| Роздуми над Святим Письмом |
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 08.12.2008, 23:14 | Повідомлення # 1 |
Група: Радники
Нагороди: 5
Статус: Офлайн
| Тут я пропоную (можливо це дивно?) записувати свої думки,щодо прочитаного уривка зі Святого Письма :).Наприклад хтось написав якийсь уривок і всі охочі пишуть свої відповіді,думки,розважання на рахунок прочитаного кусочка.Уривки треба викладати з певною періодичністю. Наприклад раз в тиждень. Тобто написали уривок - тиждень пишемо про цей уривок роздуми. Далі наступний уривок. І так далі.Надіюсь буде багато "писак"у цій темі Бо ж роздуми над Святим Письмом-це найкраща молитва,яка можливо допоможе кожному з нас приділити хвилинку Богові навіть і у інтернеті На роботі,вдома чи будь-де,це буде нам допомагати не розривати контакт з Ним Отже я почну: "Раз якось,другої суботи,ввійшов він у синагогу й почав навчати.А був там чоловік з сухою правою рукою.От книжники та фарисеї почали за ним назирати,чи він оздоровить в суботу,щоб знайти яке-небудь оскарження на нього.Ісус же знав думки їхні і сказав до чоловіка,який мав суху руку:"Підведись і стань посередині!" Підвівся той і став.Тоді Ісус до них промовив:"Питаю вас:Чи годиться в суботу добро чинити чи зло робити?"І,поглянувши кругом на них всіх,сказав до нього:"Простягни свою руку!" Той зробив так,і його рука стала здорова.Вони ж наповнилися люті й змовлялися між собою,що їм Ісусові зробити б."(Лука 6,6-11)
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Вівторок, 30.12.2008, 11:59 | Повідомлення # 16 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
| Quote (Андрійко:)) Можливо якщо цей уривок буде не зовсім таким,як хочете,або захочете інший,то нехай його стре адміністратор Та чого, дуже гарний уривок! В цьому уривку дуже гарно апостол Павло розказує якими ми повинні бути. І хоча це є послання до народу, який жив 2000 років тому, та все ж ці слова є постійно актуальні для кожного християнина! Quote (Андрійко:)) І все,щоб ви тільки говорили й робили,-все чиніть в ім'я Господа Ісуса,дякуючи Богові Отцеві через нього Гарно сказано, щоб ми нічого не приписували собі, і не надіялися лише на свої сили, а в усьому уповали на Бога і дякували Йому за кожну дрібничку в житті!
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 31.12.2008, 12:29 | Повідомлення # 17 |
| Quote (Андрійко:)) А над усе будьте в любові,що є зв'язок досконалости А мені оцей уривочок сподобався Тут любов-звязок досконалости.Дуже гарно Quote (Андрійко:)) Слово Христове нехай у вас перебуває щедро І цей також.Тут Ісус показує мені,що треба завжди зберігати Слово Боже у своєму серці і постійно над ним думати,щоб потім з нього були добрі та щедрі плоди
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Четвер, 15.01.2009, 23:43 | Повідомлення # 18 |
Адміністратор
| Думаю, варто вже дати для роздумів новий уривок: "І коли деякі говорили про храм, що він був прикрашений дорогоцінним камінням та обітними дарами, (Ісус) сказав: “Надійдуть дні, коли з усього, що ви бачите, не лишиться камінь на камені, який не був би перевернений”. Тоді вони його спитали: “Учителю, коли ж це буде? І який буде знак, що це має настати?” Він же відповів: “Глядіть, щоб вас не звели: багато бо прийде в моє ім’я і буде казати: Це я, — і: Час наблизився. Не йдіть слідами за ними. Коли почуєте про війни та розрухи, не страхайтеся, бо треба, щоб це сталося спершу, але кінець не зараз”. Тоді сказав їм: “Повстане народ на народ і царство на царство. Будуть великі землетруси, по різних місцях будуть пошесті й голод, появи жахливі, а з неба великі знаки будуть. Але перед усім цим на вас накладуть руки й переслідувати будуть, і волочитимуть по синагогах та по тюрмах, водитимуть перед царів і правителів з-за імени мого. І це дасть вам нагоду свідчити. Візьміть собі до серця, що вам не треба готуватися наперед, що маєте відповідати, я бо дам вам слово й мудрість, якій ніхто з ваших противників не зможе протиставитись і перечити. Вас видадуть батьки, брати, рідні й друзі, і декому з вас смерть заподіють. Вас будуть ненавидіти всі за моє ім’я. Але волосина з голови у вас не пропаде! Вашим стражданням ви спасете душі свої.
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Субота, 17.01.2009, 16:15 | Повідомлення # 19 |
| Quote (Дельфініус) “Глядіть, щоб вас не звели: багато бо прийде в моє ім’я Незнаю чого, але я туту завжди згадую свідків єгови... Quote (Дельфініус) Вашим стражданням ви спасете душі свої. Напевно відповідь на всі наші страждання. Як говорив апостол Павло:"Гадаю, що терпіння цього віку недостойні майбутньої слави..." Тут я думаю, що Ісус хоче показати наскільки терпіння є важливим у моєму житі. І наскільки я того не розумію і не хочу приймати... Quote (Дельфініус) “Учителю, коли ж це буде? І який буде знак, що це має настати?” Ух, трохи страшна фраза, як подумаєш шо скоро кінець... Тут я думаю мені Ісусу говорить, що я повинен бути готовий до того дня, коли Він мене покличе і старатись проживати кожен день як останній.Ех, не так то й вже легко...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 19.01.2009, 20:23 | Повідомлення # 20 |
| Прийшов понеділок і мабуть час напмсати щось нове "І мовив:До чого прирівняймо Царство Боже-або у якій притчі ми його представимо?Воно-немов гірчичне зерно,що коли сіється у землю,найменше від усіх насінь,що на землі.А як посіяне зійде,стає більшим від всяклї городини і пускає таке велике віття,що птаство небесне може сховатися в його тіні".(Марко 4,30-32)
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Вівторок, 20.01.2009, 19:10 | Повідомлення # 21 |
| Quote (Андрійко:)) Воно-немов гірчичне зерно Отут мені нагадує про те як Ісус говорив до апостолів про віру.Мовляв,якби ваша віра була як гірчичне зерно,то ви могли б гори пересувати.Ніби Царство Боже починається з віри,отже у нас самих
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Неділя, 01.03.2009, 12:09 | Повідомлення # 22 |
| Шось давно не було нічого нового...Треба написати "Уважайте добре,щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми,які бачили б вас,а то не матимете нагороди в Отця вашого,що на небі.Отож коли даєш милостиню,не труби перед собою,як роблять лицеміри по синагогах та вулицях,щоб їх хвалили люди.Істинно кажу вам:Вони вже мають свою нагороду.Ти ж,коли даєш милостиню,нехай твоя ліва рука не знає,що робить твоя права:щоб твоя милостиня була таємна,і Отець твій,що бачить таємне,віддасть тобі."(Матей 6.1-4)
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Середа, 04.03.2009, 21:17 | Повідомлення # 23 |
Група: Модератори
Нагороди: 10
| Золоті слова... Мені здається, що тут навіть нема чого обговорювати, все дуже чітко і зрозуміло. Головне втілювати ці слова в життя.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Четвер, 05.03.2009, 22:27 | Повідомлення # 24 |
Нагороди: 4
| Слова і справді дуже зрозумілі, але як тяжко їх дотримуватися Ми люди такі слабенькі і нам завжди так хочеться почути похвалу і отримати нагароду... Треба навчитися тримати ці слова у серці і весь час пам'ятати про найбільшу нагороду - вічність у Бозі. Можлива так вийде хоч трохи виконувати ці слова.
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: П'ятниця, 06.03.2009, 15:05 | Повідомлення # 25 |
| Quote (Андрійко:)) "Уважайте добре,щоб ви не чинили ваших добрих учинків перед людьми,які бачили б вас,а то не матимете нагороди в Отця вашого,що на небі. Ото гарна цитата на час Великого посту...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Середа, 08.04.2009, 00:48 | Повідомлення # 26 |
Нагороди: 10
| Щось давно нових цитат для роздумів не було. Пропоную ось таку: Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." (І Йо.4, 20-21)
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Середа, 08.04.2009, 13:06 | Повідомлення # 27 |
Адміністратор
| Quote (musia_79) Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." (І Йо.4, 20-21) Гарний уривок!!! От якби у всьому світі була справжня любов між людьми... тоді би то був рай на землі Справді в першу чергу треба навчитися любити свого ближнього, а це іноді буває ох як важко: хтось не так виглядає, не те сказав, не так подивився і вже це є причиною осуду і любов'ю там і не пахне. Дуже хочеться вчитися любити ближнього!!! І навіть якшо чимсь людина тобі не вгодила чи не подобається, треба не зважати на то, а згадати собі, шо ми всі є на образ Божий створені і Бог любить всіх без розбору, то як я можу не любити цю людину, якшо її любить сам Бог. Думаю, якшо постійно це собі нагадувати, то можна навчитися любити всіх
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Четвер, 09.04.2009, 10:43 | Повідомлення # 28 |
Група: Користувачі
Нагороди: 6
| Quote (musia_79) Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." (І Йо.4, 20-21) Це одні з тих слів які потребують дуже багато зусиль , щоб навчитись їх виконувати . І взагалі вчитися любити ближнього потрібно з самих близьких людей (сім"ї) , а це буває ще важче . Бо важко навчитись бачити в поступках близьких тобі людей не їх , а диявола який заволодів на цей момент ними
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 22.04.2009, 10:25 | Повідомлення # 29 |
| Гарний уривок,бо тут чітко вказано,що якщо не любиш ближнього,то відповідно і не любиш Бога.Бо любов до ближнього і є любов'ю до Бога
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Середа, 27.05.2009, 15:25 | Повідомлення # 30 |
| Quote (musia_79) Коли хтось каже: "Я люблю Бога", а ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить. І таку ми заповідь одержали від нього: "Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого." Я просто в захваті! Тільки три речення, а яка глибина змісту! Вроді нема нічого складного: Просто люби Бога і будеш любити свого ближнього Але то вже не так і легко...насправді полюбити...
|
| |
| |