Вплив важкої музики на людей!
|
Дельфініус
|
Дата: Вівторок, 04.11.2008, 23:35 | Повідомлення # 1
|
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
|
Я оце трохи досліджував цю тему. Результати шокуючі. Найгіршою в цьому плані є музика стилю "Хеві метал", яка зародилася в кінці 60-х і яскравими представниками цього стилю є групи "Блек саббат", "Ролінг стоунз", "АС/DC"... Ці групи і не тільки ці, в своїх текстах оспівують зло, сатану, війни, насилля. І що цікаво, що в багатьох піснях є так звані приховані повідомлення, зі злим змістом, які людське вухо не чує, а вловлює підсвідомість, і це так би мовити зомбує людей. Також на людину дуже впливають спалахи світла на концертах. Досліджено, що при більше 25 спалахів за секунду, людина втрачає здатність до концентрації уваги і перебуває ніби в сомнамбулічному стані, і в цьому стані її підсвідомістю можна керувати, нав'язувати свою думку, тобто зомбувати. Відомі випадки, коли підлітки, наслухавшись важкої музики, чинили жахливі вчинки. Отже що ви думаєте стосовно важкої музики і її впливу на людей?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Вівторок, 30.06.2009, 23:37 | Повідомлення # 16
|
Група: Користувачі
Нагороди: 11
|
Два роки назад читала книжку "Екзорцизм: міф чи реальність" автором якої є Іван Козовик. В цій книжці все дуже доступно і докладно описано про шкідливість прослуховування музики багатьох груп, співаків. Причина фатальних наслідків після слухання музики полягає у тому, що слова музики закодовують. Якщо взяти наприклад касету до магнітофона із записом сатанинської музики, і стрічку з касети прослуховувати наоборот з уповільненням темпу, то можна прослухати всі небезпечні вислови, які в собі містить музика, чим і стає поштовхом до розбудження ненависті, агресії у сосби, яка слухає музику.
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Середа, 01.07.2009, 00:21 | Повідомлення # 17
|
|
Дуже цікаву інформацію про вплив шкідливої музики можна прочитати на сайті: http://www.banderivets.org.ua/index.php?page=pages/zmistc/zmistc49
Музика. "Мода" на сатанізм була також прийнята естрадою. Виникли "важкі" різновиди року: black і heavi-metal, які "створювали музичні твори, що
прославляли "Господа Темноти". Чимало рок-музикантів вживають наркотики і знищили собі життя (Elvis Presley, Jimi Hendrix, Epstein, Bon Scott, Brian Jojes). Деякі з них пропагували у своїх піснях уживання наркотиків (наприклад, у пісні гурту "Queen" - "Ще один гризе землю" такі слова: "Паління марихуани - це забава"). Для досягнення більшого успіху та результату від впливу та дії музикантів на поведінку своїх молодих слухачів використовуються спеціальні маніпуляційні техніки. Однією з таких технік є т. зв. прихований запис, який полягає у тому, що деякі слова "замасковуються" і їх можна тільки тоді почути, коли касета або платівка крутиться назад. При нормальному, звичайному слуханні тих слів не чути і вони нашою свідомістю не фіксуються, проте вони дивовижним способом нагромаджуються і детально реєструються нашою "підсвідомістю". ...такі приховані речення переходять із лівої, "логічної", півкулі до правої, "творчої", яка перекладає повідомлення на зрозумілі і свідомі речення та синтезує їх. Психологічні експерименти, здійснені науковцями, свідчать про незаперечний вплив цієї техніки на поведінку слухачів. Таку техніку також використовують для прихованої реклами (наприклад, у пісні гурту "The Beatles" під заголовком "Paperback writes" ("Брошурний письменник") є такі приховані слова: "Спраглий, вип'ю пиво"), а для поширення ідеології сатанізму (наприклад, гурт "Led Zeppelin" у пісні "Сходи до неба" приховує слова: "Це для мого солодкого сатани"). У США, в спеціальному списку музичних творів, до якого входять підозрілі музичні твори, що мають сатанинський зміст, звернений до підсвідомості слухачів, знаходяться, між іншим, пісні Мікка Джеггера, Брюса Спрінгcтена, "Black Sabbath", "Devo", "Dead Kennedys", "Frankse Goes to Hollywood", "Jefferson airplane", "The Cue", Van Morrisson, а також Мадонни ("Laki a Plaer") і Майкла Джексона ("Triller"). Багато гуртів агресивно, але завуальовано пропагують сатанізм. ...назва гурту "КІSS" походить від слів "Kids in Satan Service" ("Діти на службі сатани"). Група "АСDС" поєднує свою назву із символом стріли, яка має пригадувати сатану, що падає з неба як блискавка (пор.: Лк. 10, 18), подібно дає назву свого гурту група "КІSS". Вlаск Sabbath перед концертом складає жертву сатані на вівтарі, окропленому кров'ю півня.
"Рок-музика, яка потрапляє на податливий ґрунт, може легко стати стимулом для вчинення злочину, самогубства, вбивства іншої людини".
Професор музикології в університеті Левел у Квебеку, Урбан Бленшет, уже на початку вісімдесятих років застерігав: "Рок-музика спричиняє духовне знищення людської істоти". На численних платівках знаходяться послання, закодовані технікою "backword making", котрі часто посилаються на культ сатани і демонів. "Ті послання, - говорить Бланшет, - запихають у голови молодим, а вони про це нічого не знають".
Колишній керівник гурту "Black Sabbath" Оззі Озборн стверджував: "Наша аудиторія під впливом пекельної могутності і це, по суті, пояснює наш успіх".
Деякі ідоли молодіжної музики пропагують також ідею самогубства, як єдиної розв'язки життєвих проблем. У пісні "Самогубство як розв'язка" Оззі Озборна є такі слова: "Ти не можеш утекти від смерті, коли ти бавишся із сатаною".
Відомі трагічні випадки зазіхання на власне життя з боку молодих людей під впливом наслідування фільмових сцен, коли їхні ідоли виконують улюблені пісні. Один із них у залишеному заповіті написав так про музику з альбому гурту "Judas Priest": "Ця музика мене загіпнотизувала. Я ні про що не можу думати. Я вже нічого не чую. Мушу це зробити!".
Метод гри платівок у зворотному напрямку, який користується поганою славою, є способом передавання таємничих послань окультного та сатанинського змісту. Зашифровані цим методом послання можна зустріти у всіх видах музичного жанру - від софт-поп до блек-металу. Ось декілька прикладів. Бітлз: "Убий мене, мрець!" - мається на увазі Ісус Христос. Алпчавілле: "Зло, майстре Божий, володіє тобою". Брюс Спрінгстен: "О Христос, ти бруд і нечистота!" Мотлі Крю: "Небо - це пекло!" ЕЛО: "Він огидний, проклятий Христос!" (Queen: "До пекла Біблію! Усе, що я бажаю, - це магія!" Блек Оун Арканзас: "Диявол, диявол, диявол, він - мій бог, він - бог!" "КІSS": "Диявол сам - бог".
Численні рок-музиканти не роблять зі своїх намірів ніякої таємниці: Мік Джеггер, соліст "Роллінг Стоунз": "Я з наміром виставляю себе як втілення диявола". Під час прем'єри пісні "Симпатії до диявола" він роздер на своїх грудях футболку, демонструючи величезне огидне татуювання, яке зображало диявола.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Середа, 01.07.2009, 00:44 | Повідомлення # 18
|
|
З Євангелії від Матвія (3:10) "...кожне ж дерево, що доброго плоду не родить, буде зрубане та й в огонь буде вкинене".
Отже розглянемо випадки, які трапились з музикантами, які були жертвою диявола.
...але й самі рок-зірки страждали від розтлінного впливу своєї агресивної бунтівної, активно-авторитарної, статево-нестриманої музики, що призводила до розкладу та розпаду особистості. Вони терпіли від наслідків, які приводили їх врешті-решт до смерті. Про це може свідчити будь-який, навіть найбільш блискучий шлях до слави, позаяк життя та кар'єру можна правильно оцінити, оцінивши їхній фінал.
Б.Шлінк у творі "Рок-музика: звідкіля і куди?" пише: "Оскільки я чув про страхітливу кончину деяких рок-зірок, мені спало на думку переглянути подальші біографії - страшний, потрясаючий баланс:
Брайен Джоун ("Роллінг Стоунз") утопився у власному плавальному басейні, будучи у наркотичному сп'янінні;
Джіммі Хендрікс, після прийняття алкоголю та снодійних ліків, задихнувся у власному блювотинні;
Дженіс Джоплін ("Цариця рок-музики") померла від занадто великої дози героїну;
Рон Маккернан ("Грейфул Дед") - повільне алкогольне отруєння;
Іарк Болан, гітарист та автор пісень групи "Т-Рекс", який пояснював свій успіх чорною магією, загинув у таємничій автокатастрофі;
Елвіс Преслі помер від надмірного вживання наркотиків та обжерливості;
Кім Мун, ("The Who"), покінчив життя самогубством; Сід Вішес ("Секс Пістолз") зарізав подругу і прийняв смертельну дозу героїну;
Джон Бонхем ("Led Zeppelin") - після сорока чарок горілки задихнувся у власному блювотинні;
Бон Скотт ("AC/DC"), був солістом пісні "Автострада у пекло" - після нічної пиятики задихнувся у блювотинні;
Фреді Меркюрі, соліст групи "Queen", був сексуальним збоченцем, помер від СНІДу.
Піт Фандорн, ("Претенденти") - знайдений мертвим у ванні, шприц з героїном ще стирчав у руці;
Мервін Гей, знаменитий виконавець, після сварки зі своїм батьком, вистрелив у себе і помер;
Джоні Хортон, музикант (ударні інструменти), скочив з 17-го поверху нью-йоркського готелю;
Джейзо Пасторіус, джаз- і рок-басист, побитий, помер від ран;
Рой Бухенем, один з кращих у світі блюз- і рок-гітаристів, повісився у стані алкогольного сп'яніння.
Цей список можна легко продовжити десятками інших молодих рок-гітаристів, які стали жертвами своєї пристрасті до наркотиків. А це були найбільш відомі. Ці фатальні події наочно засвідчують, що відплата за гріх - смерть (Рим. 6, 23).
Багато може бути пригнічених наведеними вище фактами про силу та розмах дій темних сил, які збили з правильної дороги, у першу чергу, молодь. Можливо, ворог наших душ представляє нам деякі проблеми занадто великими, щоб позбавити декого надії і відібрати мужність стати Божою рукою у рятувальних діях. На цьому похмурому тлі особливо ясно світить Божа любов, яка sбажає врятувати молоде покоління, яке прямує до загибелі.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
MEtatron
|
Дата: П'ятниця, 02.04.2010, 19:01 | Повідомлення # 19
|
Нагороди: 0
|
Сіда Вішеса в 15 років підсадила на наркотики власна матір
Група Ролінг Стоунс боролася проти монархічного режиму Англії тому я б не сказав що до кінця можна сказати, що вся тяжка музика -зло.
І ВЗАГАЛІ ЯК ВИ МОЖЕТЕ ОСУДЖУВАТИ ТЕ ПРО ЩО НАВІТЬ НЕ ЗНАЄТЕ????
Це не справедливо і до того ж більше людей які роблять злочини слухають шансон а не тяжку музику!
Будуть питання пишіть в асю 402003462 |
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Понеділок, 12.04.2010, 16:41 | Повідомлення # 20
|
|
Шановний MEtatron, щодо важкої музики, можливо Вам більше подобається вірити в ілюзії, і шукати добро і правду там де вони взагалі відсутні. Можливо Ви вже попали під вплив зомбування, гіпнозу, кодування через прослуховування важкої музики.
Раджу Вам переглнути наступне відео:
1. "Влияние музыки на организм и психику человека" (тривалість 3:27 хв.) на сайті - http://www.youtube.com/watch?v=rJWZcFNYRHQ&feature=related
2. "Воздействие музыки на человека" (тривалість 6:19 хв.) на сайті - http://www.youtube.com/watch?v=t5A-tWU55Qk&feature=related
У кожного своя думка, точка зору на різні речі, але важливо, щоб вона була правильна.
Коли Ви наводите приклад про слухання шансона в порівнянні з роком, це не є порівняння. Ми не можемо порівнювати зло велике і зло мале, воно всеодно є зло, і добра, святості у собі не має. Якщо порівнювати речі погані і добрі, то ми реально розуміємо, що погане то є зло, дорога до гріха та бунту проти Бога. А якщо взяти для прикладу релігійні, церковні пісні - то вони несуть у собі Боже слово, а воно людину наповняє миром, спокоєм, прагненням добра.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Понеділок, 12.04.2010, 16:56 | Повідомлення # 21
|
|
Раджу Вам MEtatron серйозніше дослідити вплив музики на людину.
Є одна гарна відеозапис, яка показує, як музика впливає на структуру води.
Зокрема, вчені, дослідники, доктори, професори медичних наук різних країн світу провели експерименти і досліди впливу (прослуховування) музики на структуру води.
А саме: "Воздействие Музыки На Структуру Воды!!!" на сайті: http://www.youtube.com/watch?v=VvIb8VvfESo&feature=related
Думаю, Вам дуже сподобається це відео, воно дуже повчальне і цікаве.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
_Елл_
|
Дата: Середа, 01.09.2010, 02:00 | Повідомлення # 22
|
Нагороди: 1
|
Всім привіт) Чисто випадково побачив ваш форум, навіть весь форум ще небачив, а іменно цю тему. Незміг пройти мимо і спеціально зареєструвався тут) Судячи по тому що я тут прочитав, замітив що більшість з вас, якби то сказати, фанатики, так фанатики християнства, той хто написав цю тему скорше всього вчится або в духовній семінарії, або в католицькому університеті щось типу того. Но я не про це. Щодо тяжкої музики, я слухаю різні напрями рок музики, я не фанат тяжкої музики, можу послухати під настрій, але буду тут єдиною людиною яка захищає інтереси слухачів(їх як я бачу ваша думка нецікавить) Ви кажете про згубний вплив тяжкої музики на віру і психіку людей, ви засуджуете її. Згадується "Не суди і несудимий будеш" (можу трохи не так написав вибачаюсь просто нема привички цитати з біблії вивчати)) Ну то таке, ідем дальше. Думаю доречним тоді відкрити тему "Згубний вплив католицької церкви на людей в Середньовіччї". Ладно хвате єресі ато забаните)
В людей є право що слухати і вибирати свій шлях, Ла Вей зробив другу церкву для тих хто вибрав інший шлях і ви невправі його засуджувати за це. І нетреба говорити що неможна найти добро у злі, одного без другого нема.
Тяжка музика впливає на віру і психіку слабих вірою і психікою людей, так що все залежить від людини. Нарахунок кодування і зомбування в тяжкій музиці, незнаю може хтось таке робить може ні. А хрещення дітей це не зомбування особистості?
Я просто зрівняв вашу церкву з тим проти чого ви виступаєте. Я ще довго можу порівнювати. Можу порівняти церковні обряди з обрядами ритуальної магії.
П.С.: Вибачаюсь якщо когось обідив.
Иисус сказал: Пусть тот, кто ищет, не перестает искать до тех пор, пока не найдет, и, когда он найдет, он будет потрясен, и, если он потрясен, он будет удивлен, и он будет царствовать над всем.
|
|
|
|
|
Serafym
|
Дата: Середа, 01.09.2010, 21:50 | Повідомлення # 23
|
|
Елл, на всі ваші думки можу відповісти коротко і зрозуміло: "Царство Боже силою береться" і "Багато покликаних, але мало вибраних". Світ не любить правдивих християн, бо вони не від світу цього, як казав Христос, і вони живуть заповідями Христовими, яким світ противиться. Тому всі закиди в бік християн про фанатизм і т.д. мене не дивує, а якраз скріплює у вірі в Євангеліє, та слова з нього, які здійснюються.
Поки ми жиємо, є час на покаяння.
Хай Бог вас благословить! |
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Четвер, 02.09.2010, 13:31 | Повідомлення # 24
|
|
Шановний _Елл_ !!! Дам Вам відповідь на висвітлення Вашої думки.
Кожен має право на висвітлення своєї думки, слова, якщо воно не суперечить людській моралі.
Найперше розглянемо особу, а саме хто такий Ла Вей?
Антон Ла Вей та біблія сатани
Із писань Кровлі виростає і стисло на них ґрунтується "Сатанинська Біблія" Антона Ла Вея.
Він походив із циганської сім'ї з Трансільванії.
У 1966 р. проголосив себе у Турині Найвищим Священиком і Магом Чорного Обряду.
Ніч 1-го травня 1966 р. - "Ніч Вальпурґії" - оголосив часом народження на землі Сатани.
Він вирішив, що його місія - знищення християнства.
Його писання - це антитези християнства. Ці писання були виражені у дев'ятьох тезах:
1. Сатана представляє поблажку замість стриманості (повздержливості)!
2. Сатана представляє стихійне існування, замість одуховлених синів!
3. Сатана представляє непорочну мудрість замість самообману, сповненого лицемірства!
4. Сатана представляє доброту стосовно тих, які на це заслуговують, замість марнотратної любові стосовно невдячних!
5. Сатана представляє право помсти, замість засади підставляння другої щоки!
6. Сатана представляє відповідальність для відповідальних, замість турботи стосовно психічних вампірів!
7. Сатана представляє людину як інший тип тварини, якій іноді поводиться краще, проте, звичайно, гірше від тих, що ходять на чотирьох ногах.
Вона сама (людина) з приводу свого "божеського, духовного та інтелектуального розвитку" стала твариною найбільше з усіх ворожою!
8. Сатана представляє усі так звані гріхи, позаяк вони ведуть до фізичного, інтелектуального або емоційного задоволення!
9. Сатана був найкращим приятелем, якого будь-коли мала Церква тому, що завдяки йому протягом усіх цих років він мав, що робити!"
У 1968 р. Ла Вей написав "Чорну Біблію", яка мала бути основним "каноном віри" для шанувальників сатани, які очікують його публічного об'явлення. Вона, між іншим, містить канон "чорної служби", свідоцтво нової Ери Сатани, приписи, у який спосіб можна цілковито віддатися сатані, опис сатанинського сексу, перелік таємних сатанинських імен і закликів, а також десять сатанинських законів і об'явлень.
Шанувальники сатани повинні безумовно готуватися, щоб сатана у своїй публічній діяльності міг у них знайти допомогу та пізнати їх як своїх учнів. Головну тезу Ла Вея дуже широко рекламували мас-медіа. Виникли фільми, які розповідали про народження сатани на землі. Як приклад, може бути фільм Романа Полянського "Дитя Розмарі", а пізніше ціла серія "Омен", яка виникла на основі консультацій американських теологів. З'являлося щораз більше книжок та статей на цю тему...
...Крім Церкви Сатани Антона Ла Вея, діє ряд інших сатанинських груп і гуртків. Прикладом може бути засноване у Берліні в 1982 р. неосатанинське товариство "Телета".
Ось що собою представляє ЛА ВЕЙ!!!
Диявол є батьком всякої брехні, і не має у ньому правди. А Ісус Христос є правда і життя, любов і милосердя, прощення і мир. Господь є джерелом всього добра.
(Лк.6, 31)
Повідомлення відредагував benedikta - Четвер, 02.09.2010, 13:33
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Четвер, 02.09.2010, 13:43 | Повідомлення # 25
|
|
Шановний _Елл_ Продовжу відповідь на висвітлення Ваших думок.
Християни охрещують дітей з наступною метою:
1) З дитини змивається первородний гріх;
2) На дитину сходить благодать Св.Духа;
3) Ім'я дитини вписується у книгу життя.
Обряд Хрещення здійснює священик. На обряді присутні хресні батьки, які від імені дитини, відрікаються від сатани, і від усього служіння йому, і з'єднуються з Богом Отцем, і Сином і Святим Духом. Нехрещена дитина є рабом гріха, бо з неї не змитий первородний гріх.
Тому тут зомбування не має, а прикликається Божа допомога і присутність Божої благодаті, Святого Духа.
(Лк.6, 31)
Повідомлення відредагував benedikta - Четвер, 02.09.2010, 13:45
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Четвер, 02.09.2010, 14:33 | Повідомлення # 26
|
|
Шановний _Елл_ !!! Врахуйте, що важку музику, і різні роки, які Ви слухаєте, написані не на українській чи російській, добре зрозумілими для Вас мовами, а саме на іноземній, в більшості випадків на англійській, американській мовах, яких не кожен слухач розуміє. Раніше, як і Вам мені подобалась різна музика, яку я вважала гарною, але після того коли до рук потрапила аргументуюча інформація з наведенням достатніх доказів і фактів того, що вказана музика, пісні, про які вище я описувала мають небезпечний вплив на людину, я повикидала всі ці пісні. У дуже багатьох випадках люди, які прослуховують цю музику, отримують депресію, бажання ненависті, агресії, а головне відкинення всього святого. І це не тільки доказано духовними особами, але й вченими, професорами, різними дослідниками у сфері вивчення впливу музики і звуку на людину.
Тому краще слухати музику і пісні, слова яких Ви розумієте, а особливо слова, які людину спонукають до творення добра.
(Лк.6, 31)
Повідомлення відредагував benedikta - П'ятниця, 03.09.2010, 12:29
|
|
|
|
|
_Елл_
|
Дата: Четвер, 02.09.2010, 17:18 | Повідомлення # 27
|
|
Я непочув нічого нового з того що я знав про Ла Вея. Хрещення це обряд який проводится без згоди індивідуума, як можна хрестити дитину і навязувати їй свою віру, ви ставите мету вище вибору особистості. Мета Ла Вея знищити християнство, а тобі це ніщо ненагадує? Церква ставила мету знищити язичників, мусульман, протестантів.
Я розумію англійську мову і ніяка музика мене не зомбує, повірь я в цьому розбираюсь.
Серафим, "правдиві" християни сліпо вірять і засуджують всіх несліпо віруючих. В кожного свій шлях і ніхто недавав нікому права казати що його шлях вірний, а інші ні. І нероби з "праведників" мучеників.
Иисус сказал: Пусть тот, кто ищет, не перестает искать до тех пор, пока не найдет, и, когда он найдет, он будет потрясен, и, если он потрясен, он будет удивлен, и он будет царствовать над всем.
Повідомлення відредагував _Елл_ - Четвер, 02.09.2010, 20:27
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: П'ятниця, 03.09.2010, 12:48 | Повідомлення # 28
|
|
_Елл_ !!! У цьому світі людина служить Богу або дияволу, іншого, тобто середини тут немає. Коли людина свідомо відкидає Бога, вчення Христової Церкви, 12 Апостолів і їх послідовників - священнослужителів, тоді в такий спосіб людина відрікається від Бога і свідомо, добровільно служить дияволу і його послідовникам, лжевчителям, астрологам, чарівникам і різним відступникам від Христової віри, людина шукає вигоди і користі зі всього, догоджає своєму тілу, вважає себе мудрішою і вищою за інших, впадає в гординю. А Христова віра вчить і спонукає до здобуття таких чеснот, як смирення, покори, милосердя, любові до ближніх, прощення кривдників, безкорисливості, праведності, досконалості, святості - і все це здобувається з Божою допомогою. А диявол вчить і спонукає до всього протилежному цим чеснотам. Коли людина грається з ворогом людського роду - дияволом, вона наче пригріває гадюку, яка душить і вбиває людину. Диявол, змій стародревній і хитрий, у нього досвід обхитрити людину досить великий.
(Лк.6, 31)
|
|
|
|
|
_Елл_
|
Дата: П'ятниця, 03.09.2010, 19:54 | Повідомлення # 29
|
|
У нас різні поняття правельності християнства, я ніколи нерахував священнослужителів божими посланниками або як їх там ще люблять називати. Я ніколи невірив церкві і в мене є на то підстави. Вибач якщо тобі це слово неподобаєтся але ти фанатичка.
|
|
|
|
|
benedikta
|
Дата: Субота, 04.09.2010, 15:30 | Повідомлення # 30
|
|
Як знаємо, гріхом є - мовчати на гріх.
Ви _Елл_ дуже щиро виявляєте Свою схильність до осудження і обмови.
А це свідчить про те, що Ви не дивитесь на свої недоліки, але присікаєте і засуджуєте ближніх за їхні недоліки і прогрішення.
Щодо священиків, на них при висвяченні сходить Святий Дух. А тому, коли ми грішні люди собі дозволяємо осуджувати священиків, то чинимо гріх - хулу на Святого Духа.
В Євангелії від Матвія 12, 32. "Коли ж хтось скаже проти Святого Духа, йому не проститься ні в цьому світі, ні на тому".
Варто подумати про те, що дуже легковажите собі свідомими грішними речами.
Тому розглянемо ці людські хиби.
Обмова — це виявлення без слушної причини правдивих, але таємних лихих діл ближнього. Обмова — це руйнування доброго імені й доброї слави ближнього. Та може хтось сказати: „Але це була правда”. І правди не можна говорити, якщо вона шкодить славі ближнього. Про шкоди, що їх довершує язик, читаємо у св. Письмі Старого Завіту: „Удар батогом залишає смугу, удар язиком — ламає кістки. Від гострого меча полягло багато, але не стільки, скільки впало від язика” (Сирах 28, 17-18).
Очорнення це найбільший і найтяжчий гріх з усіх гріхів язика. Вже саме слово вказує на те, що щось є чисте чи біле, а ми робимо його чорним. Очорнення полягає в тому, що хтось свідомо приписує комусь такі провини чи гріхи, які він сам видумав з наміром пошкодити йому на славі. Очорнення поповнила жінка Потифара обвинувачуючи Йосифа, що він хотів її насилувати, хоч це було очевидною неправдою. Подібно й жиди очорнили Христа перед Пилатом, що Він бунтує народ і каже не платити податків кесареві, що було неправдою. Очорнення — це гріх проти правди, проти справедливості і проти любові ближнього.
Ось один приклад: В одній парафії одна злобна жінка тяжко очорнила доброго й невинного священика, її очорнення так на нього подіяло, що він дістав інфаркт і лежав смертельно хворий.
Жінка, що його невинно очорнила, маючи докори сумління, приходить до нього і просить прощення за свій гріх. „Жалую за все і перепрошую, каже вона — і я хочу завдану кривду направити”. Священик витягнув подушку з під голови, дає їй і каже: „Візьми цю подушку, йди на церковну вежу і висип з неї пір’я”.
Вона так зробила і знову прийшла до нього.
А він до неї: „Тепер іди й позбирай пір’я знову до подушки”.
А тоді вона: „Цього не можу зробити, бо вітер уже розніс пір'я на всі сторони”.
Тоді вона, з умираючих уст, почула: „Це правда, що розсипане пір'я вже не можна позбирати, так також неможливо, щоб ти привернула мою добру честь і славу. Гріх очорнення твого язика зруйнував моє життя. Я вмираю, а тобі хай Бог простить. Хай моя смерть буде пересторогою для інших, яким великим злом є гріх очорнення”.
Осуджування – це сильне переконання про гріх нашого ближнього без слушної й розумної причини. Наприклад, гордий фарисей на молитві в храмі уважав митаря за великого грішника; приятелі багатостраждального Йова думали, що Бог покарав його за великі гріхи. Тільки один Бог знає наскрізь людське серце, тому тільки Він має право судити кожного. „Один лише Законодавець і Суддя, — каже Апостол Яків — який може спасти і погубити. Ти ж хто такий, що судиш ближнього?” (Як. 4,12).
Треба, щоб ми бачили свої провини й гріхи. І до всіх нас каже Христос: „Чого ти дивишся на скалку в оці брата твого? Колоди ж у власнім оці ти не добачаєш”. (Мат. 7,3)... Хто з вас без гріха, хай перший кине каменем” (Ів. 8,7). Хай нашою засадою буде: Ніколи нічого такого не говорити про неприсутніх, чого б ми не мали відваги сказати їм в очі.
Суд і правосуддя належить Господу, а нам належить грішника навернути, ворога простити, потребуючому допомогти чим можемо.
Слова Ісуса: "Усе, що ви зробили одному з найменших братів Моїх цих, - те Мені ви зробили" (Матв. 25:34-40).
Ісус Христос залишив нам заповідь любові до ближніх, і винятків у цій заповіді не має, але вказано одне, для всіх робити добро, виявляти милосердя.
Кожній людині важливо не ідеалізувати людей, це для того, щоб потім не розчаровуватись.
Всі ми люди грішні, і маємо гріхи - тільки у кожного вони різні.
Ще вернусь до питання щодо священників. У нас в Західній Україні священики є великим авторитетом, і нам греко-католикам не має причини у них розчаровуватись, але якщо у Вас є для цього підстави, то краще віднесіться до нього з розумінням, як до людини схильної до гріха.
У мене коли подібне щось відбувалось, тобто те що я могла розчаруватись у священику. То я до цього віднеслась з розумінням того, що диявол ненавидить всіх людей без винятку, а особливо священиків. Диявол ненавидить і боїться Таїнства Хрещення, Сповіді, Святого Причастя, які здійснюють священики, бо після цих великих Божих обрядів диявол втрачає силу над людьми.
Розумієте _Елл_, священики, тобто Богопосвячені особи є найлютішими ворогами для диявола, і він постійно веде боротьбу з священиками, намагається їх спотворити і схилити до гріха.
Не йдіть так легко на гачок диявола.
Живіть кожен день так, якби він мав бути останнім у Вашому житті і Ви маєте стати перед Божим судом. Який звіт свого життя Ви зможете здати, і чи всі Ваші вчинки будуть вартими того, щоб піти до Неба.
(Лк.6, 31)
Повідомлення відредагував benedikta - Субота, 04.09.2010, 15:34
|
|
|
|