| Совість! |
| Дельфініус | Дата: П'ятниця, 21.11.2008, 22:29 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Совість - це голос Бога в нас, який постійно підказує нам правильні рішення в житті. От тільки ми не завжди прислуховуємося до цього голосу, а напевно в більшості випадків навпаки, слухаєм інший голос, протилежний до Божого, який також постійно промовляє до нас, голос диявола. Як нам навчитися правильно відрізняти ці голоси, і не "затуляти вуха" на Божий голос?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 30.11.2008, 00:32 | Повідомлення # 2 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| На мою думку,щоб переконатись чи це правильно,чи ні,чи це гріх,чи ні,потрібно завжди задавати собі таке питання:"Чи так би зробив Ісус? Чи так би Він хотів,щоб я зробив?"Це мабуть зразу дасть відповідь на запитання
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 15:00 | Повідомлення # 3 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
| Треба багато читати Святе Письмо, адже там є відповіді на всі запитання. Якщо голос всередині мене каже мені, що треба вчинити так, як каже про це сам Господь, значить то справді сумління і воно не спить
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 01:35 | Повідомлення # 4 |
Нагороди: 10
| Наше сумління - це внутрішній голос від Бога, воно ніколи не обманює і ніколи не мовчить... Я думаю, що саме совість буде судити нас у судний день.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 12:25 | Повідомлення # 5 |
| Як казав о.Володимир є три види людей із різним видом совісті: Перші-це люди скурпульозні,які всюди бачать гріх. Другі-це люди з поміркованою совістю. Треті-мають досить широку совість. Я хотів би бути цими другими дюдьми,але в мені живуть усі троє
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 09.12.2008, 12:40 | Повідомлення # 6 |
Адміністратор
| Quote (Владик) Перші-це люди скурпульозні,які всюди бачать гріх. Другі-це люди з поміркованою совістю. Треті-мають досить широку совість. А я схильний найбільше до першого типу людей, хоча останнім часом, мені здається я стаю менш скурпульозним. А Вова файно виразився, шо усі типи совісті є в ньому. Думаю так є в кожній людині
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 15:39 | Повідомлення # 7 |
| Я ще думаю потрібний час,щоб добре в собі і в своїй совісті розібратися.Тобто більше проживеш-будеш мати і більший досвід боротьби з гріхом!
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 22:38 | Повідомлення # 8 |
| Мабуть великий скарб,коли совість без плями
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 23:53 | Повідомлення # 9 |
| Я не пам'ятаю,в якому посланні сказав апостол Павло такі речі:..."що щасливий той чоловік,який не має викидів сумління..."
|
| |
| |
|
| Sjava | Дата: Вівторок, 23.12.2008, 00:26 | Повідомлення # 10 |
Група: Користувачі
Нагороди: 1
| Совість мені дуже допомагає при вирішенні певних проблем. Це дійсно голос Бога, який завжди вказує, як нам правильно чинити. Та в мене часто відбувається боротьба з моїм другим Я. Дякую богові, що наділив мене таким внутрішнім голосом.
Як думаєш, так і живеш
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 23.12.2008, 15:37 | Повідомлення # 11 |
Адміністратор
| Quote (Владик) Я ще думаю потрібний час,щоб добре в собі і в своїй совісті розібратися.Тобто більше проживеш-будеш мати і більший досвід боротьби з гріхом! Це так. Думаю, шо з часом для людини надаються шораз нові випробування, тобто якшо людина шось переборола, то дияволом з дозволу Бога надається якась нова спокуса, і знову ми чуємо в собі два голоси: зробити так або інакше. І так постійно...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Субота, 27.12.2008, 16:51 | Повідомлення # 12 |
| Quote (Sjava) Совість мені дуже допомагає при вирішенні певних проблем. Це дійсно голос Бога, який завжди вказує, як нам правильно чинити. Це дуже добре шо ти здатен цей голос почути і відповідно діяти.Погано коли хтось не прислухається до своєї совісті,тим самим відкидаючи голос Божий.
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 28.12.2008, 18:33 | Повідомлення # 13 |
Адміністратор
| Quote (Sjava) Дякую богові, що наділив мене таким внутрішнім голосом. Справді треба дякувати за такий дар, бо я собі навіть не уявляю, як би то було якшо б не було совісті, внутрішнього Божого голосу!
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 31.12.2008, 14:49 | Повідомлення # 14 |
| Quote (Дельфініус) я собі навіть не уявляю, як би то було якшо б не було совісті, внутрішнього Божого голосу! Ага то точно.Недаром поганих людей називають безсовісними(Мене Віка так тоже деколи називає )Бо в них немає викидів сумління і нічо їх не "гризе"коли зроблять щось погане.Тому і совість,тобто голос Божий,в них є заглушений
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: П'ятниця, 06.03.2009, 17:27 | Повідомлення # 15 |
Нагороди: 4
| Quote (Андрійко:)) Ага то точно.Недаром поганих людей називають безсовісними(Мене Віка так тоже деколи називає )Бо в них немає викидів сумління і нічо їх не "гризе"коли зроблять щось погане.Тому і совість,тобто голос Божий,в них є заглушений Часом таких людей сумління гризе дуже сильно, але злий дух так заволодів ними, що вони свідомо приглушують цей голос свого сумління. Знають, що роблять зле, і це їх мучить, але все-одно роблять це зло далі, бо так зручно для них.
|
| |
| |