| Дельфініус | Дата: Понеділок, 01.12.2008, 00:07 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Це така досить обширна тема, тож запитаю просто, що для Вас значать ці Святі Тайни?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 01.12.2008, 01:04 | Повідомлення # 2 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Євхаристія для мене означає з'єднання з Христом.З Тим хто створив мене,створив цілий світ! А сповідь-особиста та інтимна розмова з Богом
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
| Nafanja | Дата: Понеділок, 01.12.2008, 16:42 | Повідомлення # 3 |
Нагороди: 2
| Це пожива для моєї душі
Тільки тому, що хтось не любить тебе так, як тобі хочеться, не означає, що він не любить тебе всією душею
|
| |
| |
| Vova | Дата: Понеділок, 01.12.2008, 17:17 | Повідомлення # 4 |
Творець сайту
Група: Адміністратори
Нагороди: 4
| Євхаристія і Сповідь - це шанс примиритись з Богом і шанс на вічне життя.
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 15:43 | Повідомлення # 5 |
Група: Модератори
| Це життя!!! Єдина можливість залишатися духовно живою!!!
Повідомлення відредагував Наталька - Вівторок, 02.12.2008, 15:44 |
| |
| |
| musia_79 | Дата: Середа, 03.12.2008, 02:37 | Повідомлення # 6 |
Група: Модератори
Нагороди: 10
| Quote (Наталька) Це життя!!! Єдина можливість залишатися духовно живою!!! І я так думаю.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 01.02.2009, 13:39 | Повідомлення # 7 |
Нагороди: 5
| Як каже один святий,що Причастя є понад любов,бо разом з любов'ю ми отримуємо і інші дари Божі
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
| sloveniat | Дата: Вівторок, 03.02.2009, 09:43 | Повідомлення # 8 |
Група: Користувачі
Нагороди: 0
| Сповідь і причастя - це покаяння, Боже Милосердя і бежмежна Любов.
|
| |
| |
| soldy | Дата: Вівторок, 03.02.2009, 17:53 | Повідомлення # 9 |
Група: Користувачі
| Причастя нє є лише поживою для душі. Навіть варто сказати що поживою для душі є Слово Боже - читання Св. Письма, Літургія Слова (це є частина літургії, на якій душа отримує поживу, через почуте слово, що також наче освячує розум), Літургія жертви, на якій відбувається причастя існує, щоб людина могла фізично причаститися, в грецькій існує шість термінів (видів) любові: до Батьківщини (і батьків), почуттєва (платонічна), якшо не помиляюсь, і інші, існує такий вид, як ерос- любов фізична, я думаю цілком зрозуміло про що йдеться, якшо маємо чоловіка і жінку, але всі терміни любові застосовують також до Бога, і саме ерос- любов тілесна - є любов'ю Бога до нас, коли Він фізично торкається нашого тіла, Його кров стає нашою кров'ю, тобто причастя важливе для нашого тіла, хоча через цю тайну освячуэється і тіло і душа. А сповідь, ну нелогічно називати її інтимною розмовою з Богом, інтимною розмовою є приватна молитва, у св. тайні сповіді присутній посередник - священник, отже розмова не інтимна, хоч, звичайно священник не розголошуватиме слів чоловіка, що каїться, але він є людиною і є посередником між Богом і людиною у цій тайні. Сповідь - це дар від Бога людині відпускат гріхи, Бог не втратив влади відпускати гріхи, але він передає цю владу своїм апостолам, а ті - своїм наступникам, протестанти говорять, що Бог сам може відпустити гріхи і треба покаятися в серці, тоді можна достойно причащатися, але ж вони не можуть гарантувати, що Бог відпустив їм їхні гріхи, він міг і не пробачити! А слова "кому відпустите- відпустяться!" дають гарантію людині, що гріхи відпущені. Це дуже важливо на психологічному рівні для людини, бо людина впевнена, що її прощено, отже весь тягар з душі (психологічний, не лише тягар гріхів) падає.
|
| |
| |
| Владик | Дата: Неділя, 08.02.2009, 16:24 | Повідомлення # 10 |
Нагороди: 3
| Для мене Сповідь і Причастя, так би мовити, є своєрідною стежкою до неба...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |