Роздуми над Святим Письмом (2) - Святе Письмо - Духовність - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 2 з 3«123»
Форум » Духовність » Святе Письмо » Роздуми над Святим Письмом
Роздуми над Святим Письмом
Андрійко:)Дата: Понеділок, 08.12.2008, 23:14 | Повідомлення # 1
Група: Радники
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
Тут я пропоную (можливо це дивно?) записувати свої думки,щодо прочитаного уривка зі Святого Письма :).Наприклад хтось написав якийсь уривок і всі охочі пишуть свої відповіді,думки,розважання на рахунок прочитаного кусочка.Уривки треба викладати з певною періодичністю. Наприклад раз в тиждень. Тобто написали уривок - тиждень пишемо про цей уривок роздуми. Далі наступний уривок. І так далі.Надіюсь буде багато "писак"у цій темі smile Бо ж роздуми над Святим Письмом-це найкраща молитва,яка можливо допоможе кожному з нас приділити хвилинку Богові навіть і у інтернеті smile На роботі,вдома чи будь-де,це буде нам допомагати не розривати контакт з Ним smile Отже я почну:

"Раз якось,другої суботи,ввійшов він у синагогу й почав навчати.А був там чоловік з сухою правою рукою.От книжники та фарисеї почали за ним назирати,чи він оздоровить в суботу,щоб знайти яке-небудь оскарження на нього.Ісус же знав думки їхні і сказав до чоловіка,який мав суху руку:"Підведись і стань посередині!" Підвівся той і став.Тоді Ісус до них промовив:"Питаю вас:Чи годиться в суботу добро чинити чи зло робити?"І,поглянувши кругом на них всіх,сказав до нього:"Простягни свою руку!" Той зробив так,і його рука стала здорова.Вони ж наповнилися люті й змовлялися між собою,що їм Ісусові зробити б."(Лука 6,6-11)

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

ДельфініусДата: Вівторок, 30.12.2008, 11:59 | Повідомлення # 16
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Quote (Андрійко:))
Можливо якщо цей уривок буде не зовсім таким,як хочете,або захочете інший,то нехай його стре адміністратор

Та чого, дуже гарний уривок!
В цьому уривку дуже гарно апостол Павло розказує якими ми повинні бути. І хоча це є послання до народу, який жив 2000 років тому, та все ж ці слова є постійно актуальні для кожного християнина!
І все,щоб ви тільки говорили й робили,-все чиніть в ім'я Господа Ісуса,дякуючи Богові Отцеві через нього

Гарно сказано, щоб ми нічого не приписували собі, і не надіялися лише на свої сили, а в усьому уповали на Бога і дякували Йому за кожну дрібничку в житті! smile

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))

Андрійко:)Дата: Середа, 31.12.2008, 12:29 | Повідомлення # 17
А над усе будьте в любові,що є зв'язок досконалости

А мені оцей уривочок сподобався smile Тут любов-звязок досконалости.Дуже гарно smile

Слово Христове нехай у вас перебуває щедро

І цей також.Тут Ісус показує мені,що треба завжди зберігати Слово Боже у своєму серці і постійно над ним думати,щоб потім з нього були добрі та щедрі плоди smile

ДельфініусДата: Четвер, 15.01.2009, 23:43 | Повідомлення # 18
Адміністратор
Думаю, варто вже дати для роздумів новий уривок:
"І коли деякі говорили про храм, що він був прикрашений дорогоцінним камінням та обітними дарами, (Ісус) сказав:
“Надійдуть дні, коли з усього, що ви бачите, не лишиться камінь на камені, який не був би перевернений”. Тоді вони його спитали: “Учителю, коли ж це буде? І який буде знак, що це має настати?”
Він же відповів: “Глядіть, щоб вас не звели: багато бо прийде в моє ім’я і буде казати: Це я, — і: Час наблизився. Не йдіть слідами за ними. Коли почуєте про війни та розрухи, не страхайтеся, бо треба, щоб це сталося спершу, але кінець не зараз”.
Тоді сказав їм: “Повстане народ на народ і царство на царство. Будуть великі землетруси, по різних місцях будуть пошесті й голод, появи жахливі, а з неба великі знаки будуть. Але перед усім цим на вас накладуть руки й переслідувати будуть, і волочитимуть по синагогах та по тюрмах, водитимуть перед царів і правителів з-за імени мого.
І це дасть вам нагоду свідчити. Візьміть собі до серця, що вам не треба готуватися наперед, що маєте відповідати, я бо дам вам слово й мудрість, якій ніхто з ваших противників не зможе протиставитись і перечити.
Вас видадуть батьки, брати, рідні й друзі, і декому з вас смерть заподіють. Вас будуть ненавидіти всі за моє ім’я. Але волосина з голови у вас не пропаде! Вашим стражданням ви спасете душі свої.

ВладикДата: Субота, 17.01.2009, 16:15 | Повідомлення # 19
Quote (Дельфініус)
“Глядіть, щоб вас не звели: багато бо прийде в моє ім’я

Незнаю чого, але я туту завжди згадую свідків єгови...

Quote (Дельфініус)
Вашим стражданням ви спасете душі свої.

Напевно відповідь на всі наші страждання. Як говорив апостол Павло:"Гадаю, що терпіння цього віку недостойні майбутньої слави..."

Тут я думаю, що Ісус хоче показати наскільки терпіння є важливим у моєму житі. І наскільки я того не розумію і не хочу приймати... sad

Quote (Дельфініус)
“Учителю, коли ж це буде? І який буде знак, що це має настати?”

Ух, трохи страшна фраза, як подумаєш шо скоро кінець... Тут я думаю мені Ісусу говорить, що я повинен бути готовий до того дня, коли Він мене покличе і старатись проживати кожен день як останній.Ех, не так то й вже легко...

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

Андрійко:)Дата: Понеділок, 19.01.2009, 20:23 | Повідомлення # 20
Прийшов понеділок і мабуть час напмсати щось нове smile
"І мовив:До чого прирівняймо Царство Боже-або у якій притчі ми його представимо?Воно-немов гірчичне зерно,що коли сіється у землю,найменше від усіх насінь,що на землі.А як посіяне зійде,стає більшим від всяклї городини і пускає таке велике віття,що птаство небесне може сховатися в його тіні".(Марко 4,30-32)

Андрійко:)Дата: Вівторок, 20.01.2009, 19:10 | Повідомлення # 21
Воно-немов гірчичне зерно

Отут мені нагадує про те як Ісус говорив до апостолів про віру.Мовляв,якби ваша віра була як гірчичне зерно,то ви могли б гори пересувати.Ніби Царство Боже починається з віри,отже у нас самих smile

Андрійко:)Дата: Неділя, 01.03.2009, 12:09 | Повідомлення # 22
Шось давно не було нічого нового...Треба написати smile

"Уважайте добре,щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми,які бачили б вас,а то не матимете нагороди в Отця вашого,що на небі.Отож коли даєш милостиню,не труби перед собою,як роблять лицеміри по синагогах та вулицях,щоб їх хвалили люди.Істинно кажу вам:Вони вже мають свою нагороду.Ти ж,коли даєш милостиню,нехай твоя ліва рука не знає,що робить твоя права:щоб твоя милостиня була таємна,і Отець твій,що бачить таємне,віддасть тобі."(Матей 6.1-4)

musia_79Дата: Середа, 04.03.2009, 21:17 | Повідомлення # 23
Група: Модератори
Нагороди: 10
Золоті слова... Мені здається, що тут навіть нема чого обговорювати, все дуже чітко і зрозуміло. Головне втілювати ці слова в життя.

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

НаталькаДата: Четвер, 05.03.2009, 22:27 | Повідомлення # 24
Нагороди: 4
Слова і справді дуже зрозумілі, але як тяжко їх дотримуватися sad Ми люди такі слабенькі і нам завжди так хочеться почути похвалу і отримати нагароду... Треба навчитися тримати ці слова у серці і весь час пам'ятати про найбільшу нагороду - вічність у Бозі. Можлива так вийде хоч трохи виконувати ці слова.

ВладикДата: П'ятниця, 06.03.2009, 15:05 | Повідомлення # 25
"Уважайте добре,щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми,які бачили б вас,а то не матимете нагороди в Отця вашого,що на небі.

Ото гарна цитата на час Великого посту...

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

musia_79Дата: Середа, 08.04.2009, 00:48 | Повідомлення # 26
Нагороди: 10
Щось давно нових цитат для роздумів не було.
Пропоную ось таку:

Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." (І Йо.4, 20-21)

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

ДельфініусДата: Середа, 08.04.2009, 13:06 | Повідомлення # 27
Адміністратор
Quote (musia_79)
Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." (І Йо.4, 20-21)

Гарний уривок!!! От якби у всьому світі була справжня любов між людьми... тоді би то був рай на землі smile smile smile
Справді в першу чергу треба навчитися любити свого ближнього, а це іноді буває ох як важко: хтось не так виглядає, не те сказав, не так подивився і вже це є причиною осуду і любов'ю там і не пахне. Дуже хочеться вчитися любити ближнього!!! І навіть якшо чимсь людина тобі не вгодила чи не подобається, треба не зважати на то, а згадати собі, шо ми всі є на образ Божий створені і Бог любить всіх без розбору, то як я можу не любити цю людину, якшо її любить сам Бог. Думаю, якшо постійно це собі нагадувати, то можна навчитися любити всіх smile smile smile

DNatiMДата: Четвер, 09.04.2009, 10:43 | Повідомлення # 28
Група: Користувачі
Нагороди: 6
Quote (musia_79)

Це одні з тих слів які потребують дуже багато зусиль , щоб навчитись їх виконувати sad . І взагалі вчитися любити ближнього потрібно з самих близьких людей (сім"ї) , а це буває ще важче . Бо важко навчитись бачити в поступках близьких тобі людей не їх , а диявола який заволодів на цей момент ними cry

Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!

Андрійко:)Дата: Середа, 22.04.2009, 10:25 | Повідомлення # 29
Гарний уривок,бо тут чітко вказано,що якщо не любиш ближнього,то відповідно і не любиш Бога.Бо любов до ближнього і є любов'ю до Бога happy

ВладикДата: Середа, 27.05.2009, 15:25 | Повідомлення # 30
Quote (musia_79)
Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого."

Я просто в захваті! Тільки три речення, а яка глибина змісту!

Вроді нема нічого складного: Просто люби Бога і будеш любити свого ближнього smile
Але то вже не так і легко...насправді полюбити...

Форум » Духовність » Святе Письмо » Роздуми над Святим Письмом
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі
  • Обмін кнопками
  • Релігійні та науково-документальні фільми.
  • Милостиня
  • Пекло і чистилище
  • Яку книжку варто прочитати ?
  • Що можна, а що ні?
  • Духовна музика
  • Аборт - вбивство невинних. А Ви що думаєте про це?
  • Вплив важкої музики на людей!
  • Бомжі.
  • Антихрист сьогодні у світі
  • Аборт! Хто за, хто проти?
  • Вегетаріанство - це повага до життя тварин.
  • Вигнання злих духів (екзорцизм)!
  • Страхи
  • Десятина
  • Сповідь раз в рік(((
  • Ялинки))))
  • Музика
  • Розлучення...
  • Релігійні та науково-документальні фільми. (332)
  • Плюс і мінус (165)
  • Наша казка (93)
  • Література :-) (67)
  • Вплив важкої музики на людей! (54)
  • Пекло і чистилище (50)
  • Історії-притчі! (46)
  • Електронна бібліотека (45)
  • Уривок з пісень (44)
  • Роздуми над Святим Письмом (44)
  • Цитати про любов (42)
  • Цитати про життя (40)
  • Жартуємо!!! (40)