Читання Св. Письма - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 1 з 11
Форум » Духовність » Святе Письмо » Читання Св. Письма
Читання Св. Письма
ДельфініусДата: Середа, 29.10.2008, 18:06 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Чому читати Святе Письмо іноді буває так легко, легко все сприймається, розуміється? А іноді читаєш, і так важко воно сприймається, важко зрозуміти що Бог хоче цим сказати до тебе.

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))

НаталькаДата: Вівторок, 04.11.2008, 12:56 | Повідомлення # 2
Група: Модератори
Нагороди: 4
Так є у всіх, бо хто з нас зараз може повністю зрозуміти безмежного Бога своїми скупенькими мізочками smile . Але, знаю як завжди нас вчить о.Володимир - не маємо права розчаровуватись і занедбувати читання. Прочитавши інше місце в Святому Письмі, зрозумієш попереднє, яке до цього не сприймав. А взагалі, певно кожного разу по-різному, тому що часом читаємо зі Святим Духом, а часом без нього, коли втрачаємо Божу Ласку. Тому й розуміємо по-різному. Але давайте не будемо боятись, що чогось не зрозуміємо. Бачачи наші зусилля, Господь обов'язково відкриє нам істину, я впевнена wink

musia_79Дата: Понеділок, 10.11.2008, 15:19 | Повідомлення # 3
Група: Модератори
Нагороди: 10
Це ще залежить від твого власного духовного стану на момент, коли ти відкриваєш Біблію.
Мені легко читається Святе Письмо після молитви або, коли я заспокоєна, налаштована на те, щоб читати, маю для цього тишу і багато часу.
Якщо у мені киплять емоції, якщо я чимось схвильована, чи просто в голові море різних думок і суєта суєт, коли небагато часу для цього, то тоді читати святу Книгу важко, а може, навіть і не варто...

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

Андрійко:)Дата: Неділя, 30.11.2008, 00:52 | Повідомлення # 4
Група: Радники
Нагороди: 5
Тома Кемпійський сказав,що читати Святе Письмо треба в тому дусі в якому воно написано.Ось мабуть найпростіша відповідь.Але іноді вжко зрозуміти щось читаючи Слово Боже,може тому,що Бог не хоче відкривати нам цього покищо.

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

ВладикДата: Вівторок, 09.12.2008, 11:50 | Повідомлення # 5
Quote (musia_79)
Мені легко читається Святе Письмо після молитви або, коли я заспокоєна, налаштована на те, щоб читати, маю для цього тишу і багато часу.

В мене шось таке є подібне.Але деколи буває шо якось так тобі і не хочеться читати Святе письмо cry То шо тоді робити?Пересилити себе і все ж таки прочитати?
Quote (musia_79)
Якщо у мені киплять емоції, якщо я чимось схвильована, чи просто в голові море різних думок і суєта суєт, коли небагато часу для цього, то тоді читати святу Книгу важко, а може, навіть і не варто...

А я завжди думав навпаки:шо коли ти ось-ось вибухнеш емоціями,то краще зразу взяти і почитати Святе Письмо,або навпаки після того як ти був трохи злий....Правда пробував я так раз читати,шось не дуже виходило...

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

ДельфініусДата: Вівторок, 09.12.2008, 12:07 | Повідомлення # 6
Адміністратор
Група: Адміністратори
Quote (Владик)
В мене шось таке є подібне.Але деколи буває шо якось так тобі і не хочеться читати Святе письмо То шо тоді робити?Пересилити себе і все ж таки прочитати?

Quote (Владик)
А я завжди думав навпаки:шо коли ти ось-ось вибухнеш емоціями,то краще зразу взяти і почитати Святе Письмо,або навпаки після того як ти був трохи злий....Правда пробував я так раз читати,шось не дуже виходило...

Думаю справді, краще не читати, а почекати, поки емоції затихнуть, бо таке читання користі не принесе, то буде просто читання розумом, а не серцем smile

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))

Андрійко:)Дата: Вівторок, 09.12.2008, 15:59 | Повідомлення # 7
Мені здається що тиша і мир є основним під час читання Святого Письма smile

ВладикДата: П'ятниця, 06.03.2009, 15:17 | Повідомлення # 8
Quote (Дельфініус)
Думаю справді, краще не читати, а почекати, поки емоції затихнуть, бо таке читання користі не принесе, то буде просто читання розумом, а не серцем smile

Е, нє... Я питався про то нашого отця Андрія. Вот якраз тоді, коли вже маєш вибухати, то тре зразу починати читати Святе Письмо. Ну то ясна справо шоб воно було під руками...

Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...

soldyДата: Понеділок, 06.04.2009, 22:23 | Повідомлення # 9
Група: Користувачі
Нагороди: 4
Можливо в мене інша думка, ніж в о.Андрія, але з власного досвіду знаю, що в хвилю злості, чи знервованості, та і простої розсіяності не слід починати читати св. Письмо.
Я ше був в якомусь може шостому класі, не пам'ятаю точно, мене мама шось сварила і заставила читати св. Письмо. Я маючи ще послух і побожність до цієї книги взявся читати і читаючи не сприймав жодного слова, мені здавалося написане безглуздим і абсурдним, я відклав книжку і сказав: " Тут нічого мудрого не написано!"
Цей гріх став одним з найгірших для мене, він дуже повпливав на психіку, адже мені тато сказав:" А хіба ти не пам'ятаєш, шо автором святого письма є Святий Дух, і що гріх проти Нього не проститься?"
Я довго плакав, довго мучився, і навіть як пройшов довгий час читаючи про гріх проти Святого духа мене мучив шалений страх. Але насправді я ледь не згрішив проти святого Духа безнадією на Боже милосердя. Я дуже хотів шоб Бог мені простив, але... так можна і до самогубства було б дійти! Правда, я тоді собі постановив, що навіть якшо вже я не маю шансів на спасіння, то буду жити для того щоб інших рятувати від вічної муки, і буду каятись та вчитись любити Бога, бо він за мене віддав своє життя.
По довгому часі я зрозумів, що Бог мені давно простив, що Він помер щоб дати мені життя вічне...
Не змушуйте когось читати святе письмо, не читайте його в гніві, адже все може закінчитись трагічніше, ніж у мене!
До читання цієї Книги слід молитовно підготуватись, промовити "Царю Небесний" і настроїтись!

Андрійко:)Дата: Середа, 22.04.2009, 10:29 | Повідомлення # 10
Quote (Дельфініус)
А іноді читаєш, і так важко воно сприймається, важко зрозуміти що Бог хоче цим сказати до тебе.

Ще можливо тому,що на даний момент читання в нас немає Святого Духа.Тому дуже вважливо поєднати читання Святого Письма з Причастям.

Форум » Духовність » Святе Письмо » Читання Св. Письма
Сторінка 1 з 11
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі
  • Ґендер і ювенальна юстиція в школах
  • Вигнання злих духів (екзорцизм)!
  • Надлюдські можливості
  • Гороскопи, талісмани, прекмети.
  • Гороскопи!
  • Аборт - вбивство невинних. А Ви що думаєте про це?
  • Духовна музика
  • Релігійні та науково-документальні фільми.
  • Злі казки
  • Вплив важкої музики на людей!
  • Милостиня
  • Обмін кнопками
  • Пекло і чистилище
  • Яку книжку варто прочитати ?
  • Що можна, а що ні?
  • Бомжі.
  • Антихрист сьогодні у світі
  • Аборт! Хто за, хто проти?
  • Вегетаріанство - це повага до життя тварин.
  • Страхи
  • Релігійні та науково-документальні фільми. (339)
  • Плюс і мінус (165)
  • Наша казка (93)
  • Література :-) (67)
  • Вплив важкої музики на людей! (55)
  • Пекло і чистилище (50)
  • Історії-притчі! (46)
  • Електронна бібліотека (45)
  • Уривок з пісень (44)
  • Роздуми над Святим Письмом (44)
  • Цитати про любов (42)
  • Цитати про життя (40)
  • Духовна музика (40)
  • Жартуємо!!! (40)
  • Мням-мням-мням!!! (39)
  • Торгівля тілом... (39)
  • Страхи (37)
  • Ваші таланти (36)
  • Аборт - вбивство невинних. А Ви що думаєте про це? (34)
  • Міні-гра: карнавальний костюм (34)
  • Андрійко:)  (458)
  • Дельфініус  (415)
  • benedikta  (395)
  • vuspetro  (378)
  • musia_79  (289)
  • DNatiM  (287)
  • Vova  (255)
  • Наталька  (241)
  • kristik  (185)
  • Владик  (166)
  • soldy  (101)