Осудження і очернення! - Духовне життя - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Духовність » Духовне життя » Осудження і очернення!
Осудження і очернення!
ДельфініусДата: Четвер, 04.12.2008, 21:52 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Осудження і очернення є дуже поширеними гріхами, принаймні осудження. Люди настільки люблять "обмивати кісточки" smile , шо це вже є як звичка, і вони може навіть не усвідомлюють, шо це є гріх. Очернення є ще гіршим за осудження, бо це обмовляння людини, та ще й неправдою, але трапляються "поціновувачі" і цього гріха. А як часто Ви зустрічаєтеся з випадками осудження чи очернення? І як позбавитися цього в собі? smile

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))

НаталькаДата: Неділя, 07.12.2008, 16:50 | Повідомлення # 2
Група: Модератори
Нагороди: 4
Щодня дуже часто стикаюся з цим гріхом з боку інших людей, але і сама далеко "не свята" в цьому плані. Як відівчитися? Слідкувати за тим, що думаєш і що говориш. Треба вчитися любити інших і помічати в них лише добрі якості. Тоді не будемо осуджувати і очернювати. Але по собі знаю, що це так важко... sad

VovaДата: Понеділок, 15.12.2008, 12:28 | Повідомлення # 3
Творець сайту
Quote (Дельфініус)
А як часто Ви зустрічаєтеся з випадками осудження чи очернення? І як позбавитися цього в собі?

Зустрічаюсь дуже часто з цим, навіть з свого боку. Чомусь люди дуже сміливо беруть на себе право бути суддею для інших, і зовсім не є щедрими на добрі і щирі слова. Щоб позбавитись цього потрібно завжди пам'ятати другу правду віри: "Бог є справедливим суддею, що за добро нагороджує, а за зло карає". Тобто ніхто крім Бога не може судити людину, і я теж...

Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є

Андрійко:)Дата: Понеділок, 15.12.2008, 20:11 | Повідомлення # 4
Група: Радники
Нагороди: 5
Мені здається що все це осудження і очернення є безглуздістю з боку того,хто це робить.Адже від того нічого не змінеться.Людина просто втрачає свій внутрішній мир,який важко осягнути. sad

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

ВладикДата: Вівторок, 16.12.2008, 16:31 | Повідомлення # 5
Група: Радники
Людина не може перестати думати...Вот і лізуть мені в голові всякі погані думки...І не встиг я оглянутися і вже думаю шось погане про якусь людину...
Напевно треба робити як писала вище Наталя:
Quote (Наталька)
Треба вчитися любити інших і помічати в них лише добрі якості.

Я з цим згідний smile

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

VovaДата: Вівторок, 16.12.2008, 16:36 | Повідомлення # 6
Творець сайту
Quote (Владик)
Людина не може перестати думати...Вот і лізуть мені в голові всякі погані думки...І не встиг я оглянутися і вже думаю шось погане про якусь людину...

Владик, тут треба вміти розрізняти дві речі: коли людина бачить, що хтось робить щось зле, починає це обдумувати, аналізувати, і доходить правильного висновку, що це справді погано, то це не є погано (мається на увазі процес аналізування). Інша справа, коли ми цими думками починаємо ділитись з іншими - о, тоді ми робимо ці гріхи, які описані в заголовку теми.

Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є

ДельфініусДата: Вівторок, 16.12.2008, 17:03 | Повідомлення # 7
Адміністратор
Quote (Vova)
Владик, тут треба вміти розрізняти дві речі: коли людина бачить, що хтось робить щось зле, починає це обдумувати, аналізувати, і доходить правильного висновку, що це справді погано, то це не є погано (мається на увазі процес аналізування). Інша справа, коли ми цими думками починаємо ділитись з іншими - о, тоді ми робимо ці гріхи, які описані в заголовку теми.

Погоджуюся! Сама по собі думка не є гріхом. А якшо ти її приймаєш і роздумуєш, оце вже гірша справа, а тим більше ше ділишся з кимось!

наталяДата: Неділя, 05.04.2009, 16:59 | Повідомлення # 8
Група: Користувачі
Нагороди: 0
Гріх осудження війшов у привичку багатьом людям.Інколи стоїш на вулиці чи в інституті і чуєш,як одногрупники обговорюють своїх же одногрупників,А вона так вдягається, як опудало, то комусь не сподобалася чиясь зачіска.Я думаю,що якщо шось комусь не подобається в іншій людині хай підійде і скаже це їй прямо в лице, я думаю що таким чином якщо ми закладемо в собі ці слова"неподобається скажи" то з часом нам незахочиться обмовляти людей.Бо небагото є таких людей, які б хотіли тобі сказати прямо в очі, що вони про тебе думають, таким чином ми позбудимося осудження, і можливо набудимо нового друга.

ДельфініусДата: Вівторок, 07.04.2009, 13:19 | Повідомлення # 9
Адміністратор
Quote (наталя)
Я думаю,що якщо шось комусь не подобається в іншій людині хай підійде і скаже це їй прямо в лице, я думаю що таким чином якщо ми закладемо в собі ці слова"неподобається скажи" то з часом нам незахочиться обмовляти людей.Бо небагото є таких людей, які б хотіли тобі сказати прямо в очі, що вони про тебе думають, таким чином ми позбудимося осудження, і можливо набудимо нового друга.

Гарно сказано! Звичайно, то би було ідеально, але ми люди слабі істоти, хоча думаю перестати осуджувати чи очернювати це не є якась мегаважка задача, треба більше працювати над собою і іноді краще змовчати і нічого не говорити.

soldyДата: Середа, 08.04.2009, 22:09 | Повідомлення # 10
Та це страшна біда! В мене взагалі є проблема тримати язик за зубами, от і часто потрапляю в сіті сплетені власним язиком! Часто коли обговорюєш, наприклад, з хлопцями інтелектуальний рівень і "недорослу", краще "дитячу" поведінку дівчат в когось може пропасти симпатія, що зародилась до конкретної особи....а на душі погано, бо так і не вмієш бачити в людях подоби і образу Божого! sad

DNatiMДата: Четвер, 09.04.2009, 10:06 | Повідомлення # 11
Нагороди: 6
Осудження і очернення - це насправді страшна проблема і вона в тій чи іншій мірі стосується кожного .
В мене воно проявляється в такій поганій рисі як обговорювати не достойну (як на мою думку) поведінку інших sad , найбільше це викладачів , яких я не розумію і ніколи незможу я зрозуміти sad sad sad

Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!

OlyaДата: Четвер, 07.05.2009, 09:31 | Повідомлення # 12
Нагороди: 2
Деколи ми думаємо, що в обговорюванні нема нічого страшного це так входить в звичку, що навіть інколи не помічаєш, що ти вже когось осуджуєш. З цим треба якось боротися. Але я знаю по собі, що це важко. І нехочеться нікого обговорювати, але коли зустрічаєшся з друзями про когось згадаєш чи якусь ситуацію і понеслось...
Недавно стикнулася з одним кумедним очорненням в мій бік. Я копала город , а повз паркан йшла сусідка ми привіталися і потім чую крик - вона впала. Я підбігла їй допомогти піднятися, подала сумку, але вона замість вдячності покрила мене матюками і сказала, що то я їй в ноги подивилася і тому вона впала(не дивлячись на те що довкола було багато людей крім мене). Потім вона ходила по селі розповідала, що я якась відьма і щоб люди не давали, щоб я переходила їм дорогу і т.д. Мені потім інші люди розказували про це, хоч вони з неї підсміювалися і я знаю, що нівчому не винна, але відчуття на душі було препаршиве і я себе відчувала ніби і винною. Я довго після цього випадку не могла відійти здавалося що всі на мене косо дивляться.
Після цього випадку я стараюся більше нікого не обговорювати, можна якщо постаратися знайти і інші теми для розмови. Можливо ця сусідка була післана мені, щоб я усвідомила наскільки неприємно коли тебе обговорюють. Адже коли обговорюємо людину, то ми не знаємо чи відбувалася та чи інша подія точно, чи може це якісь неправдиві плітки типу одна баба говорила - друга баба чула , а виходить що дві говорили про різні речі, яких можливо і не було. типу "Спорчений телефон" може памятаєте цю гру.

Давайте будем добрішими

Форум » Духовність » Духовне життя » Осудження і очернення!
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі
  • Обмін кнопками
  • Релігійні та науково-документальні фільми.
  • Милостиня
  • Пекло і чистилище
  • Яку книжку варто прочитати ?
  • Що можна, а що ні?
  • Духовна музика
  • Аборт - вбивство невинних. А Ви що думаєте про це?
  • Вплив важкої музики на людей!
  • Бомжі.
  • Антихрист сьогодні у світі
  • Аборт! Хто за, хто проти?
  • Вегетаріанство - це повага до життя тварин.
  • Вигнання злих духів (екзорцизм)!
  • Страхи
  • Десятина
  • Сповідь раз в рік(((
  • Ялинки))))
  • Музика
  • Розлучення...
  • Релігійні та науково-документальні фільми. (332)
  • Плюс і мінус (165)
  • Наша казка (93)
  • Література :-) (67)
  • Вплив важкої музики на людей! (54)
  • Пекло і чистилище (50)
  • Історії-притчі! (46)
  • Електронна бібліотека (45)
  • Уривок з пісень (44)
  • Роздуми над Святим Письмом (44)
  • Цитати про любов (42)
  • Цитати про життя (40)
  • Жартуємо!!! (40)