| Читала статтю "Ворог лукавого" на сайті: http://old.risu.org.ua/ukr/kaleidoscope/digest/article;15019/ У отця-екзорциста запитували про таке: Серед людей є такі, хто використовує воду, якою омили покійника, — «мертву воду», у ворожіннях чи ще гірше — щоб заподіяти іншому шкоду. Чим це може обернутися для цієї людини і її родини? Отець на це питання розказує про такий випадок. Одна жінка важко бідувала-мучилася 12 років. Не допомагали ні лікарі, ні дорогі ліки, ні смерть не приходила. Її люди справили до мене. Я прочитаю молитву, і їй легше на місяць, на два, а потім терпіння починалися знову. Раз вона каже: «Ви знаєте, отче, не знаю, не маю вже сили боротися — замучить злий мене». Тоді я їй сказав, щоб вона і вся родина постили хто скільки зможе в наміренні, щоб лихий залишив її. Вона тримала три дні чистий піст, після того я відчитую молитву над нею і запитую його, як він увійшов у неї. З’ясувалося, що одна особа з родини дала їй напитися молока, до якого долила мертвої води. Злий дух сказав, що навіть коли він вийде з неї, то цій родині вже спокою не буде. З Божою допомогою людина може звільнитися від пороблення, ворожби, одержимості, але після того злий шкодить і мстить тим людям, які його післали. Деколи людина через незнання звертається до ворожбитів, щоб кинули їй на карти, злили на віск чи на олово, дають пити ту воду, а з нею може ввійти злий дух. Тому потрібно бути дуже обережним: не переступати Божі Заповіді, не шукати іншої помочі, а звертатися тільки до Бога. З моєї практики скажу таке: коли людина з вірою звертається до церкви, а не ходить до ворожбитів чи екстрасенсів, тоді Господь їй швидко допомагає. Такою повчальною була відповідь отця-екзорциста
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
|