Fight in this online game   [ Dark shadows and demons have taken over the country of Aris... ]
Сповідь раз в рік((( - Духовне життя - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 2 1 2 »
Форум » Духовність » Духовне життя » Сповідь раз в рік(((
Сповідь раз в рік(((
Дельфініус Дата: Середа, 08.04.2009, 13:53 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Сповідь-це покаяння, звільнення від гріхів, можливість повернути втрачену Божу ласку... Зараз Великий піст і питання Сповіді є дуже актуальне! Бачачи величезні черги до Сповіді, виникає запитання, чому люди є настільки затверділі, що не розуміють, що сповідатися потрібно не раз в рік, а кожен раз як тільки зробиш тяжчий гріх. Сповідь перетворюється просто в традицію, шось шо треба перед паскою обовязко відбути і не більше sad . Як люди не розуміють, шо Сповідь це ніби "ванна" для душі, ми очищаємося. От би спобувати цілий рік не митися і тільки раз прийняти ванну і все biggrin . Та й навіть за той один раз важко "відмитися" до білосніжного вигляду. Думаю священики на сповідях пояснюють це людям, але люди висповідавшися далі живуть світським життям і ходять "брудні" до наступної паски sad . Чому це так? sad

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
DNatiM Дата: Четвер, 09.04.2009, 10:22 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 287
Нагороди: 6
Статус: Офлайн
так це дуже велике затемнення людини і це страшно . З такими людьми протрібно дійсно багато обговорити і пояснити . Але ось від цього страждають ті люди , які стараються бути часто в церкві і про все це добре знають sad . Цим людям хотілось би почути щось нове , а ті які раз в рік приходять все що їм потрібно знати і ось тут починаються сильні накладки ...

Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
 
Vova Дата: Четвер, 16.04.2009, 12:21 | Повідомлення # 3
Творець сайту
Група: Адміністратори
Повідомлень: 255
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Не варто говорити що це обов'язково затемнення людини. Часто це просто незнання чи виховання є результатом того, що люди сповідаються лише раз в рік. І для того щоб щось змінити священик повинен цей один шанс використати на всі 100%: доступно, розумно і лаконічно пояснивши людині як насправді має бути. І якщо хоча б один з "річників" зрозуміє все і змінить своє життя в кращу сторону - то такому священику одразу можна пам'ятник ставити, бо Бог радіє за одного грішника, який навернувся більше ніж за 99 праведниками happy

Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
 
Андрійко:) Дата: Четвер, 16.04.2009, 22:33 | Повідомлення # 4
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Ну особисто мені деколи аж болить,коли люди сповідаються раз на рік sad Мені здається,що проблема в тому(особливо молоді)що люди залишають сповідь і своє духовне життя "на потім" або як казав один священик "залишають духовне життя на старість,коли вже будуть на пенсії"мовляв:"От тоді я буду ходити до церкви".Ну ще мені здається,що зараз на людину дуже сильно впливає світ,який пропонує щось "краще" ніж духовне життя та покаяння.Мені нвавіть доводилось чути як людина казала:"А я неходжу сповідатись,я так собі на самоті Бога перепрошу і не треба йти до сповіді"....Виникає питання тоді для чого взагалі сповідь?На жаль багато людей не розуміють цього,або ж не хочуть зрозуміти sad

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
soldy Дата: Четвер, 23.04.2009, 22:56 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 101
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Сповідь - це свята тайна, і це дуже добре, якшо вона щира, навіть якщо лише раз в рік. Раз в рік сповідаються переважно люди які не ходять до церкви, або на парафіях, де священники мало працюють над питаннями сповіді, не варто комусь докоряти за сповідь, мовляв, мало сповідаєтесь.А наприклад священник може говорити - Господь радий дитино, шо ти вирішила помиритися з ним, Він вирішив дати тобі дожити до цього дня, бо дуже надіявся, що прийдеш. Він залишив тобі своє тіло і кров, щоб ти знала, що в твоїх жилах тече його кров, а отже це вже не ти, а він у тобі живе.... можеш навіть більше ніколи не приходити до сповіді, навіть раз в рік можеш не приходити, але за умови, якшо не згрішиш словом, ділом чи думкою, от, я думаю шось таке людям можна розказувати, шоб вони самі зрозуміли, що грішать кожного дня, бо є немічними людьми. І не треба їм пояснювати шо ми постійно чимось грішимо, забруднюєм душу, нехай це люди самі зрозуміють...

Повідомлення відредагував soldy - Четвер, 23.04.2009, 22:56
 
kristik Дата: Понеділок, 15.06.2009, 20:17 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 185
Нагороди: 12
Статус: Офлайн
Na moy dymky Spovid raz na rik ce nedostatok abo povna vidsytnist Viru!!!! Znovy povtorysi ( v odnii z tem ya vje pusala svoy teoriy), lydu ( bilishisti lydei) spruimayti Viry, Cerkvy, Molutvy i Tainu ( vsi, sho isnyyti i Sviata Evxarustia v tomy chusli) yak traduciy, oboviazok, prumyshennia, a ne yak Blagodati dlia vlasnux Dysh, yak shliax do Boga, yak zrazok schastia, yake chekae nas y maibytniomy!!!!
Ya duvyysia ( i chesno zlysia) kolu pruxodjy v Cerkvy na Velukden - kolu yablyky nema de vpastu i duxatu ne mojluvo vid kilikosti natovpy!!!
Mene vrajayti ti dovjelezni chergu v Velukui Pist i ti lydu yaki stoyati yak v cherzi v magazuni, ne ysvidomlyychu chogo naspravdi tam stoyati.
I vje niiak ne poyasny sobi chomy desi pid kineci travnia v cerkvi xoch tancyi, miscia aj zabagato.
Cikavo yakbu to Bog pro nas raz na rik zgadyvav!!!!

Chu zmojemo mu ce zminutu??? i znay vidpovidi i vid znannia togo, vse sho dobre v meni e byntye!!!!
Terpinnia i Molutva napevno likarstva naidorechnishi dlia ciei kolektuvnoi "xvorobu", sho tak zapolonula navkolushne seredovusche!!!!


Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза


Повідомлення відредагував kristik - Понеділок, 15.06.2009, 20:20
 
falcon Дата: Понеділок, 15.06.2009, 21:20 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 91
Нагороди: 2
Статус: Офлайн
В мене є декілька знайомих,що сповідаються раз в рік,мені здається що вони це роблять,бо вважають це своїм обов"язком,то напевно для них як на парі посидіти чи на уроці,просто прийти відбути ту сповідь і на рік забути про церкву,буває таке навіть між моїми однокласниками,наприклад коли плануємо десь піти і час випадеє на вечірню службу Божу,то я пояснюю що не можу піти з ними,тоді вони запитують "а шо сьогодні за св"ято?"Виходить народу треба сильний привід щоб піти до церкви в будний день,дехто взагалі думає що відправа в церкві тільки по неділям.І тому людей потрібно заохочувати ходити до церкви пояснювати їм що туди треба ходити не тільки раз в рік,задля їх власного спасіння

Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.

Повідомлення відредагував falcon - Понеділок, 15.06.2009, 21:22
 
kristik Дата: Вівторок, 16.06.2009, 18:15 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 185
Нагороди: 12
Статус: Офлайн
В мене Е знайома,яка одного разу спитала мене: а що сьогоднi Е якась важлива служба, що ти йдеш до Церкви??? surprised
Я вiдповiла, що кожна Служба Божа Е важлива!!! Я була дуже вражена shok тим питанням.

Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза


Повідомлення відредагував kristik - Вівторок, 16.06.2009, 18:16
 
benedikta Дата: Середа, 17.06.2009, 19:33 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Доброю звичкою є часта сповідь, принаймні 1 раз на місяць. Ми ж не є запевненими у тому скільки будемо жити, наша смерть, як злодій може застати несподівано, і з якою душею ми підемо на суд Божий. В більшості випадків люди не йдуть до сповіді через стид і сором у сповіді визнавати свої гріхи.
Один монах розповідав проповідь про сповідь наводячи події із життя святого Герарда Маєля. Про нього розповідається. "У Церкві на службі перебуває Герард, і дивиться, як відкриває двері і заходить до Церкви дуже страшна потвора, то був диявол. І у черзі до сповіді люди мали на спині мішочки, а диявол до тих мішочків щось докидував. Герард каже до нього: дияволе, чому ти сюди прийшов, по перше до Церкви, по друге тут люди моляться, і готуються до сповіді. А диявол відповідає: я прийшов повернути їм те, що колись забрав. А що то таке питає Герард. Диявол відповідає, то є сором і стид, коли вони грішили, то я стид і сором забирав у них, а тепер коли вони йдуть до сповіді, я їм то повертаю".
З цієї науки можна зрозуміти, що це така зброя диявола, якою він намагається людей схиляти до гріха, а потім їх не допускати до сповіді. Коли такі випадки трапляються, то краще їхати в інше місто чи село, щоб посповідатись у священиків.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
kristik Дата: Понеділок, 22.06.2009, 18:09 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 185
Нагороди: 12
Статус: Офлайн
дуже цiкава i повчальна розповiдь benedikta, наскiльки часто так бувае ( i зi мною особисто sad ) Дуже шкода i якимось чином аж смiшно Господь ж знае все,що ми "творимо" i чекае единого, щоб ми то визнали i попросили вибаченя! Саме цiкаве,що ми того самого чекаемо вiд наших близьких, котрi якимось чином нас образили ображаемось якщо вони цього не роблять, то як ми можемо нарiкати,коли Отець Наш за зло наше нас карае???
Невдячнi ми створiня все таки! sad А може б i зла в свiтi було менше якби ми сповiдались i перепрошували вчасно як Господа Нашого Iсуса Христа, так i ближнього свого!!!

Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза
 
kristik Дата: Понеділок, 22.06.2009, 18:47 | Повідомлення # 11
Група: Користувачі
Повідомлень: 185
Нагороди: 12
Статус: Офлайн
прчитала щойно одну цитату дуже пiдходящу до попередньо написаного мною: - Ми багато грішимо, а Бог не втомлюється вибачати нам.

То чому втомлюемось ми перепрошувати???


Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза
 
oksi_dpi Дата: Четвер, 03.02.2011, 14:55 | Повідомлення # 12
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Нагороди: 0
Статус: Офлайн
скажіть будь ласка коли можна посповідатися в вашій церкві??)
 
benedikta Дата: Понеділок, 07.02.2011, 17:59 | Повідомлення # 13
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
У кожній греко-католицькій церкві сповідаються, перед Службою Божою, буває під час Служби Божої, чи після. Добре запитатись про це у тих осіб, які прислуговують біля священика. Майже біля кожної церкви є дошка оголошень, на якій пише графік відправлення Богослужінь. І 15-20 хвилин перед початком Служби Божої добре дізнатись про можливість посповідатися. Добре до сповіді наперед бути приготовленим, згадавши всі свої гріхи, і навіть краще виписати їх на листок, і з нього на сповіді прочитати, щоб не забути якогось гріха. Не варто очікувати, коли священик буде випитувати про допущені гріхи, але самим їх з жалем виявляти у сповіді.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
benedikta Дата: Вівторок, 08.03.2011, 14:58 | Повідомлення # 14
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Сповідь (покаяння) - одне із семи церковних Таїнств, у якому той, хто сповідає свої гріхи перед Богом у присутності священика, при видимому прощенні гріхів (читанні розрішальної молитви) невидимо розрішається від них Самим Господом Ісусом Христом.

Як підготуватися до сповіді
До сповіді треба готуватися заздалегідь. Бажано прочитати літературу, присвячену Таїнствам сповіді і причастя, згадати усі свої гріхи, можна виписати їх на окремий листок, щоб перед сповіддю переглянути його. Найбільш простим і доступним способом приготування до сповіді є порівняння свого життя з десятьма заповідями Закону Божого. Ці заповіді містяться як в Біблії, так і окремо – в молитовнику, «Катехізисі», «Законі Божому». Іноді листок з переліченими гріхами віддають на прочитання духівнику, але про гріхи, що особливо обтяжують душу, варто розповісти вголос. Не треба розповідати духівнику довгих історій – досить викласти сам гріх. Приміром, якщо ви ворогуєте з родичами чи сусідами, не потрібно розповідати, що стало причиною цієї ворожнечі – необхідно покаятися в самому гріху осудження рідних чи сусідів. Богу й духівнику важливий не список гріхів, а почуття покаяння, не детальні розповіді, а розкаяне серце. Потрібно пам’ятати, що сповідь – це не тільки усвідомлення власних недоліків, але насамперед – бажання очиститися від них. В жодному разі не припустиме самовиправдання – це вже не покаяння!

Добре було б, якби у християнина виробилася звичка аналізувати минулий день і щовечора щиро складати покаяння Богові, записуючи гріхи для майбутньої сповіді в духівника. Необхідно примиритися з ближніми і попросити прощення в усіх, кого ви скривдили. Готуючись до сповіді, бажано підсилити своє вечірнє молитовне правило читанням покаянного канону, що знаходиться в православному молитовнику.

Сповідь має бути повною. Не можна сповідати спочатку одні гріхи, а інші залишати на наступний раз. Гріхи, сповідані і відпущені в попередній сповіді, знову не називаються.

Покаяння – перший крок до освячення і без нього не можливо йти далі. Адже, освячення наше починається з істинного покаяння.
"Це ж саме воля Божа: святість ваша" (І Послання Апостола Павла до Солунян 4:3).


І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
benedikta Дата: Вівторок, 08.03.2011, 17:47 | Повідомлення # 15
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Головна умова покаяння - це виправити життя, змінитися, перемінитися.

Наведу чудовий приклад з Євангелія від Луки 19:1-9 про покаяння, переміну Закхея, який мав би бути корисним для кожного, хто прагне свої минулі гріхи надолужити добрими вчинками.
1 І, ввійшовши Ісус, переходив через Єрихон. 2 І ось чоловік, що звався Закхей, він був старший над митниками, і був багатий, 3 бажав бачити Ісуса, хто Він, але з-за народу не міг, бо малий був на зріст. 4 І, забігши вперед, він виліз на фіґове дерево, щоб бачити Його, бо Він мав побіч нього проходити. 5 А коли на це місце Ісус підійшов, то поглянув угору до нього й промовив: Закхею, зійди зараз додолу, бо сьогодні потрібно Мені бути в домі твоїм! 6 І той зараз додолу ізліз, і прийняв Його з радістю. 7 А всі, як побачили це, почали нарікати, і казали: Він до грішного мужа в гостину зайшов! 8 Став же Закхей та й промовив до Господа: Господи, половину маєтку свого я віддам ось убогим, а коли кого скривдив був чим, верну вчетверо. 9 Ісус же промовив до нього: Сьогодні на дім цей спасіння прийшло, бо й він син Авраамів.



І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
Форум » Духовність » Духовне життя » Сповідь раз в рік(((
Сторінка 1 з 2 1 2 »
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі