| Піст! |
| Дельфініус | Дата: П'ятниця, 21.11.2008, 23:12 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Наближається Різдвяний піст, або Пилипівка, як його інакше називають. Він відносно недовгий, і не такий строгий, як Великий піст. Люди по різному розуміють значення посту. Для одних це утримання від їжі, для інших від алкоголю чи музики... А що для Вас означає піст і яким має бути добрий піст?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 30.11.2008, 00:26 | Повідомлення # 2 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| От для мене піст-це час коли я духовно збагачуюсь.Адже після всього того, від чого я відмовляюсь відчуваю,якийсь духовний зріст(хоч і не великий можливо).Відчуваю,що пожертвував чимось,хоч і ця жертва не є велика,але приносить користь душі.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 15:10 | Повідомлення # 3 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
| Піст - це час, коли варто менше думати про тіло, більше працювати над духовним зростанням. Дивно, піст для тіла - це обмеження в їжі, а для душі піст- це такий смачний бенкет Коли настає піст і я починаю менше вмикати музику, я знаходжу більше часу на молитву і читання Святого Письма. Загалом можна багато говорити, про те, що в пості головне не те, що ти їв і чи слухав ти музику. Але я по собі зауважую, що недарма найбільші обмеження на піст саме в їжі і музиці. Від цього найважче відмовитися і саме це забирає найбільше часу і думок. Для кожної людини піст, це щось своє. Якщо ти і без посту не їси м'яса, наприклад, то який же для тебе піст? Відмовитися варто від того, що найбільше любиш. Я наприклад для себе в цьому пості постановила відмовитися від музики. Хочу спробувати слухати лише релігійну. А якщо Ісусик дасть сили, то у наступному пості спробую відмовитись від солодкого, бо для мене це найважче.
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 01:54 | Повідомлення # 4 |
Нагороди: 10
| Я щось останнім часом взагалі розівчилася постити... Так важко відмовитися від того, що любиш, навіть на деякий час... Треба себе взяти в руки і почати, а я завжди все важке перекладаю на завтра...
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 14:47 | Повідомлення # 5 |
| Quote (musia_79) Я щось останнім часом взагалі розівчилася постити... Так важко відмовитися від того, що любиш, навіть на деякий час... Треба себе взяти в руки і почати, а я завжди все важке перекладаю на завтра... Так,так я ткж за собою таке замітив.Чесно кажучи я навіть якось і не був готовий до поосту.А "оговтався" вже після кількох днів.Так що мені здається,шо перед постом також треба трішки готуватись і вже робити собі якісь наміри
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 17:26 | Повідомлення # 6 |
| Quote (Андрійко:)) перед постом також треба трішки готуватись і вже робити собі якісь наміри Це точно. Коли не зробиш собі твердого наміру ще перед постом, то вже потім думаєш "Ай, та піст вже почався, а я вже їла м'ясо, слухала музику і т. д. То що вже тепер постити. А от вже на другий піст..." і так завжди...
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Середа, 17.12.2008, 15:44 | Повідомлення # 7 |
| Quote (Наталька) Коли не зробиш собі твердого наміру ще перед постом, то вже потім думаєш О,то про мене!Знаю,що треба відмовитися від того,що найбільше любиш,але шось не виходить...На такі легкі пости в мене широка совість.А вот коли приходить Великий піст,о тоді вже починаю задумуватися... Думаю,що це все залежить від мого духовного росту...Ось наприклад які монахи є глибокі:вони в часі посту відмовляють собі навіть у денному світлі(!),десь моляться чи сидять потемки...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 17.12.2008, 23:15 | Повідомлення # 8 |
| Quote (Наталька) Це точно. Коли не зробиш собі твердого наміру ще перед постом, то вже потім думаєш "Ай, та піст вже почався, а я вже їла м'ясо, слухала музику і т. д. То що вже тепер постити. А от вже на другий піст..." і так завжди... А от файно коли посправжньому відчуваєш після посту,що ти якось духовно зріс та збагатився,зробив якісь зміни на краще в своєму духовному житті
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Середа, 17.12.2008, 23:39 | Повідомлення # 9 |
Адміністратор
| Quote (Наталька) Коли не зробиш собі твердого наміру ще перед постом, то вже потім думаєш "Ай, та піст вже почався, а я вже їла м'ясо, слухала музику і т. д. То що вже тепер постити. А от вже на другий піст..." і так завжди... Ну чого так ? Згадайте притчу про виноградаря, який наймав робітників в різний час дня. І вкінці всі отримали однакову плату . Тож я думаю, навіть якшо вже і півпосту минуло, а ти тільки надумав шось і дав собі обітницю від чогось далі стримуватися, то і треба це робити, це не буде запізно. І не казати: а прийде наступний піст і т. д. . Quote (Андрійко:)) А от файно коли посправжньому відчуваєш після посту,що ти якось духовно зріс та збагатився,зробив якісь зміни на краще в своєму духовному житті Так, це точно
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Четвер, 18.12.2008, 00:01 | Повідомлення # 10 |
| Quote (Дельфініус) Ну чого так ? Згадайте притчу про виноградаря, який наймав робітників в різний час дня. І вкінці всі отримали однакову плату . Тож я думаю, навіть якшо вже і півпосту минуло, а ти тільки надумав шось і дав собі обітницю від чогось далі стримуватися, то і треба це робити, це не буде запізно. І не казати: а прийде наступний піст і т. д. Це справді так,але якщо є щирий та витривалий намір А не ніби:"Я почекаю поки пів посту пройде і тоді посчну постити"
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Четвер, 18.12.2008, 00:20 | Повідомлення # 11 |
Адміністратор
| Quote (Андрійко:)) А не ніби:"Я почекаю поки пів посту пройде і тоді посчну постити" Та нє, я не це мав на увазі Я маю на увазі, шо якшо ти не спеціально легковажив постом, шоб зменшити його тривалість, а по якихось причинах не міг постити, чи якось забув. От в цьому випадку нема нічо страшного, якшо ти почнеш свій піст не з "календарного" початку посту
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: П'ятниця, 02.01.2009, 23:44 | Повідомлення # 12 |
| Quote (Дельфініус) Тож я думаю, навіть якшо вже і півпосту минуло, а ти тільки надумав шось і дав собі обітницю від чогось далі стримуватися, то і треба це робити, це не буде запізно. І не казати: а прийде наступний піст і т. д. . Це так в ідеалі має бути, але найчастіше людині чомусь зручніше піти легшим шляхом і сказати "та нє, вже краще на наступний піст всьо зроблю так, як має бути". Це своєрідне відкладання на завтра того, що можна зробити сьогодні, але не дуже хочеться...
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 04.01.2009, 00:51 | Повідомлення # 13 |
Адміністратор
| Quote (Наталька) але найчастіше людині чомусь зручніше піти легшим шляхом і сказати "та нє, вже краще на наступний піст всьо зроблю так, як має бути". Це своєрідне відкладання на завтра того, що можна зробити сьогодні, але не дуже хочеться... Шо зробиш, така вже наша людська натура, слаба і немічна . Треба дуже сильного бажання, шоб перемогти ту "натуру"
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: П'ятниця, 23.01.2009, 18:43 | Повідомлення # 14 |
| Quote (Дельфініус) Шо зробиш, така вже наша людська натура, слаба і немічна . Треба дуже сильного бажання, шоб перемогти ту "натуру" Це точно! Саме для цього і є піст!
|
| |
| |
|
| sella | Дата: Вівторок, 23.06.2009, 17:47 | Повідомлення # 15 |
Група: Користувачі
| Ще в школі у нас Релігію викладала монахиня...Темою одного уроку був Піст. Ми довго говорили...кожен висловлював свою (ще дитячу)думку...А на нашу просьбу розповісти про своє пощення ,вона сказала" Я люблю каву і морозиво...і в піст я від них відмовляюсь повністю..."Піст-це,мабуть,не лише якісь періоди,встановлені Церквою,це наша жертва...жертва,яку ми складаємо не зі страху про кару Божу,не тому,що так,треба,а з любові до Бога і жалості за наші гріхи... "Якщо постиш,то намасти своє лице рум'янцем..."
Завдяки молитві сходить сонце.
|
| |
| |