| Хабарництво! |
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 11.11.2008, 18:04 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Корупція і хабарництво є надзвичайно сильно розвинені в нашій країні. Хабарництво починається вже можна сказати від шкільних років людини, коли батьки "хлопочуть" за своїх діток перед вчителями за кращу оцінку, добрі відносини до них, і т. д. Дитина і дорослі вже змалку привикають до того, що потрібно щось "давати". А потім ситуація повторюється і в вузах, тільки вже в більш крупніших масштабах, і так далі, аж до верхівки влади. Чому ми вже так до цього звикли, що навіть не зважаємо на можливі наслідки(наприклад лікар, який вивчився "на грошах", як він потім буде лікувати людей, не маючи знань). Як можливо викорінювати це?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Вівторок, 23.12.2008, 22:11 | Повідомлення # 16 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Quote (Наталька) Хочу приєднатися до вашої дискусії, і сказати, що якби там не було, на сьогодні ми вже і самі звикли до того, що хабаря дати зручніше, ніж мордуватися над навчанням чи ще якоюсь проблемою А якщо справді вважко дається той чи інший предмет,то без того тут ніяк
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Субота, 03.01.2009, 15:01 | Повідомлення # 17 |
| А я вже не знаю,чи то держава винна,чи викладачі,чи я сам,чи суспільство,я просто хочу скоріше закінчити той "ляльковий театр",купити диплом і піти на якусь модну роботу шоб совість не гризла за ті хабарі!
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Неділя, 04.01.2009, 00:12 | Повідомлення # 18 |
Група: Користувачі
Нагороди: 4
| Якшо хабарництво легалізувати, то все стало б на свої місця, кожен хто хоче міг би купити диплом, а роботодавці вже б вибирали чи їм потрібні особи із купленим дипломом, чи шаручі молоді люди!
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 04.01.2009, 00:37 | Повідомлення # 19 |
Адміністратор
| Quote (soldy) Якшо хабарництво легалізувати, то все стало б на свої місця, кожен хто хоче міг би купити диплом, а роботодавці вже б вибирали чи їм потрібні особи із купленим дипломом, чи шаручі молоді люди! Непогана ідея! Тоді я думаю хабарі взагалі б щезли, бо думаю роботодавцям всетаки більше хочеться людей, які шось вміють і знають. Тоді тим, хто планує платити, взагалі б не було сенсу поступати кудись
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 04.01.2009, 00:44 | Повідомлення # 20 |
Нагороди: 5
| Quote (Дельфініус) Непогана ідея! Тоді я думаю хабарі взагалі б щезли, бо думаю роботодавцям всетаки більше хочеться людей, які шось вміють і знають. Тоді тим, хто планує платити, взагалі б не було сенсу поступати кудись Ну але хіба тоді шоб брали людей,які дійсно щось вміють і хочуть працювати і намагаються зробити як найкраще:) Але тоді б нашо було б взагалі вчитись?)))
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 04.01.2009, 00:47 | Повідомлення # 21 |
Адміністратор
| Quote (Андрійко:)) Але тоді б нашо було б взагалі вчитись?))) Та ні, я маю на увазі, шо попередньо, перед роботою полюбому треба вчитися(в ВУЗі чи в училищі), але взагалі без хабарів, тільки своїми зусиллями.
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: П'ятниця, 09.01.2009, 11:06 | Повідомлення # 22 |
Нагороди: 6
| Ну незнаю чи щось воно б змінило , але впевнена в одному те що заборонене воно до себе притягує , а ось те що дозволене немає такої сили притягувати до себе
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Понеділок, 12.01.2009, 11:30 | Повідомлення # 23 |
Адміністратор
| Quote (DNatiM) Ну незнаю чи щось воно б змінило , але впевнена в одному те що заборонене воно до себе притягує , а ось те що дозволене немає такої сили притягувати до себе Це точно, заборонений плід завжди найсолодший. Не знаю, не хочу бути песимістом, але я шось схиляюся до думки, шо в нашій державі побороти хабарництво неможливо, настільки воно приживлене
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Понеділок, 12.01.2009, 11:37 | Повідомлення # 24 |
| Та, от я вроді і вчуся в вузі де хабарництво не поширене, але вже не раз ніс на екзамен викладачам кульок там з коньяком від групи або від потоку, просто раз занесли викладачам з своєї кафедри і тепер їм на кожен екзамен треба нести, щоб не обідились, що ми традицію порушуєм. І незнати як з тим справитись, а про воєнку мовчу, там викладачі говорять: "Халява не пройде!"
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Понеділок, 12.01.2009, 11:49 | Повідомлення # 25 |
Адміністратор
| Quote (soldy) а про воєнку мовчу, там викладачі говорять: "Халява не пройде!" Ооо, воєнка то взагалі окреме питання, як згадаю як ми там вчилися . Як не пачка паперу, то ше шось...
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Понеділок, 12.01.2009, 14:27 | Повідомлення # 26 |
| А доречі це все зі школи починалося я навіть пам"ятаю як викладачці з фізики прийшлось валіки купляти
|
| |
| |
|
| Sjava | Дата: Вівторок, 13.01.2009, 21:22 | Повідомлення # 27 |
Нагороди: 1
| Викоренити хабарництво неможливо. Бо всерівно знайдеться якась особа якій буде мало. А мало, значить треба взяти. Бо взяти легше ніж заробити. Я не жалію що зараз даю хабарі. Я жалію що в школі, коледжі я погано вчився. А от хабарництво було, є і буде, поки цей світ. І не тільки в нашій державі...
Як думаєш, так і живеш
Повідомлення відредагував Sjava - Вівторок, 13.01.2009, 21:24 |
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Середа, 14.01.2009, 00:17 | Повідомлення # 28 |
| А от хабарництво було, є і буде, поки цей світ. І не тільки в нашій державі... погоджуюсь , ось тільки ніяк не можу перестати дивуватись і спокійно дивитися на це , що твориться навколо мене . Як "розумні" люди пруться в магістратуру і ще намагаються звіти витіснити насправді розумних людей які варті цього Найгірше ти себе ніколи від тої несправедливость не загородиш .
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: П'ятниця, 23.01.2009, 17:54 | Повідомлення # 29 |
Група: Модератори
| Quote (DNatiM) Найгірше ти себе ніколи від тої несправедливость не загородиш . Це однозначно. А коли б ще легалізувати ті хабарі, то що ж робити людям, яким на хліб ледь вистарчає? А на роботу (щоб заробити) тебе не візьмуть без того ж таки хабаря!
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: П'ятниця, 23.01.2009, 18:35 | Повідомлення # 30 |
| Quote (Наталька) тебе не візьмуть без того ж таки хабаря! а зараз і без її легалізації так і є
|
| |
| |