Exciting adventures are waiting for you   [ NosTale’s fantasy lands give you the chance to experience exciting adventures along with your NosMates. ]
Що можна, а що ні? - Дошлюбні стосунки, подружжя, батьківство, сім'я, родина... - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 1 1
Форум » Духовність » Дошлюбні стосунки, подружжя, батьківство, сім'я, родина... » Що можна, а що ні? (в стосунках до одруження)
Що можна, а що ні?
DNatiM Дата: П'ятниця, 14.08.2009, 10:55 | Повідомлення # 1
Група: Користувачі
Повідомлень: 287
Нагороди: 6
Статус: Офлайн
Буквально не давно я чула науку одного отця монаха про легкі гріхи , які призводять потім до дуже великих помилок (тяжких гріхів) . Він наголошував на тому , що молодим людям навіть не варто гуляти на самоті , увечері бо це все може призвести до тяжкого гріха . І ось мені дуже цікаво , що можна робити закоханим людям (ну чи тим , які починають зустрічатись) , а що ні ? Я думаю це не тільки мені цікаво . Ось до прикладу чи можна обніматись , гуляти вечером на самоті , цілуватись чи все це не варто робити , бо це може образити Бога чи якоюсь мірою може зіпсувати нашу дошлюбну чистоту ? Прошу Вас всіх ділитись думками на цю тему smile

Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
 
kristik Дата: Субота, 15.08.2009, 20:24 | Повідомлення # 2
Група: Користувачі
Повідомлень: 185
Нагороди: 12
Статус: Офлайн
Складна тема!!!!!! Наш Парох одного разу також мав таку проповідь, що "легкі" гріхи підступніші за важкі, тому, що вони є початком ще більшого упадку sad . Приходить момент коли совість просинається все рідше, а потім і зовсім "впадає в сплячку" і ось тоді то вже трагедія!!! DNatiM, я думаю відповіді на такі запитання кожен має давати собі самостійно, бо наприклад я не можу тобі наказати робити те чи інше, а ти з тим не будеш згідна. Пртрібно завжди мати міру і якщо чуєш, що вже не витримуєш натиску спокус, то бігом до Сповіді, Покаяння, Причастя - це помагає краще ніж будь-які поради, бо тоді Радником для тебе стає сам Ісус Христос!!!!

Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть:
не зважай, віддай найкраще з себе.
Матір Тереза
 
musia_79 Дата: Неділя, 16.08.2009, 19:57 | Повідомлення # 3
Група: Модератори
Повідомлень: 289
Нагороди: 10
Статус: Офлайн
Я теж цілком згодна з kristik, тут тільки сумління обох може підказати, де є межа. Чіткої відповіді на це запитання не дасть жоден священик. Я ще до одруження також завжди переймалася цим питанням (зараз воно вже для мене не актуальне, на щастя biggrin ), так от на сповіді різні священики казали мені настільки різні версії, що якби не власний здоровий глузд, то я б так і вагалася завжди. Одні казали, що можна майже все; а інші говорили, що навіть за руки триматися гріх biggrin А багато ще залежить від того, що за людина поруч, як довго ви разом, які наміри на майбутнє, які перспективи у відносин і т.д.

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
 
Татіка Дата: П'ятниця, 11.09.2009, 08:40 | Повідомлення # 4
Група: Користувачі
Повідомлень: 9
Нагороди: 2
Статус: Офлайн
В кожного своя межа сумління biggrin А от як на мене то все що може бути до одруження так це тримання за руки. Звісно в наш час над таким молодь може тільки сміятись cry , але то булоб правильно!
 
зайченятко Дата: Понеділок, 30.11.2009, 18:46 | Повідомлення # 5
Група: Користувачі
Повідомлень: 22
Нагороди: 0
Статус: Офлайн
Виходячи з розуміння закону, то дозволено все,що не заборонено.
а задоронено оскверняти тіло, мати статеві звязки до шлюбу.Хто прочитає моє повідомлення я б попросила звернути увагу.Якби хтось колись пояснив мені докладніше може б все було зараз інакше.Гріх нечистоти тягне дуже тяжкі наслідки ,особливо для душ,які є з Богом.

Любов довготерпить і ніколи неперестає.
 
benedikta Дата: П'ятниця, 13.05.2011, 20:44 | Повідомлення # 6
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
До шлюбу дівчина і хлопець повинні один одного пізнавати духовно без близьких стосунків. Якщо вони пізнають до шлюбу один одного тілесно, після шлюбу вони один для одного будуть не цікавими.

І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
Anarchy Дата: Вівторок, 17.05.2011, 15:05 | Повідомлення # 7
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
ну а якшо ви одружитесь без близьких стосунків,а після одруження він тобі не підійде в плані тілесному тоді як?

Все єдине ціле.
 
benedikta Дата: Вівторок, 17.05.2011, 19:28 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Повідомлень: 384
Нагороди: 11
Статус: Офлайн
Слухала гарні науки отця Іллі Шугаєва (Как сохранить семью), вони є в інтернеті, у вконтакте.ру Отець Ілля розповідає і запитує: яку ціль ставить перед собою чоловік чи жінка щодо подружнього життя? Бути чи мати. Мати доброго чоловіка, чи бути доброю дружиною. Якщо чоловік бажає одружуватись маючи намір бути добрим чоловіком, у майбутньому добрим батьком, а не шукаючи і перебираючи одну за одною, щоб вибрати добру дружину, то і при не дуже добрій дружині він буде хорошим чоловіком. І так само щодо жінки, якщо вона шукає доброго чоловіка, не маючи цілі бути доброю дружиною, то і при доброму чоловіку вона буде не доброю дружиною, бо ціль була поставлена мати, а не бути. Місія у подружньому житті щоб жити щасливо і благополучно, потрібно позбавлятись егоїзму і бути жертовним, служити один одному.

На рахунок того, що в плані тілесному не підійде - ці речі абсурдні. Ви ж вибираєте не тільки об'єкт задоволення тілесних бажань, а подругу, супутницю життя, яка буде матір'ю Ваших дітей. Мета подружжя - продовження роду, а не взаємне використання один одного у плані тілесному чи в інших планах.


І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само.
(Лк.6, 31)
 
Anarchy Дата: Середа, 18.05.2011, 20:09 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
ну кому як а ви вийдіть на вулицю і спитайте в людей що для них секс?
може колись це і було суто для продовження роду,але точно не зараз.
багато психологів доводять що більшість розлучень та зрад відбувається саме через проблеми в інтимному житті чоловіка і жінки.

Все єдине ціле.
 
xarizmat Дата: Четвер, 27.10.2011, 13:16 | Повідомлення # 10
Група: Користувачі
Повідомлень: 43
Нагороди: 1
Статус: Офлайн
Пізнавати треба один одного Духовно.
 
Anarchy Дата: Середа, 25.01.2012, 22:22 | Повідомлення # 11
Група: Користувачі
Повідомлень: 86
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
так хто ж проти я тільки за і руками і ногами,але для того щоб бути з людиною разом все життя потрібно знати на що йти.

Все єдине ціле.
 
Форум » Духовність » Дошлюбні стосунки, подружжя, батьківство, сім'я, родина... » Що можна, а що ні? (в стосунках до одруження)
Сторінка 1 з 1 1
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі