| Монашество! |
| Дельфініус | Дата: Четвер, 30.10.2008, 23:16 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Часом виникають такі думки, щоб відректися всього і присвятити себе повністю на службу Богові, але то тільки на рівні думок! А дехто пересилює поклик світу, і жертвує повністю своє життя Богу! Чому люди покидають світську суєту, залишають все, і йдуть в монахи?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: П'ятниця, 31.10.2008, 09:37 | Повідомлення # 2 |
Творець сайту
Нагороди: 4
| Чому ідуть в монастир? Мабуть тому, що відчули повноту свого покликання, покликання служити Богові. Просто в кожного з нас є мета в цьому житті, і якраз їхня мета бути з Богом... і молитись за всіх нас. Не кожен може податись в монастир, це треба відчути... Бог їх кличе і вони йдуть, не тікають, як дехто думає, це люди які обрані самим Богом! Але я також не відкидаю версії, що причиною можуть бути якісь негаразди...
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 09.11.2008, 14:19 | Повідомлення # 3 |
Адміністратор
| Quote (Vova) Але я також не відкидаю версії, що причиною можуть бути якісь негаразди... А що ти під цим маєш на увазі? Quote (Vova) Не кожен може податись в монастир, це треба відчути... Справді, це потрібно відчути! Бог промовляє до кожного з нас, але відповідають тільки одиниці. Але ці "одиниці" є надзвичайно сильні духом! Це відчувається, коли відвідуючи святі місця, ти бачиш монахів, вони випромінюють святість, спокій, мир, так що хочеться залишитися разом з ними!
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: П'ятниця, 14.11.2008, 09:39 | Повідомлення # 4 |
Творець сайту
| Quote (Дельфініус) А що ти під цим маєш на увазі? Маю на увазі, що деякі люди можуть захотіти піти в монастир через якесь розчарування, що мало місце в їхньому житті, а не за покликанням.
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: П'ятниця, 28.11.2008, 16:20 | Повідомлення # 5 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| На мою думкі, ті люди які йдуть в монастир є дуже сильні духом,адже не є легко перенести усі спокуси ,залишити родину,друзів,працю,карє'ру,дискотеки і тому подібне і вповні віддатися на служіння Богові.Їхнє монаше покликання є відповіддю Богові на Його любов до них.Ці люди наділені особливою ласкою,завжди веселі,привітні,добродушні,спокійні.Я сам переконався в цьому не раз перебуваючи в монастирі Салезіян чи Редемптористів.На рахунок того,що не всі можуть стати монахами,я скажу лиш одну річ,яку сказав мені знайомий монах Дмитро:"Не всі можуть бути монахами і монахинями,мають бути ті які народжують монахів"
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 16:01 | Повідомлення # 6 |
Група: Модератори
| А я, чесно кажучи, ніколи серйозно не відчувала поклику в монастир. Не знаю, це погано, як ви думаєте? Я дуже часто задумувалась над тим, як файно у монастирі (наприклад в Уневі), але себе в монастирі я не уявляю. Це ніби не для мене. Чи може так думати справжній християнин?
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 17:30 | Повідомлення # 7 |
| Quote (Наталька) А я, чесно кажучи, ніколи серйозно не відчувала поклику в монастир. Не знаю, це погано, як ви думаєте? Звичайно що це нормально Я я вже казав що не всі можуть бути монахами і монахинями,мають бути ті які народжують монахів.А про те що ти часто задумувалась над тим, як файно у монастирі то це мабуть тому,що там(в монастиріі) панує той спокій і мир в якому ми хочем залишитись
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Вівторок, 02.12.2008, 18:22 | Повідомлення # 8 |
| Це точно про мир і спокій. З Унева, чи з Крехова навіть їхати не хочеться. А ще як послухати як монахи співають (особливо студити в Уневі)....
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Середа, 03.12.2008, 02:34 | Повідомлення # 9 |
Нагороди: 10
| Монахи - це надзвичайно сильні духовно люди. Для нас зовні все виглядає дуже гарно, їхній вид, спів, спокій... А насправді всередині них іде постійна і дуже важка боротьба. Вони багато від чого відмовились в житті, але світ всеодно їх манить. Диявол перед ними ставить найважчі спокуси, розставляє найбільші сіті. Тільки найсильніші і найдуховніші люди можуть пройти через усе це.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 08.12.2008, 21:36 | Повідомлення # 10 |
| Дуже гарно і влучно Тома Кемпійський пише про ченців,які підлягають гострим монастирським правилам: "Вони рідко виходять з дому,живуть самотньо,нужденно їдять,ходять у грубій одежині,багато працюють,мало говорять,пізно лягають спати,встають удосвіта,довго моляться,часто щось читають і в кожній речі дотримуються правил".
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 15:51 | Повідомлення # 11 |
| Quote (Андрійко:)) А я, чесно кажучи, ніколи серйозно не відчувала поклику в монастир. Мені один монах відповів,що якщо всі підуть в монастир,то хто тоді буде тих монахів нарожжувати Quote (Наталька) А ще як послухати як монахи співають (особливо студити в Уневі).... О,то точно,Наталя,ти мене "підсадила" на Студитів Quote (Vova) Маю на увазі, що деякі люди можуть захотіти піти в монастир через якесь розчарування, що мало місце в їхньому житті, а не за покликанням. На мою думку-це не справжнє покликання.Але звідки мені знати,може саме через сильне розчарування Бог когось покликав до монастиря.Але думаю,що це окремі випадки... Quote (musia_79) Монахи - це надзвичайно сильні духовно люди. Для нас зовні все виглядає дуже гарно, їхній вид, спів, спокій... А насправді всередині них іде постійна і дуже важка боротьба. Точно,один монах з Колодіївки мені казав,що піти в монастир не є найважчим.найважчим є боротися з тими постійними поганими думками,які тобі лізуть до голови...Він казав,що йому постійно приходить така думка,як чого ти сюди прийшов,це не твоє і т.д...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
Повідомлення відредагував Владик - Понеділок, 22.12.2008, 15:51 |
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 22.12.2008, 22:36 | Повідомлення # 12 |
| Quote (Владик) На мою думку-це не справжнє покликання.Але звідки мені знати,може саме через сильне розчарування Бог когось покликав до монастиря.Але думаю,що це окремі випадки... А ще бувають випадки коли людина цього дуже хоче,але Бог знає що це не є її покликання.Але всеодно веде її в монастир,щоб вона сама побачила,що її це не підходить.Але це мабуть рідко коли буває.
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 23.12.2008, 12:02 | Повідомлення # 13 |
Адміністратор
| Quote (Андрійко:)) А ще бувають випадки коли людина цього дуже хоче,але Бог знає що це не є її покликання.Але всеодно веде її в монастир,щоб вона сама побачила,що її це не підходить.Але це мабуть рідко коли буває. Це точно. Коже з нас має своє призначення, заплановане Богом, де ми можемо, і маємо найбільше себе реалізувати з найбільшими добрими плодами. І це справді може бути не обов'язково монастир, а наприклад робота двірника, лікаря, чи муляра. Святими можуть стати не тільки монахи, але і люди з будь-якою діяльністю
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 31.12.2008, 12:24 | Повідомлення # 14 |
| Як казав мені один монах Дмитро,що не є основним і найважчим завданням піти в монастир,але найващим є не піти з нього і залишитись у монастирі.
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Четвер, 01.01.2009, 16:03 | Повідомлення # 15 |
Нагороди: 10
| Я теж колись хотіла іти в монастир, була дуже серйозно на це налаштована, навіть вже думала університет кидати... Але Бог мені чітко показав, що це не моє... і я не пішла. Дякую Богові за такий знак, бо було дуже важко зрозуміти, що Він від мене чекав. А зараз я дуже щаслива у подружньому стані
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |