Забобони!
|
Дельфініус
|
Дата: Четвер, 27.11.2008, 21:05 | Повідомлення # 1
|
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
|
На форумі є чимось схожа тема, про вроки, але це так конкретно, а в цій темі я пропоную розглянути забобони загалом. Чому люди підкоряються їм і вірять в них? І з якими забобонами Ви зустрічалися?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
|
|
|
|
Endry
|
Дата: П'ятниця, 28.11.2008, 15:23 | Повідомлення # 2
|
Група: Радники
Нагороди: 2
|
Особливо небезпечно, коли дорогу переходить кіт з пустим відром і розбитим дзеркалом.. :D
На рахунок забобонів, я впервнений, шо то нема ніяких "сил", які можуть шось нам зробити, якшо ми не плоюнем через ліве вухо стрибаючи на правій нозі.
Я провіряв на собі найпоширеніші забобони: 1-вернутись додом, якшо шось забув, 2-продовжувати йти, якшо дорогу перейшов чорний кіт або хтось з пустим відром і 3-передавати якусь річ через поріг. Нібито ті всі дії призведуть до чогось поганого. Але як бачите, нічо мені не сталось тьху-тьху..
Пости, бо згрішив, і пости, щоб не згрішити.
|
|
|
|
|
Vova
|
Дата: Понеділок, 01.12.2008, 17:01 | Повідомлення # 3
|
Творець сайту
Нагороди: 4
|
Quote (Дельфініус)
Чому люди підкоряються їм і вірять в них?
на мою думку люди вірять в забобони через своє маловірство. Чомусь людина така істота, що їй замало того, що написано в Святому Письмі, чи того, що кажуть заповіді. Людина хоче якогось фізичного підтвердження (як апостол Тома: коли побачу тоді повірю), і тому завжди в чомусь вбачає якісь "маяки" від вищих сил.
Quote (Дельфініус)
І з якими забобонами Ви зустрічалися?
Крім тих, що описав Endry ще такі:
1. Не одружуватись в високосний рік
2. Розсипалась сіль - до сварки
3. Не можна сідати на куті стола, бо не женишся (теж перевіряв - не працює )
А ще знайшов цікаву статтю про весільні забобони.
Як ще якісь згадаю - допишу
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
|
|
|
|
Андрійко:)
|
Дата: Понеділок, 01.12.2008, 23:51 | Повідомлення # 4
|
Нагороди: 5
|
Мені здається люди які вірять в це ,самі створили собі забобони.Можливо комусь хто йшов по вулиці перебіг чорний кіт і після цього його "обтряскала" машина болотом.Але це не означає,шо завжди так стається.Ті люди які вірять в це мабуть просто не знають першої правди віри, у якій сказано що всім керує Бог.
А ось згадав ще один: Не можна давати людині 2 печенька,2 цукорка і всьог того що даєш по-два.Треба давати 3 або 1, бо 2 то на смерть
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
|
|
|
|
Дельфініус
|
Дата: Вівторок, 02.12.2008, 00:05 | Повідомлення # 5
|
Адміністратор
|
Quote (Андрійко:))
Мені здається люди які вірять в це ,самі створили собі забобони
Так воно і є, люди завжди собі створюють якісь проблеми
Ще один забобон: Моя мама каже, коли перекопують город двоє чи більше людей, то не можна їм "переходити", тобто мінятися місцями . І до чого то?
|
|
|
|
|
Наталька
|
Дата: Вівторок, 02.12.2008, 13:45 | Повідомлення # 6
|
Група: Модератори
Нагороди: 4
|
Слухайте, забобони то така смішна річ. Коли б їм вірити, то виходить що не можна нічого робити, бо станеться шось погане. То може і зовсім сидіти вдома цілий день і не виходити, не рухатись і не дихати, бо раптом дзеркало розіб'ється, кіт дорогу перейде або що. А може і жити не можна, бо щось лихе станеться?! Доречі в мене вже років 10 живе чорний кіт і нічо - жива-здорова як бачите, дзеркал скільки розбилося, і з порожнім відром переходили...! Люди які вірять в забобони, самі на себе накликають якусь біду, бо вони всього бояться і мені здається, злому духові дуже легко звести таких людей. А ще дуже зручно всі свої нещастя виправдовувати якимись забобонами, адже найчастіше ми самі винні в тому, що з нами стається... |
|
|
|
|
Дельфініус
|
Дата: Субота, 06.12.2008, 21:29 | Повідомлення # 7
|
Адміністратор
|
Я от ше стикнувся з такими забобонами: недавно було свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, то я чув, шо як той день проведеш, так і весь рік пройде(шось подібне кажуть і на Новий рік), а також, шо в цей день до хати першим має зайти чоловік, а не жінка, щоб все добре велося. От таке. Справді, буває смішно, з того, шо люди собі понапридумують
|
|
|
|
|
|
Дата: Понеділок, 22.12.2008, 23:10 | Повідомлення # 8
|
|
Ще хочу сказати,що майже всі спортсмени є дуже забобонні.Типу,який бутс першим завязувати,не фотографуватися перед матчем тощо.
|
|
|
|
|
|
Дата: Вівторок, 23.12.2008, 16:36 | Повідомлення # 9
|
|
Я сам навіть по собі знаю.В мене теж таке було.От я носив завжди з собою в портфелі мою олімпійку.Навіть тоді коли було тепло і вона мені була не потрібна Чогось просто її носив
|
|
|
|
|
|
Дата: Середа, 24.12.2008, 16:06 | Повідомлення # 10
|
|
А вот доречі вчора згадав.Кажуть шо неможна переступати через чиїсь ноги,бо небуде та людина рости Чогось
|
|
|
|
|
Дельфініус
|
Дата: Середа, 14.01.2009, 11:09 | Повідомлення # 11
|
Адміністратор
|
Сьогодні старий новий рік, тож і нині існує вже згадуваний вище забобон, що до хати першим має зайти чоловік . А ще мені сьогодні вдома казали митися в банячку з водою, де накидано копійок-щоб гроші велися і трималися . Ось таке
|
|
|
|
|
iohanana
|
Дата: Субота, 28.03.2009, 10:58 | Повідомлення # 12
|
Група: Користувачі
Нагороди: 0
|
У мене велике прохання, хто знає якісь забобони стосовно Великодня і про гробки, напишіть будь-ласка, перерахуйте їх. |
|
|
|
|
|
Дата: Субота, 28.03.2009, 14:58 | Повідомлення # 13
|
|
Ну такий забобон на Паску,що коли мама пече паску то на кухню ніхто не має права зайти,бо паска невийде...чомусь
|
|
|
|
|
falcon
|
Дата: Неділя, 05.04.2009, 00:28 | Повідомлення # 14
|
Нагороди: 2
|
В мене двоє знайомих мені говорили про забобони,як чийсь там дяько,колись там їхав на машині і збив пса,ну і там через пару днів він попав в аварію,я їм постарався пояснити про забобони про те що все від Бога,то вони мені доказували шо то всьо правда і дійшло до того що ми навіть посварилися.Уявляєте наскільки люди вірять в те чого дійсно нема,але не хочуть повірити в те,що є явним-в Бога
Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.
|
|
|
|
|
kristik
|
Дата: Понеділок, 01.06.2009, 20:34 | Повідомлення # 15
|
Нагороди: 12
|
Quote (Vova)
на мою думку люди вірять в забобони через своє маловірство. Чомусь людина така істота, що їй замало того, що написано в Святому Письмі, чи того, що кажуть заповіді. Людина хоче якогось фізичного підтвердження (як апостол Тома: коли побачу тоді повірю), і тому завжди в чомусь вбачає якісь "маяки" від вищих сил.
Zgidna na 1000000%. Lyduna potrebye v shosi virutu, tomy sho ïu dana Dysha yaka potrebye dyxovnoi pojuvu - Viru. A kolu vona ( lyduna ) pomulkovo ne xoche virutu v Boga, todi pochunae vudymyvatu sobi rizni " viryvannia" abo zabobonu, iaki: iaksho ne pomuliaysi e grixom protu 1oi Zapovidi Bojoï!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза
|
|
|
|