.

Моя дорога - Христос

Повідомлення відредагував VladLena - Понеділок, 20.06.2011, 11:55
 
Anarchy Дата: Понеділок, 20.06.2011, 18:06 | Повідомлення # 11
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
ЗРАЗУ попереджаю дуже багато помилок,не було часу виправляти.

кілограм яловичини набагато більше забруднює природу, ніж 3-х годинний рух автомобілів. До таких висновків прийшли Акіфумі Огіно та його науково-дослідна команда з Інституту Домашнього худоби та Сільського господарства в Тсукубе (Японія). Вони подивилися, як впливає виробництво яловичини на глобальне потепління, споживання енергії і окислення води.
Команда вивчала результати виробництва і транспортування їжі. Додавши ці дані до вже наявної у них інформації, дослідники обчислили вплив на екологію однієї порції м'яса.Таким чином, 1 кілограм яловичини за кількістю виділяється вуглекислого газу порівняємо з вихлопами, що випускаються середнім європейським автомобілем під час 250 кілометрового перегону. Крім того, енергії, яку витрачають на приготування м'яса, вистачить, щоб підтримувати лампочку, потужністю 100 ват, що горить протягом майже 20 днів.
Лев Толстой (1828-1910, російський письменник-гуманіст):
"Це жахливо! Не ті страждання і загибель живих істот, але те, як людина без потреби пригнічує в собі вищий духовний початок - почуття жалю й жалості по відношенню до подібних йому живим істотам - і, нехтуючи власні почуття, стає жорстоким. Але ж як міцна в серці людському ця заповідь - не вбивати живе!
Не дивуйтеся тим, що при вашому відмову від м'ясної їжі всі ваші близькі домашні нападуть на вас, будуть засуджувати вас, сміятися над вами. Якби мясоедение було байдуже справа, м'ясоїди не нападали б на вегетаріанство, вони дратуються тому, що в наш час вже усвідомлюють свій гріх, але не в силах ще звільнитися від нього ".

ВЕГЕТАРІАНСТВО - ЦІКАВІ ФАКТИ

1. "Від 90 до 97 відсотків випадків захворювань серця, є причиною більш ніж половини смертей в США можна було запобігти вегетаріанської дієтою."
Журнал Американської медичної асоціації

2. "У СРСР за даними 1979 р. 85% всіх невідкладних операцій виконувалося з приводу гострого апендициту - приблизно 500 000 на рік. У вегетаріанців такі хвороби, як артеріальна гіпертензія, сечокислий діатез, апендицит і багато інших не зустрічаються зовсім. "

3. "Дослідження показали, що вегетаріанці здатні працювати в два-три рази довше, ніж ті хто харчується м'ясом, і до того ж вони в три рази швидше відновлюють свої сили."
Доктор Дж. Йотекьо і В. Кіпані, Брюссельський університет
Вегетаріанство і економіка

4. "М'ясо навіть після термічної обробки зберігає гормони тієї статі, до якого належала тварина. Вживання в їжу м'яса тварин призводить до дезорієнтації гормональної системи людини лавиною чужорідних гормонів. Багато в чому з цієї причини такої гострої стала в наш час проблема транссексуалів."

5. "Протягом усієї історії людства більшість людей харчувалося вегетаріанською їжею. Навіть у найбільш розвинених країнах історія масового вживання м'яса налічує не більше 100 років; фактично вона розпочалася з винаходу холодильника."
Американське товариство дієтологів

6. "Фізіологічно людина скоріше ставитися до травоїдним, ніж до хижаків. Хижі тварини мають порівняно короткий кишечник (у три рази довше тіла), що дозволяє своєчасно виводити з організму швидко розкладається і виділяє токсини м'ясо. У травоїдних тварин кишечник в шість разів довше тіла, тому що рослинна їжа розкладається набагато повільніше, ніж м'ясо. "

7. За підсумками всесвітнього дня вегетаріанця, традиційно відзначається 1 жовтня, Союз вегетаріанців оприлюднив статистику, взявши за основу середньостатистичного жителя Німеччини. За їхніми підрахунками, кожен німець з'їдає за своє життя в середньому 1094 тварин. Ці цифри застосовні до жителів інших розвинутих країн.

8. Якщо одна окремо взята країна (та ж Німеччина) введе один вегетаріанський день на тиждень, від забою можна було б врятувати 157 000 000 тварин.

9. Англійська селянин Фом Парра дожив до 152 років, харчуючись тільки рослинною їжею. Вступив у другий шлюб в 120 років, мав сина, який помер в 127 років. Дізнавшись про такий довгожителів, Карл I запросив селянина до двору, де той відразу ж помер від вживання незвичній для нього їжі і вина.

10. Існує кілька джерел, що описують раціон римських гладіаторів, з яких випливає, що вони харчувалися ячмінними коржиками і оливковою олією. Крім того, цікавий той факт, що закутим рабам і римським солдатам видавали щодня 1,3 кг хліба або інжиру і щорічно 262 літра вина; в раціоні неодмінно присутні також цибулини рослин, ріпа й інші коренеплоди, бобові й свіжі сезонні овочі. Перед боєм римські солдати вживали багато часнику (за деякими даними, лука): існувала думка, що часник надає сили. Відомо також, що грецькі атлети, переможці античних Олімпійських ігор, харчувалися горіхами, інжиром, кукурудзою і сиром.

11. Піфагор, відомий філософ і математик VI століття до нашої ери, категорично відмовлявся їсти м'ясо тварин. Він вірив у переселення душ і боявся опинитися людожером. Багато з його учнів і сподвижників теж відмовилися від м'яса. Це було перше негласне товариство вегетаріанців.

12.Зімой 1981 р. був проведений цікавий експеримент з перевірки порівняльної витривалості вегетаріанців і не вегетаріанців. Група вегетаріанців із шести чоловік поставила завдання піднятися на вершину Ельбрусу. Спортсмени-вегетаріанці піднялися спочатку на висоту 4200 м і зупинилися в готелі "Притулок одинадцяти" на схилах Ельбрусу. Протягом чотирьох днів вони тренувалися, здійснюючи сходження до 4700 м, витрачаючи на це не більше 2 ч. На п'ятий День відбулося змагання між командою вегетаріанців і командою "м'ясоїдів". Змагається належало піднятися на східну вершину Ельбрусу висотою 5621 м. Від команди вегетаріанців в змаганні брали участь двоє кращих спортсменів, а від команди "м'ясоїдів" - шестеро. Результати змагань були тріумфальними для вегетаріанців: обидва їх представника першими зійшли на вершину. Вони продемонстрували перевагу вегетаріанського харчування, причому в умовах високогір'я, де, крім важкого фізичного навантаження, доводилося долати холод і кисневе голодування.

13. Коли забивається тварина, продукти його життєдіяльності припиняють виводитися його кровоносною системою і залишаються "законсервованими" в мертвому тілі. М'ясоїди, таким чином, поглинають отруйні речовини, які у живої тварини покидають тіло разом з сечею. Доктор Оуен С. Паррет у своїй роботі "Чому я не їм м'яса" помітив: Коли варять м'ясо, шкідливі речовини з'являються у складі бульйону, в результаті чого той своїм хімічним складом практично ідентичний сечі.

14. Сучасна медицина підтверджує: мясоедение таїть в собі безліч небезпек. Онкологічні та серцево-судинні захворювання набувають масштаби епідемій у країнах, де високий показник середнього споживання м'яса, в той час як там, де цей показник низький, такі захворювання надзвичайно рідкісні.

15. Рослини мають здатність синтезувати амінокислоти з повітря, грунту та води, але тварини можуть отримувати білки тільки через рослини: або поїдаючи їх, або поїдаючи тварин, що харчувалися рослинами і засвоїли всі їхні поживні речовини. Стало бути, у людини є вибір: Отримувати їх безпосередньо через рослини або обхідним шляхом, ціною великих економічних і ресурсних витрат - з м'яса тварин. Таким чином, м'ясо не містить жодних амінокислот окрім тих, які тварини отримують з рослин-й сама людина може отримувати їх з рослин. Більш того, рослинна їжа має ще одну важливу перевагу: разом з амінокислотами ви отримуєте речовини, необхідні для найбільш повного засвоєння білків: вуглеводи, вітаміни, мікроелементи, гормони, хлорофіл і т.д.

16. Споживаючи в їжу м'ясо, людина, як правило, ховає його під кетчупи, соуси і підливи. Він обробляє і видозмінює його безліччю різних способів: смажить, варить, гасить і т.д. Для чого все це? Чому б, подібно хижакам, не їсти м'ясо сирим? Багато дієтологів, біологи і фізіологи переконливо продемонстрували: люди не м'ясоїдні від природи. Саме з цього вони так старанно і видозмінюють нехарактерну для себе їжу.

17. Фізіологічно люди стоять куди ближче до рослиноїдних тварин, таким як мавпи, слони, коні і корови, ніж до м'ясоїдних, типу собак, тигрів і леопардів.
Скажімо, хижаки ніколи не потіють; у них теплообмін відбувається по засобом регуляторів частоти дихання і висунутого язика. Тварини ж вегетаріанці (і людина) володіють для цієї целіпотнимі залозами, через які тіло залишають різні шкідливі речовини.
У хижаків довгі і гострі зуби, для того, щоб утримувати і вбивати здобич; у травоїдних (і у людини) короткі зуби і немає кігтів.
Слина хижаків не містить амілази і тому нездатна до попереднього розщеплення крохмалів. Залози м'ясоїдних тварин виробляють велику кількість соляної кислоти для переварювання кісток.
Хижаки хлебчуть рідина, як, наприклад, кішка, травоїдні ж (і людина) втягують її крізь зуби. Таких ілюстрацій можна привести безліч, і кожна з них свідчить: людський організм відповідає вегетаріанської моделі. Чисто фізіологічно люди не пристосовані до м'ясного раціону. Ось, мабуть, найбільш вагомі аргументи на користь вегетаріанства. "

18. Рослинна їжа традиційно низькокалорійна, вона перешкоджає жировим накопичень, важко зустріти повного вегетаріанця.

19. Крім усього іншого, існує шкоду і від самого способу вбивства тварин. Коли їх ведуть на бійню, виділяється величезна кількість гормнонов страху. Вони розходяться по тілу приготовленої до забою корови або свині моментально. Жива істота, перенесшее агонію - не найкраща прикраса столу. У селах і зараз нерідко тварина намагаються заспокоїти перед забоєм, щоб звести шкоду до мініум. У багатьох народів існували обряди, під час яких перед твариною вибачалися за його умертвеніе, пояснюючи це необхідністю.

20.Подавляющее число жителів планети споживають в їжу м'ясо, без нього не обходиться жодна національна кухня. Можливо, багато віднесуть м'ясо до розряду самих смачних продуктів існують у світі, більшість людей просто не можуть собі уявити, як можна жити, і не їсти м'ясо, і не вірять тому, що шкода м'яса існує насправді. За статистикою в середньому людина вживає 60 - 70 кг м'яса на рік, але в деяких випадках ці цифри перевалюють позначку в 100кг. Однак дієтологи вже давно встановили, що м'ясо далеко не корисно для людини, а навпаки, є причиною розвитку багатьох захворювань, а в літньому віці люди, які регулярно вживають м'ясо набагато менш активні, мають набагато більше проблем зі здоров'ям, і термін життя любителів м'яса помітно нижче , ніж у людей, Які споживають в основному рослинну їжу. При вивченні раціону харчування довгожителів по всьому світу було встановлено, що в їх живленні м'ясо або повністю відсутній, або його споживання набагато нижче, ніж у середньостатистичного любителя м'яса.
Вченими доведено, що є тісний зв'язок між споживанням м'яса і розвитком серцево-судинних захворювань, проблем в роботі шлунково-кишкового тракту, атеросклерозом, і навіть розвитком ракових пухлин товстого кишечника.

21. Тісні загони, електричні Стрекала і невимовний жах, в якому вони постійно перебувають, - все це як і раніше є невід'ємною частиною "новітніх" способів розведення, перевезення та забою тварин. Правда, про вбивство тварин малоприваблива - промислові бойні нагадують картини пекла. Пронизливо кричущих тварин оглушають ударами молота, електричним струмом чи пострілами з пневматичних пістолетів. Потім їх підвішують за ноги на транспортер, який везе їх по цехах фабрики смерті. Ще живим їм перерізають горлянку і здирають з них шкуру, так що вони вмирають від втрати крові. Передзабійний стрес, який відчуває тварина, триває досить довгий час, просочуючи жахом кожну клітинку його організму.
Багато людей, не вагаючись, відмовилися б від м'ясної їжі, якби їм довелося побувати на бойні.

22. Кожен вегетаріанець рятує в рік близько ста тварин, відмовляючись від вживання в їжу м'яса тварин, риби, воліючи штучне хутро натуральному. Вегетаріанці не тільки зберігають життя тваринам, але допомагають людям. Так, американський вегетаріанець Лінкольн свого часу дав свободу чорношкірим. Нинішні зірки теж печуться про благо тварин. Тиждень печуться, іншу. А потім надягають хутряне манто і йдуть вечеряти кролятиною.

23. Порядку 70% індусів - вегетаріанці. І більшість людей, що практикують йогу, відмовляються від тваринної їжі. Рослинна їжа разом з вправами дає набагато більший ефект.

Все єдине ціле.
 
benedikta Дата: Вівторок, 01.11.2011, 19:27 | Повідомлення # 12
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Через гріхопадіння людина була прогна з раю, вона втратила можливість бачити Творця Господа Бога, втратила гармонію з рослинним і трваринним світом. Але Слово Господнє для людини не змінилося. Заповідь Божа говорить - НЕ ВБИЙ. І цим все сказано. Ми повинні бути дбайливими і добрими господарями у користуванні благами земними. І вбивати тварин - ми не маємо права. Є дуже багато продуктів харчування корисних для організму серед овочів, фруктів, різних круп, горіхів, сушених фруктів, молочних продуктів і т.п. Тому, коли людина оправдовує себе про необхідність споживання м'яса, вона у такий спосіб - прирівнює себе до дикарів і ненажер. Багато святих взагалі не споживали м'яса. А наше покликання - стати святими.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
benedikta Дата: Середа, 18.01.2012, 17:08 | Повідомлення # 13
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Слово "вегетаріанець", введене в побут у 1842 р. засновниками "Британського вегетаріанського товариства", походить від латинського vegetus, що означає "міцний, здоровий, свіжий, бадьорий".

Більшість вегетаріанців - це люди, що зрозуміли, що спочатку потрібно позбутись від схильності до насильства у власному серці, і тільки потім думати про створення миролюбного суспільства. Так Піфагор, Сократ, Платон, Климент Олександрійський, Плутарх, цар Ашока, Леонардо да Вінчі, Монтень, Акбар, Джон Мільтон, сер Ісак Ньютон, Емануель Сведенборг, Вольтер, Бенджамін Франклін, Жан-Жак Руссо, Ламартин, Персі Бісі Шеллі, Ральф Уолдо Емерсон, Генрі Девід Торо, Лев Толстой, Джордж Бернард Шоу, Рабіндранат Тагор, Махатма Ганді, Альберт Швейцер і Альберт Ейнштейн були вегетаріанцями.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
benedikta Дата: Середа, 18.01.2012, 17:23 | Повідомлення # 14
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
* Забійні тварини, що усе своє життя проводять у неволі, приречені на жалюгідне, болісне існування, а промислові бойні нагадують картини пекла. Пронизливо кричущих тварин оглушають ударами молота, електричним струмом чи пострілами з пневматичних пістолетів. Потім ще живу тварину підвішують за ноги на транспортер, перерізають горло та здирають шкіру, так, що вона вмирає від утрати крові.
* У Старому Заповіті говориться: "Не вбивай" (Вихід, 20.13), що відноситься не тільки до людей. У ньому немає прямого дозволу їсти м'ясо, зате в Книзі Буття (1.29) Сам Господь говорить: "От, Я дав вам усяку траву, що сіє насіння, яка є на всій землі, і всяке дерево, у якого плід деревний, що сіє насіння: вам це буде в їжу".
* У Новому Заповіті немає теж мови про те, щоб їсти м'ясо. Перше послання до Коринтян Глава 8, вірш 13 "Тому, якщо страва призводить брата мого до гріха, повік не буду їсти м'яса, щоб не спокушувати мого брата".

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
Форум » Інше » Про все на світі » Вегетаріанство - це повага до життя тварин. (Братики наші меншенькі! Ми їх любимо :) і вбиваємо :()
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі