| Питання-роздуми, відповіді... |
| Андрійко:) | Дата: Середа, 17.12.2008, 22:53 | Повідомлення # 1 |
Група: Радники
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
| Ось пропоную таку тему,в якій кожен охочий міг би писати свої запитання на рахунок Святого Письма.Тобто,якщо щось комусь незрозуміло з Євангеліє,можете задавати це питання у цій темі,а ми надіюсь допоможем вам розібратись,і всім дружнім колективом можливо дати грунтовні відповіді.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Четвер, 18.12.2008, 00:56 | Повідомлення # 2 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
| Не згадаю точно уривка, і звідки він, але мені цікаві такі слова: ...камінь, що його відкинули будівничі, став наріжним каменем... Як зрозуміти ці слова?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Четвер, 18.12.2008, 01:58 | Повідомлення # 3 |
Група: Модератори
Нагороди: 10
| Я думаю, що цей уривок можна розуміти по-різному. Точніше навіть - застосовувати його можна у багатьох випадках. Але головна думка, як на мене, така: камінь - це Ісус Христос, його відкинули будівничі (тобто митарі і фарисеї, які повинні були будувати Боже життя на землі), вони відкинули Христову науку, мучили і вбили Ісуса... але третього дня Він воскрес, а відповідно Він був і ще раз став для них наріжним каменем, об який вони постійно спотикалися.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Четвер, 18.12.2008, 16:48 | Повідомлення # 4 |
| Quote (musia_79) Я думаю, що цей уривок можна розуміти по-різному. Точніше навіть - застосовувати його можна у багатьох випадках. Але головна думка, як на мене, така: камінь - це Ісус Христос, його відкинули будівничі (тобто митарі і фарисеї, які повинні були будувати Боже життя на землі), вони відкинули Христову науку, мучили і вбили Ісуса... але третього дня Він воскрес, а відповідно Він був і ще раз став для них наріжним каменем, об який вони постійно спотикалися Повністю згоден і це помоєму ще у кількох уривках згадується у Святому Письмі
|
| |
| |
|
| Endry | Дата: Четвер, 18.12.2008, 19:12 | Повідомлення # 5 |
Нагороди: 2
| А я не можу зрозуміти цитати "..І не пришивають нової латки до старої одежі, бо латка відірветься, і дірка стане ще більшою, так само і не наливають нового нина в старі бурдюки, бо порвуться бордюки і вино пропаде." Як це розуміти?
Пости, бо згрішив, і пости, щоб не згрішити.
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: П'ятниця, 19.12.2008, 00:12 | Повідомлення # 6 |
| Quote (Endry) "..І не пришивають нової латки до старої одежі, бо латка відірветься, і дірка стане ще більшою, так само і не наливають нового нина в старі бурдюки, бо порвуться бордюки і вино пропаде." Як це розуміти? Я теж того довший час не розумів,але спробую пояснити: Нова латка,нові бурдюки-це Новий Завіт.Відповідно стара одежа і старі бурдюки-Старий Завіт. На мою думку тут йде мова про те,що Старий Завіт із своїми приписами аж ніяк не "вливається" в Новий.Тобто тут вже не доцільно співставляти шось із Старого Завіту дот Нового("..І не пришивають нової латки до старої одежі...)Це дуже виразно сказано в посланнях апостола Павла.Там він каже,що коли Ісус ще не прийшов на землю,то люди(старозавітні) жили за законом.А коли прийшов Христос на землю то він скасував отой старий закон,який був і доповнив його законом любові...Вот коли Ісус говорив,що ви чули,що було сказано раніше(тобто в Старому Завіті)око за око і зуб за зуб.А тут(У Новому Завіті) Бог каже такого не робити... Ну я надіюсь я хоть трохі правильно пояснив,якщо щось не так,то виправие мене...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 21.12.2008, 15:25 | Повідомлення # 7 |
| А я шось про обрізання і не обрізання не розумію І ше нерозумію вислів "Ви-сіль землі..."
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Неділя, 11.01.2009, 23:09 | Повідомлення # 8 |
Група: Користувачі
Нагороди: 4
| Про обрізання? та тут апостол Павло каже шо не головне в законі обрізання, яке було умовою союзу між Богом і людьми в євреїв. Взагалі сам апостол, будучи вихованим у законі, будучи фарисеєм, мабуть бажав залишити цей обряд у новій Христовій церкві, але проповідуючи поганам, він розумів що євангелізація є набагато важливішою від втирання іншим народам своїх обрядів, уставів, тимпаче обрізання, погани цього не могли б прийняти. Оскільки на землю приходить сам Бог, всі старі закони змінюються на закони нового завіту, точніше не всі (заповіді Божі залишаються), а обрізання і багато іншого, що вважається не основним перемінюється, Христос заповідає Хрищення, яке тепер буде тим самим укладанням союзу між Богом і людиною, Ісус заповідає Своє Тіло і Кров, а це є більшим за будь що. Апостол говорить, що головне віра в Христа, яка є першоосновою спасіння, бо Христос говорив:"Хто в мене вірує - житиме повіки!" А про сіль землі, то в мене завжди уявляється сіль морська, ну та що ми споживаємо...Ісус каже: "Ви - сіль землі" мабуть тут йдеться про якісь конкретні землі, або може про приморські землі, та в Ізраїлі, палестині є близько море Середземне, озера наприклад Генезаретське, мабуть землі там солоні, і може це якось впливає на родючість, якшо сіль звітріє, то земля (яка може бути символом світу, усіх людей, а апостоли є сіллю - умовою її родючості) гірше вродить. Хоча може тут йдеться і про звичайну сіль, тобто зміст не в тому що сіль є умовою родючості землі, а в тому що сіль є товаром(який можна спожити, продати, може і це цінний товар, бо ж у тих краях заробляли на риболовлі і може на видобутку солі), з економічної т. з. - благом, річчю що приносить корисність, тобто якшо сіль звітріє, то і споживати та продавати не буде чого, а це призведе до бідності місцевих жителів. Отже якшо апостоли - сіль землі, то приносять людям користь і прибуток (в духовному розумінні).
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 24.03.2009, 23:39 | Повідомлення # 9 |
Адміністратор
| 1. Подавсь Ісус на Оливну гору. 2. Та вдосвіта знову прибув до храму, й усі люди посходились до нього; він же, сівши, навчав їх. 3. І привели тоді книжники і фарисеї до нього жінку, спійману на перелюбі, поставили її посередині, 4. і кажуть до нього: “Учителю, жінку оцю спіймано саме на перелюбнім вчинку. 5. Каменувати отаких приписав нам Мойсей у законі. Що ж ти на те?” 6. Іспитували вони його, казавши так, — щоб мати чим оскаржити його. А Ісус нахилився додолу і писав пальцем по землі. 7. А що вони наполягали та допитувалися в нього, то він підвівсь і каже до них: “Хто з вас без гріха, — нехай перший кидає у неї камінь!” 8. І знову нахилившись, писав по землі. 9. Почувши таке, почали вони виходити один по одному, почавши з щонайстарших аж до останніх. І залишилися тільки Ісус та жінка, що стояла посередині. 10. Підвівсь Ісус, а нікого, крім жінки, не побачивши, мовить до неї: “Де ж вони, жінко, оті твої обвинувачі? Ніхто не осудив тебе?” 11. “Ніхто, Господи", -відповіла. Тоді Ісус до неї: “То і я тебе не осуджую. Йди та вже віднині не гріши”. Івана 8, 1-11 Ніби все зрозуміло з цього уривка, але цікаво просто що Ісус писав на землі і як це зрозуміти?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Вівторок, 28.04.2009, 22:27 | Повідомлення # 10 |
| А як ви вважаєте у апостолів могли бути діти та дружини?
|
| |
| |
|
| Olya | Дата: Середа, 29.04.2009, 09:40 | Повідомлення # 11 |
Нагороди: 2
| У Петра точно була дружина, адже є в Євангелії є розповідь про оздоровлення тещі Петра.
Давайте будем добрішими
|
| |
| |
|
| зайченятко | Дата: Понеділок, 30.11.2009, 22:20 | Повідомлення # 12 |
Нагороди: 0
| Про сіль також недавно читала.не памятаю ,що я собі подумала коли безпосередньо думала над текстом.але в житті знаю багато історій про сіль.Колись сіль вважали великим скарболм і дуже берегли, адже без неї не обходиться ніяка страва,може це мав на увазі Ісус.Що без Бога нічого на землі не станеться,ну а апостоли якби проповідники Господні і мають владу.тому вони безцінні.
Любов довготерпить і ніколи неперестає.
|
| |
| |
|
| зайченятко | Дата: Понеділок, 30.11.2009, 22:24 | Повідомлення # 13 |
Нагороди: 0
| А на цьому форумі не мє отців...які могли б справді краще пояснити?
Любов довготерпить і ніколи неперестає.
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: Вівторок, 01.12.2009, 23:33 | Повідомлення # 14 |
Творець сайту
Нагороди: 4
| зайченятко, знаю точно, що як мінімум один священик зареєстрований на нашому сайті. Хоча думаю, що насправді їх кількість трохи більша. Але чомусь вони не проявляють достатньої активності. Спробую якось вплинути на цю ситуацію, бо й справді, є багато питань, на які тільки вони можуть кваліфіковано відповісти.
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |