| Ліки проти ліні ;)! |
| Дельфініус | Дата: Середа, 19.11.2008, 22:45 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Лінь! Ох, яке це слово близьке до кожного з нас , як іноді хочеться довше полежати, більше відпочити, відкласти щось на пізніше(або взагалі не робити )! Ми себе дуже часто жаліємо, щоб не перепрацювати, не перевтомитися... Це хронічна хвороба багатьох, якщо не всіх! Отож, нарід, пишіть тута, як з тою хворобою боротися, як її лікувати!
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: П'ятниця, 28.11.2008, 13:04 | Повідомлення # 2 |
Творець сайту
Група: Адміністратори
Нагороди: 4
| Тоді, коли в нас будуть чистими совість і сумління, тоді ми просто не зможемо бути лінивими, бо совість "загризе" Бо лінивство - це один з найбільших гріхів.
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
|
| Endry | Дата: П'ятниця, 28.11.2008, 15:05 | Повідомлення # 3 |
Група: Радники
Нагороди: 2
| Мені здається, що від ліні немає якихось "ліків". Кожен сам вирішує, робити йому то, чи полежати ше трошка, йти на пару, чи добре виспатись, і т.д. Тому щоб позбутись ліні ІМХО, треба самому постановити, що лінь -- це, по-перше гріх, а по друге, завдяки ліні ми перетворимся на величезних нефайних лінтюхів! І нам ніхто не купить морозива Всьо досить, лінь далі писати
Пости, бо згрішив, і пости, щоб не згрішити.
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: П'ятниця, 28.11.2008, 23:50 | Повідомлення # 4 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Мені здається ,що це залежить від кожної людини особисто.Лінивство є на стільки великим,на скільки йоого допускає людина в своєму житті.Тому все залежить від нашої волі і характеру
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 15:53 | Повідомлення # 5 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
| Ой лінь це про мене. Я страшенно лінива. Такої лінивої людини, як я певно більше нема. І не знаю що з цим робити. Ніби стараюсь часом себе змусити щось робити, бо ТРЕБА, але так ліньки....Я вже десь півроку намагаюсь завести блокнотик з цитатами із Святого Письма проти гріхів, зокрема і найбільше, проти лінивства. Але ніяк не можу, все та ж лінь не дає.... Жах!!!
Повідомлення відредагував Наталька - Вівторок, 02.12.2008, 15:54 |
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Вівторок, 23.06.2009, 18:41 | Повідомлення # 6 |
Група: Модератори
Нагороди: 10
| Мені здається, що лінь в першу чергу виникає тоді, коли людина не ставить перед собою завдань, не планує, що конкретно їй потрібно зробити сьогодні. Я, відколи почала вести щоденник справ, позбулась ліні само собою... Кожного вечора я записую біля 20 справ, які повинна зробити протягом наступного дня. Після, того як зроблю якусь справу, ставлю біля неї плюсик (в день допускається тільки 2 мінуси, але невиконані справи переносяться на наступний день). І дуже важливо зранку, коли тільки розплющиш очі, зразу ж встати з ліжка, не затримуватись ні секунди - і прямо в ванну, тоді до шафи одягнутися і застелити ліжко. Після цього час для молитви і далі все по плану. Не знаю, можливо це не всім подобається, але дуже дієво, рекомендую
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Вівторок, 23.06.2009, 21:47 | Повідомлення # 7 |
Група: Користувачі
Нагороди: 12
| Лiнь зникае тодi, коли зявляеться якась важлива справа, коли е якийсь обов'яэок, наприклад, дiти,що потребують опiки чи важливий випускний екзамен або що. Тобто коли маемо мету досягти чогось,вiд чого змiниться наше подальше життя, то лiнь "випаровуеться" дуже швидко! Правда е днi коли не хочеться робити якусь конкретну рiч,то краще себе не силувати i не перейматись тим,бо як пише в Бiблiï: "для всього свiй час, час народжуватись i помирати..." Знаю по собi, що якщо не хочу чогось робити то воно обов'язково не получиться, краще сконцентрувати увагу на тому,що насправдi цiкавить в той момент!!!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Вівторок, 23.06.2009, 22:57 | Повідомлення # 8 |
Нагороди: 6
| Quote (musia_79) Кожного вечора я записую біля 20 справ, які повинна зробити протягом наступного дня. Після, того як зроблю якусь справу, ставлю біля неї плюсик (в день допускається тільки 2 мінуси, але невиконані справи переносяться на наступний день). Я про це в книжці читала За собою помічаю таку річ , якщо я поставила перед собою завдання завтра бути в церкві і рано встала і пішла до церкви то день у мене вдався , а якщо полінувалась через погоду чи ще щось , то хоч і вечером іду до церкви , але день не так енергійно минув , коли я зранку була в церкві , ось так чомусь
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| sella | Дата: Середа, 24.06.2009, 10:15 | Повідомлення # 9 |
Нагороди: 3
| ....Якось Майстер подорожував з одним із учнів. Дуже втомлені, пізно ввечері вони зупинилися на ночівлю в караван-сараї. І цього вечора була черга учня приглянути за верблюдом. Але учень про це не потурбувався й полишив нещасну тварину на вулиці. Він просто помолився Богові. – Потурбуйся про верблюда, – сказав і ліг спати. Уранці верблюда на місці не було. Майстер запитав: – То де ж наш верблюд? – Не знаю. Спитай у Бога, – безпечно відповів учень. – Я сказав йому потурбуватися про верблюда, бо також втомився. Тому не знаю напевне, що сталося. Я не винен, бо попросив Бога, причому дуже ввічливо! Ти ж завше навчав мене: «Довіряй Богу» – і я довірився. – Так, це правда, треба довіряти Богові, – сказав йому на те Майстер. – Але ти першим мав потурбуватися про верблюда, адже в Бога немає інших рук, окрім твоїх. Вір у Всевишнього, але прив’язуй свого верблюда на ніч. Якщо Бог хоче приглянути за верблюдом, він мусить скористатися чиїмись руками. У нього немає іншого способу. І це твій верблюд! Найкоротший спосіб, найлегший – зробити своїми руками. Доглядай за верблюдом, а потім можеш довіряти Богу. Дуже просто довіряти Богу й бути лінюхом. Так само легко не довіряти Богові й бути виконавцем. Третій шлях важкий – довіряти Богові й бути виконавцем. Але тоді ти – інструмент. Бог – реальний виконавець, ти просто інструмент в його руках. Така діяльність є нічим іншим, як молитвою, але без очікування певного результату. Це не роздвоєність. Довіра допоможе лишатися тобі не роздвоєним, а турбота про верблюда допоможе бути живим і життєдіяльним.
Завдяки молитві сходить сонце.
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Четвер, 25.06.2009, 01:19 | Повідомлення # 10 |
Нагороди: 12
| А ще я згадала один мультик, який допомагає мені коли я ну зовсім не хочу чогось робити: в двох словах, він про ведмедика і їжачка, коли вони ходили зорі мити в ночі, мили і думали: Якщо ведмедик не протре зірочки і якщо я не протру зірочки, то хто ж тоді їх протре? От і я так собі кажу, якщо я того не зроблю ну то хто то зробить за мене???
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |