| DNatiM | Дата: Понеділок, 19.01.2009, 13:03 | Повідомлення # 1 |
Група: Користувачі
Нагороди: 6
Статус: Офлайн
| Пропоную в цій темі писати про значення образів і ікон , які ви знаєте і про їхню історію . А також питання для яких ми могли б разом знайти тут відповідь . для прикладу : я не розумію , що означає та чи інша ікона
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 19.01.2009, 18:42 | Повідомлення # 2 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| От знаю про ікону Матері Неустанної Помочі.Ше за радянських часів,коли УГКЦ була репресована сталась одна історія.Один чи то сержант,чи якийсь капітан зайшов в храм де була ця ікона.він подивився на неї,витягнув пістолет і стрілив у неї.Після того,як він вийшов з храму почувся постріл і капітан упав мертвий...Ніхто незнає хто стріляв та звідки...
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
| DNatiM | Дата: Понеділок, 26.01.2009, 10:22 | Повідомлення # 3 |
| Я знаю таке якщо Ісуса зображають з відкритою книжкою - то це означає , що Ісус навчає , якщо ж закритою книжкою - то Він справедливий суддя . В нас в церкві Ісус з відкритою книгою , бо тут (в церкві) Він нас навчає
|
| |
| |
| sloveniat | Дата: Понеділок, 26.01.2009, 17:51 | Повідомлення # 4 |
Нагороди: 0
| У Києві на Аскольдовій могилі є церква. В ній знаходиться ікона Матері Божої Зарваницької. Є така легенда (або історія) - в радянські часи там стояла маленька дерев'яна церковця. І хтось кинув вночі в неї коктейль Молотова, церква згоріла, а ікона, впавши ликом до землі залишилась практично не ушкодженою. Дерево на якому була написана ікона згоріла, а лик - ні. ось і тепер ця ікона є центральною в храмі, обдарована багатьма дорогоцінними речами, а чуда!
|
| |
| |
| DNatiM | Дата: Понеділок, 26.01.2009, 20:58 | Повідомлення # 5 |
| Quote (sloveniat) ікона Матері Божої Зарваницької це точно чи ви щось перепутали ?
|
| |
| |