| Почуття і церква |
| Дельфініус | Дата: Понеділок, 13.04.2009, 09:15 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Чому Ви приходите до церкви і що відчуваєте в цій будівлі? Якесь піднесення чи пригнічення, чи взагалі нічого?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: Четвер, 16.04.2009, 12:14 | Повідомлення # 2 |
Творець сайту
Група: Адміністратори
Нагороди: 4
| Приходжу до церкви для того, щоб трохи забути про світ, який постійно мене віддаляє від Отця, для того, щоб хоч якось змінюватись в кращу сторону і врешті здобути вічне щастя. Звичайно, що відчувається в першу чергу піднесення, спокій, мир. Особливо тоді, коли єднаєшся з Ісусом в Євхаристії. Якщо б відчувались якісь інші чи протилежні почуття - тоді б просто не ходив туди.
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Четвер, 16.04.2009, 22:42 | Повідомлення # 3 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Ну не можу сказати,що завжди щось відчуваю на рівні піднесення.Звичайно бувають дні коли є особливе піднесення,а бувають,що відчуваю душевну(чи духовну)сухість.Але я не думаю,що треба взагалі якось прислухатися до цього всього.Адже якщо ти є в церкві,то це означає,що Бог тебе привів сюди,а не якісь почуття чи ще щось.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Неділя, 19.04.2009, 15:37 | Повідомлення # 4 |
Група: Модератори
| І я не можу сказати, що завжди відчуваю піднесення в церкві. Часом справді просто якась сухість (як правильно сказав Андрійко:) - тоді, коли тиснуть гріхи... Але інколи, як наприклад сьогодні, в день Христового Воскресіння, - таке піднесення!!! Відчуття - ніби летиш над землею... Словами просто не описати...
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Вівторок, 21.04.2009, 00:08 | Повідомлення # 5 |
Група: Користувачі
| Якшо йде мова про будівлю, то мабіть краще говорити "храм", адже церква - це спільнота, ну так вже якось вкоренилося в нашій лексиці, то не знаю чи шось поробиш тут, от. Але я не про то, вважаю шо будь-яке намолене місце, особливо храм, є освяченим молитвами і хто в нього заходить черпає святість, злі духи таких місць часто бояться, оскільки там присутній живий Бог, звичайно, якшо людина не має страху божого, то її серце навіть у храмі є хранилищем зла і злі духи мають в ньому захист. Для мене є два найспокійніші на землі міся, чи точніше групи місць (об'єктів) - це храми і цвинтарі.
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Неділя, 26.04.2009, 21:42 | Повідомлення # 6 |
Нагороди: 2
| В мене ті самі найспокійніші місця-церква і цвинтар,але коли заходжу до церкви звичайно не завжди є таке піднесення часто заважають молитися дуже багато і різних думок,але деколи є і моменти такого піднесення,і хочеться щоб їх було більше.А також коли приходжу на цвинтар, то там взагалі нема ніяких думок про цей світ,там тільки спокій і тиша....
Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 09:41 | Повідомлення # 7 |
Нагороди: 6
| В церкві я найкраще можу бачити Бога який дивиться на мене , а я на Нього . І це погляд красномовніший ніж тисячі слів і ось тому я дуже люблю приходити до церкви щоб зустрііти цей погляд на собі
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Середа, 27.05.2009, 14:47 | Повідомлення # 8 |
Група: Радники
| Коли приходжу до церкви - то стараюсь забути про все матеріальне. Звичайно настрій не завжди піднесений, але частіше добрий настрій чим поганий Та й в церкві якось лекше молитися, дивишся на ікони, на образи...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| маряшка | Дата: Понеділок, 01.06.2009, 17:29 | Повідомлення # 9 |
Нагороди: 2
| коли приходжу до церкви відчуваю надзвичайне умиротворення, такий спокій, що всі земні проблеми здаються дуже мізерними
Радість, що плине від давання, сильніша за життя. Справжнім бідняком є той, хто ніколи її непережив.
|
| |
| |
|
| benedikta | Дата: Вівторок, 02.06.2009, 20:35 | Повідомлення # 10 |
Нагороди: 11
| Церква - це дім спасіння. У якому через сповідь - можна примиритись з Господом, і через прийняття Святого Причастя отримати зцілення душі і тіла, а найважливіше і найпотрібніше - це Божий мир до своєї душі. Божий мир ми втрачаємо через гріх. І через сповідь, Св.Причастя отримуємо його. Як казав Ісус: «прощаються гріхи твої, іди в мирі і більше не гріши, щоб не сталося гірше тобі». Служба Божа – це найбільша і найсильніша молитва. Коли ми не знаємо чого просити в Господа на Службі Божій, то варто просто подякувати за всі добра, які Він дарував і продовжує дарувати нам у Своєму безмежному милосерді. Господь подарував нам життя. І Його бажання, щоб ми прожили це життя у такий спосіб, в який би могли собі заслужити на вічне життя в Небесному Царстві.
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
|
| |
| |
|
| sella | Дата: Середа, 03.06.2009, 17:05 | Повідомлення # 11 |
| спокій...відчуваю себе,ким я є,а не ким хочу бути...відчуття вічності...
Завдяки молитві сходить сонце.
|
| |
| |