| Авторські вірші |
| Sjava | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 20:52 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувачі
Нагороди: 1
Статус: Офлайн
| я хочу щоб в цій темі ми пробували писати свої вірші на любу тематику.Не обовязково великі і глибокого змісту. В кого що вийде
Як думаєш, так і живеш
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 22:04 | Повідомлення # 2 |
Нагороди: 6
| Дістати все і зразу - це не означає бути щасливим ! Забути все і зразу - це не означає все пробачити ! Завоювати все і зразу - це не означає всім подобатись ! Спіймати удачу - це не означає мати успіх ! Купити людину - це не означає забрати волю ! М р і я т и - це не означає в цьому жити ! К О Х А Т И - це не означає бути коханим ! ! !
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: П'ятниця, 09.01.2009, 11:54 | Повідомлення # 3 |
Нагороди: 6
| Чого варті слова , Якщо ними не описати Все те , що хотілося б мені Тобі сказати . Лиш Ти один - Все про , що мрію . Лиш Ти один - Потрібен для щастя . Піднесла би все , Що на світі Тобі , Але воно не моє . Моє серце , Але воно вже Твоє !
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Субота, 10.01.2009, 01:38 | Повідомлення # 4 |
Нагороди: 4
| Якби її карі очі, якби личко біле, Якби чути сміх дівочий, то б душа раділа! Зкохався в чорні брови і вуста іскристі, В стан дівочий гоноровий, у серденько чисте! За що Бог в життя козаче любов посилає? Від кохання козак плаче і гнівом палає! За кохання козак б'ється, молиться до Бога І душа його сміється на крутих дорогах! Якби в карі оченята був не закохався, То б не став життям проклятий, вільно би сміявся. А так мучишся козаче, ще й сам хочеш муки... В небі сірім тільки крячуть над тобою круки!!!
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Субота, 10.01.2009, 01:38 | Повідомлення # 5 |
Нагороди: 12
| Христос Воскрес! Я новенька, щойно зареєструвалась. Хочу написати власний вірш про любов, не знаю чи таке дозволено, якщо нє, то стрете. Я люблю! З тихим мереживом із золотого дня Ніч розпрощалася ховаючи зорю, Щасливим подихом свіжість вдихаю я І хочеться кричати: я люблю! Пташиний спів звеличує природу, Око чаруючи квіти цвітуть, А в мене є звабляюча нагода Тобі співати: я тебе люблю! Навколо трави польові шлють аромати І паморочиться від цвіту мигдалю, А я не втомлююся повторяти, Одне й те саме: я тебе люблю! Потоком щастя виринає з серця І я із радістю комусь його проллю, Воно ж нестримне невгамовно рветься, Тому що я тебе люблю! Радіє все чаруюче навколо, Не залишаючи місця жалю І забувається недобре й дріб'язкове Від чарівної фрази: я люблю! І хай які нас ждуть випробування, Я все те переможу і стерплю, Бо у душі живе моїй кохання, А на устах завмерло: я люблю!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
Повідомлення відредагував kristik - Субота, 02.05.2009, 23:34 |
| |
| |
|
| kristik | Дата: П'ятниця, 22.05.2009, 15:19 | Повідомлення # 6 |
| Львів. Найкраще місто на Землі - це місто Львів. Століть багато,як король Данило його звів, А він і до тепер чарує давниною, Будинків архітектурою старою. У центрі розмістився Оперний Театр, Він як із зовні, так з середини багатий, А поруч з ним Театр Зеньковецької, Позаду них вирує Вернісаж Із виробами натури чудернацької: Каптини, вишивки,казкові персонажі. А справжній давній наш авторитет Це старий і всіма знаний наш Університет. Тут вчилась не одна талановита особистість Франко,як Сторож, доповняє урочистість. Також є Площа Ринок, Львівський Замок, Чи Парк Культури, Стрийські Парки... І ще багато можна розказати Про пам'ятки культури і театру, Та все ж, доречніше, відвідати наш Львів, Який красується багато вже віків, Він сам за себе все Вам розповість, Байдужим не залишеться наш жоден гість!!! примітки: "Львівський Замок" - Високий Замок, У центрі розмістився Оперний Театр, Він як із зовні, так з середини багатий - на час написання твору, не знала, який, він з середини ( вже як відвідала, зрозуміла,що не помилилась)
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: П'ятниця, 22.05.2009, 19:21 | Повідомлення # 7 |
| Сирота. -"Дитино ти,що тут робиш? Іди собі, іди!!!" -" Та я хотіла тільки паску, На вашому піску зліпити..." -" Ти чия? Хто твої батьки?" Дитина обернулась і поплелась. Якби то знати: Де той тато? Чи хто є мама? Що у дитинстві у ночі так часто, Вона не спала і думками Питала де мої батьки? А в день на вулиці дивилась На радісних чужих батьків І тільки слізьми тихо милась І тільки спогади гіркі. Як би хотілось запитати: -"Де була мамо ти так довго? Чому залишила мене? Побачити хоч раз би тата І все забудеться мине. Чому ж ви люди безсердечні, Лишаєте своїх дітей. Так по-дурному недоречно На долю, випадок, людей?!
Повідомлення відредагував kristik - П'ятниця, 22.05.2009, 19:23 |
| |
| |
|
| kristik | Дата: Середа, 27.05.2009, 16:27 | Повідомлення # 8 |
| Сьогодні написала новий віршик. Ну так він мені подобається, що вирішила поділитись з вами: *** Моє кохання ніколи не згасне, Моє кохання чисте і ясне, Моє кохання джерельна вода, Моє кохання не знищить біда. Воно не підкупне, воно не зрадливе, Воно дуже схоже на справжнє диво. Тихе і мирне, спокійне і вірне, Велике, безмежне і дуже покірне Моє кохання, то дар з небес, Для того, щоб я відродила тебе, Щоб розбудила в тобі почуття, Щоб Ангелом стала твого життя. І всі ті образи, і всі недомовки, Вони без підстави, без основи, без толку, В порівнянні з коханням вони ніщо, Краплини засохлі сліпого дощу, Бо кохання як зброя у боротьбі, Лікар в розлуці в сумі й в журбі. Будь-які війни воно переможе, У тяжкі хвилини завжди допоможе. Моє кохання, то діамант, Кохати й чекати то справжній талант І я дочекаюсь тебе, бо кохаю, І втоми в розлуці й чеканні не маю. Воно мов глибоке моє джерело, З ним все подолаю, що б то не було!!!!
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Субота, 30.05.2009, 13:44 | Повідомлення # 9 |
| Ця сторінка помаленько перетворюється в мою особисту. Думаю Ви Шановні співрозмовники не будете проти??? Чужина Ми приїзджаємо усі сюди І все навколо мило й любо посміхається, А на щоках і у очах сліди, Тих сліз, якими дома ми прощаємось. А в посмішках отих лиш купа фальші І ти із сумом думаєш собі: " Такий початок, тоді, що вже буде дальше???" І в серці місце лиш відділене журбі. Тут море, пальми і більша половина року, Тепло і сонце, що не так сіяє, А де наш сніг, калина, горобці, сороки??? І лісу й зелені таких не має. Нема землі такої, чорнозему, Тут все навкруг із каменю червоного, Ми тут назавжди будем чужозумцями, Хоч скільки часу будем тут задовго. А як з людьми ти починаєш спілкуватись, Вони хвалять й дивуються, яка ж ти сильна!!! Й тобі також лишається фальшиво посміхатися, Так сильна, та безцінна і невільна!!! Ти думаєш собі і з сумом повторяєш: "- Візьми собі ту силу, віддай мені діти, Що в дома лишила, Вони ж мої квіти!!!" Сумління жорстоке тобі докоряє, Не можу терпіти й комок підступає, Гарячий до горла і сльози в очах. Чому воно так є??? Чому у чужих я краях??? Чому я не можу ту рідну усмішку, Побачити, торкнутись?... І сльози безмовні на ліжку... І нам залишається щиро молитись, Щоб в рідній країні могло щось змінитись, Щоб ми вчили й ростили своїх дітей, Доглядали й любили своїх людей! І нам залишається щиро лиш вірити, Не буде ще довго наш край у руїнах, З терпінням чекати і мріями міряти, Той час коли зацвіте ще й своя Україна!!!
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Неділя, 31.05.2009, 21:11 | Повідомлення # 10 |
| Долі-коси Сплітаються долі у коси багряні, Сплітаються долі вічним коханням, Людей є мільйони, Мільярди стежок, Потерті закони, Забутих книжок. У кожного воля - свобідна вона, У всіх є душа - глибока без дна, Хто вибере правду, а хто навіть зло, Не в кожній душі добро проросло, Не в кожному серці намірення щирі, Не кожна людина безтямно так вірить. Сплітаються долі - не ріжте коси, Не нищіть кохання, не ламайте краси, Бо порвати, потрощити легко нажаль, Та разом з розлукою ходить печаль... Розчісуйте коси, хай довгі ростуть, Бо в тому вся радість, в тому вся суть, Що доля до долі, то буде сім'я, Сім'я до сім'ї - так проходить життя. І як проживемо самі вибираєм Чи ворота знайдемо до нашого раю, Щоб потім не плакати і не тужити, По совісті в світі повинні прожити!!! Сплітаються долі в міцний колосок І губляться в часі, а він як пісок!
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Субота, 06.06.2009, 01:45 | Повідомлення # 11 |
| До теми про Зону: Зек Його всі проганяли як проказного: "-Йди, ти нам непотрібен, Ну, що ти вмієш?.." А очі його з кожним словом гаснули... "... Ти є ніхто й ніщо не розумієш!!!" А хто сказав, що коли він зек, Його сумління в серці не гризе? І хто сказав, що він є не людина??? А він також Господня є дитина! Не міряйте людей ви мірками, Чужими, підлими і лицемірними І не літайте в небі понад зірками, Бо погляди ті ваші є невірними. Чому не бачите ви в оці свому балки, В чужому ж помічаєте маленьку скалку??? Отож, дивіться ви будь-ласка вже на себе, І осуд, й покарання залишайте небу!!! P.S. Вибачте деяку агресивність змісту!!! Цей вірш був написаний 5 років тому за певних обставин. Ніхто нехай, не дай Бог, не сприйме його (вірш) як оcобисту образу!!!
Повідомлення відредагував kristik - Субота, 06.06.2009, 01:53 |
| |
| |
|
| kristik | Дата: Неділя, 07.06.2009, 00:58 | Повідомлення # 12 |
| Судді не по фаху. Хто дав вам право? Хто вам доручив? Чому всім так цікаво? І хто вас так навчив? Всі мірки ваші застарілі Всі доводи без фактів і підстав. Ви судді- вам не має діла, До інших правил, інших прав. Вам волю дай, То ви б не пожаліли, Нікого. Всіх в одну шкалу Безжалісно ви б помістили Й не зрозуміти істину просту: Ви є ніхто, щоби судити, Щоб вчити ваші помилки, Але ваш пил нічим не остудити, Бо лише ваші правильні думки Нехай так буде до пори, до часу, А час прийде і ми ще розцвітем, А ви аж захлинетесь до відказу, Від ваших непотрібних тем. Забудьте все і не судіть жорстоко Й одне за правило собі візьміть Не дослідити всі вам кроки, Не досягти усіх вам верховіть. Ви лиш з проста на все погляньте І зрозумієте тоді одне: Всі критики ваші безжальні Й цинізм ваш- до добра не доведе! 27,04,09 То просто вірш, по свому цікавий і без жодного підтексту
|
| |
| |
|
| Ulya | Дата: Неділя, 07.06.2009, 20:35 | Повідомлення # 13 |
Нагороди: 2
| Бог зліпив тебе з глини, а мене із твойого ребра. Нехай я і не Ева. Нехай Ева трошечки старша. Я рахую ті днини, ту віддаль до твого плеча. І будую в собі тиху гавань, мов храм патріарший. Я чаруюсь тобою - твій відгомін в серці моїм. Твоя тінь простяглась на дорозі життя мойого. Нехай дзвін-передзвін цього мого передчуття в тиші серця провадить нас двох до Бога. Бог зліпив тебе з глини. Він знав, кого Він ліпив. І мене із ребра вичаровував, мов ненароком. Ти, здивований, випалив: "Кість від моїх костей!" А я тихо дивилась на тебе закоханим оком... 6 червня 2009 року
Мірою любові є любов без міри (с) св. Франциск
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Субота, 04.07.2009, 17:58 | Повідомлення # 14 |
| Давненько нічогоне писала, ну нічого я справилась [c]Кохання.[/c] Коханням досягають вершини, Коханням долають шляхи, Кохання - це дар для людини, Коханням прощають гріхи. Кохання безмежне й глибоке, Без краю воно і без дна І навіть якщо одиноко, Я знаю, що я не одна, Кохаю і маю надію, Коханням зриваю замки, Кохання міняє події, Кохання - воно на віки. Кохайте й коханими будьте І знайте взаємне воно! Найпружніші канати порвуться І згіркне вода мов вино!!! Лиш справжнє кохання не зникне, Воно не засне не згорить, Не образить воно і не скрикне, А болі й обмови простить, Воно у житті на все здатне, Будує й ламає мости, Кохати щоденне то свято, Кохати то вічно цвісти!!!!
Повідомлення відредагував kristik - Субота, 04.07.2009, 17:59 |
| |
| |
|
| kristik | Дата: Середа, 08.07.2009, 19:03 | Повідомлення # 15 |
| Заплакані душі! або Сон в Раю Яке чудове місце!!! Де я є? Ніколи не доводилось тут бути І так не по-собі стає Якби то страху незнайомого позбутись. Але ж прекрасно тут, Отак би й залишилась, Але не знаю я людей, що тут живуть, А може я їх спокій зворушила? А може мене зараз вб'ють? Але цікавість мов веде за руку, Я йду і йду дивуюся очам, Здригаючись від власних кроків, Я переповнена незрозумілих чар. Дійшовши до чцдової долини, Вдивляюся в її красу, Та є неспокій кожної хвилини, Чомусь я важкість у душі несу... Вирішую присісти відпочити І вибрала чарівне деревце, не доводилося такого мені жити І дуже дивним все здається це! Розслабилась і задрімала, Й не знаю скільки часу вже пройшло, Аж від плачу дитячого зірвалась, Якимсь містичним все було. Пішла по звуках я отих дитячих Й злякалася: новонароджене дитя! Воно лежить у квітах й гірко плаче, Напевно під загрозою його життя?... "-Привіт мамусю!"- тут дитя сказало І я не зчулася від шоку у кістках, Тут зрозуміла, що я спала І захлинув незрозумілий страх! Воно дивилося на мене жалісно: "-Чому матусю моя рідна - І тут на мить мені так здалося, Що я мов у тюрмі і не свобідна! - ти мене вбила так холоднокровно, ти плоть свою перетворила у сміття, невинне сотворіння - свою дитину кровну, позбавила безжалісно життя, так холодно без тебе страшно є, хоча як бачиш я живу в Раю, але нам ненародженим так важко є! Бо ми відкинуті і нас не визнають, бо називають нас помилками або не бажані, проблемні, байстрюки, а ми ж шоковані вашими вчинками - дорослих, зрілих і батьків!!!! Прийшов у сні тобі, щоби засвідчити, Що мав я право також існувати, а ти в слабохарактерному відчаї, зробила помилку страшну й прокляту. Мамусю молю я покаятись - прокинешся, то розбуди ще й інших і часу прошу я тебе не гаяти, а зачитати всім ці вірші і розказати в голос цю трагедію, і запобігти вбивствам у майбутньому, звіщати всім і всюди у масс- медія, бо ці слова хай будуть незабутніми: Могли б ми бути дітьми вашими, Слухняними й не дуже і прекрасними, любили б ми і "Кузю" й "Простоквашино" і були б втіхою для вас ми. А ми покинуті немов непотреби і гинемо у ямах й смітниках, не зрозуміти серцю жодному, що зброя вбивча є у вас в руках, не нищіть дорогі ви плоть свою, не нівечіть Святого Духа, бо кара буде злою й ненависною і гнів з небес повік не вщухне. То ж схаменіться любі і задумайтесь і кроки ваші міряйте весь час, а хибні поряд з вами стримуйте, нехай не більшає щоразу нас..." Зірвалась я зі сну і задихаюся! О, Боже, сльози душать горло, О, Господи щиросердечно каюся!!!!! А все навколо змеркло і пожовкло... Дитиночко моя чи є прощення нам??? За нашу слабкість, підлість , за гріхи, За ваші Душі понівечені катами!!! А ім'я тим катам - батьки.....
|
| |
| |