| Основи міцної сім*ї |
| Наталька | Дата: Вівторок, 24.02.2009, 21:05 | Повідомлення # 1 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
Статус: Офлайн
| Багато з нас в майбутньому покликані створити міцні християнські родини (хоча зараз ми, можливо, про це і не думаємо). Але для того, щоб майбутня сім'я була справді побудована на міцному фундаменті, цеглинки потрібно закладати набагато швидше. Але як це робити ? Якими мають бути дошлюбні стосунки, щоб потім життя у шлюбі було сповнене любов'ю і радістю? І взагалі що для вас сім'я? Як людина має відчути, що вона готова до створення сім'ї? Роздумами стосовно цього ділимось тут.
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Середа, 25.02.2009, 10:04 | Повідомлення # 2 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
| Для мене сім'я означає дуже багато. Це перш за все має бути довіра один до одного, яка має починатися ше якраз в дошлюбних відносинах. І я думаю шо і в дошлюбних стосунках і вже в сім'ї людина повинна дарувати себе постійно і повністю-це і є ознака справжньої ЛЮБОВІ. Quote (Наталька) Як людина має відчути, що вона готова до створення сім'ї? Думаю, тоді, коли людина відчуває, шо може відповідати не тільки за себе і за свої забаганки.
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Середа, 25.02.2009, 10:17 | Повідомлення # 3 |
Група: Користувачі
Нагороди: 6
| Я думаю - це та людина з якою ти почуваєшся самим собою ; це друг (подруга) , який(яка) розуміє тебе з пів слова і та людина , яку ти хочеш бачити відкриваючи очі зранку . Quote (Наталька) Якими мають бути дошлюбні стосунки, щоб потім життя у шлюбі було сповнене любов'ю і радістю? Я думаю тільки правда правда і правда , бо все можна побачити якщо тільки людина хоче нашого пробачення . Якщо нас люблять то все скажуть правду , якою б вона гіркою не була , а ви все пробачите бо любите . А це є жертва і справжня любов , яка готова до тайни шлюбу
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Четвер, 05.03.2009, 22:48 | Повідомлення # 4 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
| А я ще думаю, що міцною сім'я може бути тільки тоді, коли двоє людей, що збираються одружитися, мають спільну мету. Тобто коли в НЬОГО своя ціль у житті, а в НЕЇ ще інша, то й добиватися поставленої мети вони будуть нарізно, отже яке там спільне життя?! Коли люди планують створити сім'ю, вони повинні чітко знати основну ціль свого життя, а у подружньому житті треба вчитися добиватися цієї цілі РАЗОМ, полегшуючи щодня одне одному важкі обставини. Адже це ї є любов
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: П'ятниця, 06.03.2009, 16:08 | Повідомлення # 5 |
Група: Радники
Нагороди: 3
| Я думаюQuote (DNatiM) Якщо нас люблять то все скажуть правду , якою б вона гіркою не була , а ви все пробачите бо любите Ага, точно, пробачати і далі любити! М- м- м... глибока тема... Я такого сильного досвіду немаю, але шось попробую запропонувати... Напевно треба дуже сильно вірити один одному, все забути, завжди підтримувати, все пробачити, не згадувати мінусів, нагадувати часто плюси, все перетерпіти заради половинки, старатися якнайменше конфліктувати, часто просто мовчати, не накопичувати все негативне в собі, а зразу про це сказати, терпіти і любити...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Середа, 08.07.2009, 23:34 | Повідомлення # 6 |
Нагороди: 12
| Насамперед потрібно любити людину з якою збираєшся одружитись. Буз любові добра сім'я існувати не може! Взаєморозуміння, довіра, повага, чесність... навіть не знаю, що написати першим, що наступним, бо все вищенаписане дуже важливе і невідємне при створенні сім'ї! А ще дуже важливим є терпіння, яке має проявлятись при поборенні вад один одного. Сім'я це саме цінніше і найважливіше, що може створити кожна людина. Все починається з сім'ї, тому потрібно намагатись зберігати її якнайбільш досконалою і сильною. Дуже приємно дивитись на людей, що в глибокій старості поводяться один з одним як в перші ж дні закоханості. Честь і хвала таким людям. В них є чому повчитись теперішнім молодим людям!!!!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
|
| xarizmat | Дата: Понеділок, 10.10.2011, 10:33 | Повідомлення # 7 |
Нагороди: 1
| Quote (Наталька) А я ще думаю, що міцною сім'я може бути тільки тоді, коли двоє людей, що збираються одружитися, мають спільну мету. Взагалі то в християн МЕТА ніби полягає в тому, щоб "Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий" Мат 5:48 і принести плід згідно Ів. 15
"8 Тим Отець мій прославляється, коли ви плід щедро приносите, - тож і учнями моїми станете. 9 Як мене Отець полюбив, так я вас полюбив. Перебувайте у моїй любові! 10 А в любові моїй перебуватимете, коли заповіді мої будете зберігати, як і я зберіг заповіді мого Отця і в його любові перебуваю."
І якщо бути до кінця чесним, то в багатьох православних церквах робиться надзвичайно мало у порівнянні з протестантами наприклад, щоб вірні могли сформувати хорошу міцну сімю. Науки проводяться уже тоді, коли вибір зроблено і обсяг їх невелекий.
Повідомлення відредагував xarizmat - Понеділок, 10.10.2011, 10:34 |
| |
| |
|
| benedikta | Дата: Середа, 12.10.2011, 16:10 | Повідомлення # 8 |
Нагороди: 11
| На сайтах: http://www.truechristianity.info/download_audio.php http://www.realove.ru/main/audio
Дуже гарні науки про сім'ю подає Монахиня Нина (Крыгина), кандидат психологических наук.
Беседы монахини Нины бесценны - такого глубокого, подробного и живого раскрытия тем любви и брака мы не встречали в записях других уважаемых специалистов по этому вопросу.
«Счастливая семья» Часть 1 (15,5 Мб) «Счастливая семья» Часть 2 (21 Мб) «Мама, он самый лучший!» (34 Мб) «Знал бы, где упасть…» (37 Мб) «Вопросы о семье» Часть 1. (15 Мб) «Вопросы о семье» Часть 2. (18 Мб) «Различия между мужчиной и женщиной» (22,1 Мб) «О предбрачных отношениях» Часть 1 (40,9 Мб) «О предбрачных отношениях» Часть 2 (43,8 Мб) «Первый год супружеской жизни» (45,1 Мб) «Роли в семье» (29,0 Мб) «Да убоится жена мужа своего» (46,6 Мб) «Власть женщины в семье» (40,3 Мб) «Взаимоотношения между супругами в молодой семье» (42 Мб) «Взаимоотношения с новыми родственниками» (31,2 Мб)
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
Повідомлення відредагував benedikta - Четвер, 13.10.2011, 19:44 |
| |
| |
|
| xarizmat | Дата: Середа, 26.10.2011, 21:09 | Повідомлення # 9 |
Нагороди: 1
| Quote (benedikta) Дуже гарні науки про сім'ю подає Монахиня Нина (Крыгина), кандидат психологических наук. "ПЕРШЕ ДО ТИМОТЕЯ 3. Вимоги до єпископа 1-7; до дияконів 8-13; Церква 14-16
1 Вірне слово: Коли хтось прагне єпископства, - бажає доброї справи. 2 Треба, отже, щоб єпископ був бездоганним, однієї лише жінки чоловіком, тверезим, розважливим, чесним, гостинним, здібним навчати, 3 не п'яницею, не розбишакою, а сумирним, не сварливим, не грошолюбом; 4 щоб власним домом добре правив та щоб дітей тримав у послусі з усякою повагою, - 5 бо хто не знає рядити власним домом, то як він буде дбати про Церкву Божу? - 6 не новонавернений, щоб, розгордівши, не потрапив під дияволів осуд. 7 Треба також, щоб він мав гарне свідчення і від тих, що зовні, щоб не опинився у ганьбі та у диявольських тенетах. 8 Диякони - так само треба, щоб були поважні, не двоязичні, вина багато щоб не вживали, не були віддані брудному зискові; 9 щоб тайну віри берегли в чистім сумлінні. 10 Але й таких спочатку слід поставити на пробу, а потім нехай служать, якщо будуть бездоганні. 11 Жінки також нехай поважні будуть, не обмовливі, тверезі, вірні в усьому. 12 Диякони нехай будуть кожен лиш однієї жінки чоловіком, добре правлять дітьми і власним домом, "
Тому для мене особисто джерелом про те як жити з дружиною, виховувати дітей і так далі є виключно СВЯТЕ ПИСЬМО. Але якщо щось нерозумію, то слухаю проповіді Брюса Уілкінсона, Джона Бівера, Чіпа Ингрема, Максима Максимова, які виключно базуються на Біблії. Дуже жалію, що те вони вчать не знав раніше. Наскільки я знаю всі вони виховали від двох дітей і щасливо живуть з жінками. Що може навчити людина про сімейне життя з монастиря? Який в неї життєвий досвід?
Повідомлення відредагував xarizmat - Середа, 26.10.2011, 21:41 |
| |
| |