Online games   [ Play Free Online Games, sports games, massive multiplayer games, action games, puzzle games, flash games and more. ]
Церква і держава. - Церква і суспільство - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Духовність » Церква і суспільство » Церква і держава.
Церква і держава.
Дельфініус Дата: Субота, 29.11.2008, 00:39 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Адміністратори
Повідомлень: 415
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Думаю багатьом відомо, що Церква є відокремлена від держави, тобто Церква є повністю на самозабезпеченні, не керується ніким із державної влади, і не платить ніяких податків. Чи можливе якесь об'єднання Церкви і держави? І які б це мало наслідки як для Церкви, так і для держави?

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
 
Владик Дата: Субота, 29.11.2008, 22:00 | Повідомлення # 2
Група: Радники
Повідомлень: 166
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Ух!Я про це думав...Наприклад зробити якогось монаха(але дуже-дуже молитовного і глибокого,майже святого) мером міста!Хана корупції і всьому злому!Я собі троха помрію wink або президентом!!!Уявляєте шоби тоді було?
Але нажаль такого бути неможе sad Церква не пхається до держави,а держава-до церкви...монахів ніхто б не пустив на посади президента чи мера,та думаю вони би і самі того не хотіли...а навіть якби хотіли то їм би просто не дали...

Ідеальна влада в Україні:президент-Іван Золотоустий,прем'єр-міністр-свята Олімпія або Лавретія(думаю інші святі не обідяться)Сучасних святих,які ще живуть-не знаю tongue


Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

Повідомлення відредагував Владик - Субота, 29.11.2008, 22:00
 
Андрійко:) Дата: Понеділок, 01.12.2008, 23:47 | Повідомлення # 3
Група: Радники
Повідомлень: 458
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Мабуть що ні
Quote (Дельфініус)
Чи можливе якесь об'єднання Церкви і держави?

Мабуть що ні,тому що якщо я не помиляюсь і-за такого перебігу подій розпочався розкол церкви(вибачте якшо шось наплутав,так мені здається smile )І ще тому,що священники не мають займатися політикою і будь-якою державною владою.Вони думають про наші душі smile

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
 
Наталька Дата: Понеділок, 08.12.2008, 13:07 | Повідомлення # 4
Група: Модератори
Повідомлень: 241
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
Чесно кажучи, я думаю що в нашій державі із такою владою, Церкві буде спокійніше коли вона окремо. О. Володимир одного разу нам розказував, що до нього приходили податківці і хотіли зібрати якийсь податок хто знає на що типу з церкви, як юридичної особи, не маючи на це зовсім ніякого права. А шо було б, якби Церква була частиною нашої держави? Та здирали б наші чиновники з церкви все, що тільки можна б. А так, ніц та держава не дає, але і ніц не має права вимагати... Хоч це тільки з такого боку. Можливо є і якісь обставини, через які таке об'єднання потрібне, а я просто цього не знаю. Тому стверджувати нічого не берусь, просто ось така моя думка.
 
Anarchy Дата: Субота, 25.06.2011, 12:51 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 60
Нагороди: 1
Статус: Офлайн
Ну з другого боку це трохи несправедливо,всі мають сплачувати податки а ви ні.Ви нічим не кращі за інших.

Не засмічуй свій розум!!!
 
benedikta Дата: Субота, 25.06.2011, 20:30 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 310
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Церква - це не є прибуткова організація. Церква - це частина Неба на Землі, яка поширює Християнські, Божі Закони, провадить місіонерську діяльність з метою навернення до Бога людських душ. З тих пожертв, які можливо рідко дають меценати на Церкву, Церковна влада допомагає сиротам, потребуючим, які приходь до Храму і просять у священиків допомоги матеріальної. З тих коштів Церкви будуються і розмальовуються, а малювання Храму є дуже дорогим, роками проводять добровільні збори коштів з парафіян церкви, щоб Храм привести в порядок. Праця священиків не йде в стаж, і на старість вони не матимуть пенсію, вони до смерті віддані справі - служіння Богу, у священиків не має вихідних і відпусток, їхня священича праця - це велика самопожертва себе для Бога і для людей. Якщо ми знаємо, що 6 днів людина має працювати, а сьомий посвятити Богу, то священики кожен день свого життя і все життя повністю посвятили Богу. Держава не повинна вмішуватись у діяльність церкви, тому, що закони держави - це закони світу, а не Божі закони. Церква пропонує жити одним найважливішим законом - законом любові, а в ній є прощення, милосердя, добро.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)


Повідомлення відредагував benedikta - Субота, 25.06.2011, 22:40
 
VladLena Дата: Субота, 25.06.2011, 22:46 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 39
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Церква - це місце в якому людина духовно збагачується .

Моя дорога - Христос

Повідомлення відредагував VladLena - Субота, 25.06.2011, 23:09
 
Anarchy Дата: Неділя, 26.06.2011, 14:58 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 60
Нагороди: 1
Статус: Офлайн
1.Якщо людина хоче розвиватися,бути духовною,вона це може робити в будь якому місці а не тільки в церкві,не слід думати що духовність і релігійність це одне й те саме.
2.Ну й не слід говорити що священникам погано живеться,розумієш якби я не бачила і не чула про тещо вони роблять в світі ще з давніх часів прикриваючись благими намірами я б може і повірила шо вони хороші там і т.д.Я не кажу що всі погані,але й далеко не всі білі і пухнасті,і нічим не вищі і не кращі за звичайних людей.

Не засмічуй свій розум!!!
 
VladLena Дата: Неділя, 26.06.2011, 23:40 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 39
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Anarchy, Священики є люди, які хочуть служити і служать Богу у більшій відданості і самопосвяті себе Богу, в порівнянні з звичайними людьми. Це не означає, що ми повинні на них дивитись, як на ідеалів, але ми повинні поважати те, що під час освячення на них сходить благодать Святого Духа. На Службі Божій у надприродній і невидимий спосіб священики перемінюються на Ісуса. Священик охрещує новонароджених, сповідає, дає покуту, причащає, вінчає, хоронить, читає молитви на оздоровлення, благословляє, мирує, дає духовні поради - які чудові Божі речі чинить священик. І я нічого не бачу у цьому поганого, але бачу у цьому велику Божу любов до нас, Господь дарував Сина Ісуса Христа, а Ісус обрав апостолів і учеників для поширення науки Христа, а цю працю продовжують священики. На приклад уявіть, що Ви вирішили стати монахинею, але ті звички, спосіб життя, манери поведінки, характер у Вас залишається, і Ви стараєтесь щось викорінити, змінити у Собі, але це не так легко. Так само священики, вони хочуть бути праведними, святими, але гріх Адама і Єви на кожній людині залишив свій знак.

Моя дорога - Христос

Повідомлення відредагував VladLena - Понеділок, 27.06.2011, 14:52
 
Anarchy Дата: Понеділок, 27.06.2011, 13:30 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 60
Нагороди: 1
Статус: Офлайн
1.не всі священники є духовними людьми,як всі думають.
2.Я категорично проти охрещення новонароджених.
3.Як звичайна людина може відпустити гріхи іншій людині.
4.За все інше він отримує скромну доплату.
5.Психологи роблять з людиною речі і кращі.
6.Якби цього гріха не було не факт що були б ми.

Не засмічуй свій розум!!!
 
Форум » Духовність » Церква і суспільство » Церква і держава.
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі