Страхи (2) - Про все на світі - Інше - Форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 2 з 3«123»
Форум » Інше » Про все на світі » Страхи
Страхи
ДельфініусДата: Вівторок, 11.11.2008, 22:56 | Повідомлення # 1
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
Така ось можна сказати розминочна тема smile Кожна людина має якісь свої страхи, чогось боїться. Іноді буває смішно з того, чого бояться люди, але кожна людина є індивідуальністю. От чого ви найбільше боїтеся?

Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))

Андрійко:)Дата: П'ятниця, 26.12.2008, 20:34 | Повідомлення # 16
Група: Радники
Нагороди: 5
Quote (Endry)
Але поступив в ветеринарний, де купа крові, лікарів і операцій))

Та нє ми ж там не ріжем всьо шо рухається:D

А ше глибини боюсь surprised Як тільки подивлюсь всякі серіали по "Discavery" про океани,так і зразу страшно стає blink

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

DNatiMДата: Четвер, 15.01.2009, 16:18 | Повідомлення # 17
Група: Користувачі
Нагороди: 6
Дуже страшно втрачати дорогу людину (ну коли вона помирає) і ти розумієш , що ніколи більше ти з нею незможеш поговорити і сказати їй як ти її любиш cry

Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!

falconДата: Четвер, 15.01.2009, 18:54 | Повідомлення # 18
Нагороди: 2
Може хто пам"ятає науку нашого отця коли той говорив про страхи а також сумління, переживання (може я шось не так зрозумів підкажіть, якшо шо,але наскільки мені було ясно) він казав шо це все від диявола бо коли людина вірить в Бога то нічого поганого з нею не має статися, бо святий дух завжди перебуває з нею, і тому веде її тільки на правильну дорогу. І може якшо хтось пам"ятає отець давав ше молитву щоб вигнати з себе страх, сумління і т.д. Так от я не зовсім зрозумів це, бо було багато випадків в житті кожного із нас коли саме ці риси допомагали зробити нам правильний вибір в житті. Підкажіть якшо хто знає,бо якшо це дійсно так то хіба диявол хоче нам добра?

Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.

musia_79Дата: Четвер, 30.04.2009, 23:10 | Повідомлення # 19
Група: Модератори
Нагороди: 10
Quote (falcon)
Так от я не зовсім зрозумів це, бо було багато випадків в житті кожного із нас коли саме ці риси допомагали зробити нам правильний вибір в житті. Підкажіть якшо хто знає,бо якшо це дійсно так то хіба диявол хоче нам добра?

Які випадки ти маєш на увазі?
Думаю, що страх однозначно від диявола, але позбутися його надзвичайно важко. Так само як і позбутися поганих думок.

Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

falconДата: П'ятниця, 01.05.2009, 00:40 | Повідомлення # 20
Наприклад сумління,тривога переживання.Коли кожна мама переживає за свою дитину коли та не приходить до дому пізно ввечері,чи навіть на контрольній чи екзамені,ти повторюєш правило декілька разів,чи формулу,тобто в тебе сумніви щодо своїх знань,і тут ця ж формула потрібна для розв'язання задачі на контрольній,тобто це ті випадки коли сумління і страх,навпаки допомагають нам тоді як вони можуть бути від диявола(хіба він хоче нам чогось хорошого) як говорив отець?

musia_79Дата: П'ятниця, 01.05.2009, 01:06 | Повідомлення # 21
Мені здається, що в таких випадках допомагає не страх, а те, що людина мобілізується, сконцентровує всю свою увагу над проблемою, починає активно думати і шукати виходу з ситуації. Страх може спонукати її до таких дій... Мабуть, треба вчитися робити це саме не через страх, хоча це дуже складно...
А диявол однозначно не хоче нам добра. Він просто нашіптує погані думки і лякає для того, щоб ми мали душевні муки, а чим це закінчиться він сам не знає.
Хоча існує і добрий страх, який навіть є даром Святого Духа - страх Божий.

falconДата: П'ятниця, 01.05.2009, 22:24 | Повідомлення # 22
Але ж коли людина наприклад готується до екзаменів,вона не знає який білет випаде тому якщо вона сконцентрує всю свою увагу над якоюсь одною проблемою,тобто зациклиться то вона просто розгубиться, коли випаде білет з неочікуваним,чи не знайомим питанням.А зі сумлінням вона повторює питання і знову ж таки воно є в білеті,тобто якби не засумнівався,то б не здав екзамену,я не говорю що воно завжди на допомагає,але ж бувають моменти коли саме через сумління і страх ми робимо правильний вибір

musia_79Дата: Субота, 02.05.2009, 01:30 | Повідомлення # 23
Я щось не розумію, чому мав би виникати страх, під час того, коли людина готується до екзамену? І, відповідно, що не потрібно готувати тільки якесь одне питання і над ним зациклюватися. Вчити потрібно все від а до я. Але вже на самому екзамені, коли може виникати страх і коли вже людина витягнула білет, от тоді потрібно сконцентрувати увагу над конкретним питанням і мобілізувати всі свої сили і знання.
А сумління і страх - це зовсім різні речі. Сумління - це совість людини, вона завжди підказує правильний шлях, тільки ми не завжди її слухаємо.

falconДата: Субота, 02.05.2009, 16:26 | Повідомлення # 24
Я розумію що це різні речі,оскільки сумління-це совість,то звичайно воно допомагає,але ж можна навести випадки коли допомагає і страх,знову ж таки у вигляді контрольної наприклад,коли людина людина її боїться,то вона починає до неї готуватися,повторює буквально весь матеріал,тобто це випадок,коли тут нам допомагає страх,як він нам може допомагати,якщо йде від диявола?

falconДата: Субота, 02.05.2009, 16:57 | Повідомлення # 25
Або якщо людина кудись запізнюється їдучи на авто,але дорога дуже розбита і має круті повороти і тут виникає страх що ти можеш розбитися,тобто загалом це інстинкт самозбереження.Кожна людина чогось боїться,кожна людина має якійсь власні страхи,і ці страхи нам допомагають,наприклад страх висоти застерігає нас не вилазити занадто високо на будинки,чи стрибати з даху і думати що з тобою нічого не станеться,чи арахнофобія-страх павуків заставляють нас не підходити близько до отруйних павуків бо так ми можемо позбутися життя, тобто страхи заставляють нас не забувати що ми люди.А якби ми жили без страхів?Ну якщо вони йдуть від диявола,то чи було б набагато краще якби їх не було?Напевно ми можемо бачити це в деяких людях, але ми цих людей називаємо або дурнями,або психопатами,або терористами,чи просто шизофреніками,це ті люди які живуть без страху

musia_79Дата: Субота, 02.05.2009, 21:50 | Повідомлення # 26
falcon, це все, про що ти тут написав, можна назвати здоровим глуздом і розумною оцінкою ситуації, але аж ніяк не страхом. Страх - це щось зовсім інше, це коли ти маєш якісь душевні переживання, що тебе мучать або якась погана нав'язлива ідея, що постійно сидить в голові. На приклад, якщо в людини клаустрофобія і вона боїться їздити в ліфті, яким інші успішно користуються, то це страх. Чи та ж арахнофобія: це не боязнь тільки отруйних павуків, це боязнь павуків загалом, навіть зовсім безпечних і маленьких - і це не підлягає здоровому глузду, чому б людина мала їх боятися? Але тим не менше, коли бачиш будь-якого павука, всередині все застигає, серце починає пришвидшено битися, руки трястися і т.д. Оце вже страх, це фобія, це людину безпідставно мучить, і це від диявола. А правильна і розумна оцінка ситуації (не скакати з даху, не зловживати швидкістю, не рухати тарантулів, які є отруйними, не закриватися в поліетиленовому мішку без повітря, але успішно їздити в ліфті) - це здоровий глузд і це однозначно від Бога.

falconДата: Неділя, 03.05.2009, 17:30 | Повідомлення # 27
Quote (musia_79)
Страх - це щось зовсім інше, це коли ти маєш якісь душевні переживання, що тебе мучать або якась погана нав'язлива ідея, що постійно сидить в голові.

Як тоді він може нашкодити людині,окрім погіршення настрою?

musia_79Дата: Неділя, 03.05.2009, 23:09 | Повідомлення # 28
Він шкодить духовному життю людини, її внутрішньому спокою... А що може бути гірше?

soldyДата: Понеділок, 04.05.2009, 12:31 | Повідомлення # 29
Нагороди: 4
А я зрозумів, що боятися корисно, коли зустрічаєшся з чимось новим, часто це є причиною страху, наприклад на мене в дитинстві вискочив гусак, то я їх потім ше довго боявся, як старші вуйки в селі грали футбол за село(я ше маленький був) лапав за воротами м'яч, який воротар не зловив, і звихнув руку (удар сильний був), то потім боявся стояти на воротах, боявся грози, боявся шо дістану від старших хлопців, і так з чимось новим стикаєшся - природньо, що боїшся, але з часом всі страхи зникали, і нема чогось такого, чого б боявся. Кожен страх можна побороти, але перед цим треба звичайно боятися, щоб було шо поборювати:)))
Ці всі страхи є природніми, і для християнина є природньо боятися згрішити, та одержати кару за гріх (боятися Бога), попередні і ці страхи є природніми і вважаю "негативними", бо викликають негативні емоції. Є ще один страх який є "позитивним" - це страх Божий, він є досконалішим від усіх попередніх страхів і не несе негативних емоцій, він несе благоговіння! Він виникає з любові досконалої (для людської природи, адже Божа досконаліша). Наприклад, коли людина приступає до святих тайн і розуміє, що це щось велике, святе, чисте, що її грішна людська природна немічна і нікчемна проти Божих тайн (наприклад св. причастя), адже сам Бог оселяється в недостойнім творінні. Людина не боїться, а відчуває благоговійний трепет і просто корячись Божій волі приймає те, що розуміє, що недостойна прийняти. (Тільки не подумайте, шо я тут пишу про недостойне причастя без сповіді!!! Це явно не благоговіння, а щось протилежне. Просто людина навіть після сповіді не є достойною прийняти Бога, який є всім, а як ніщо (людина) може вмістити Все (Бога)?!Та навіть приступаючи до тайни сповіді можна відчувати цей страх БЬожий!))....короче я шось тут всюди забагато філософствую, хочу все накупу написатиі нічого толком:))

falconДата: Четвер, 07.05.2009, 19:31 | Повідомлення # 30
Quote (musia_79)
Він шкодить духовному життю людини, її внутрішньому спокою... А що може бути гірше?

Те, до чого він може призвести, знов-таки до самогубства.Страх людини над її проблемами,або страх перед іншими людьми,або як часто стається до самотності...Тобто він може зашкодити не тільки духовному життю людини,але й фізичному,через духовне ,бо одне від другого дуже залежить.Але якщо дивитися з іншої сторони,страх перед чимось новим(тим другим світом)може перебороти бажання вкоротити собі віку,і тим самим врятувати людині життя,і це вже не здоровий глузд,оскільки людина його втратила,як тільки вирішила покінчити з собою,це вже дійсно страх.Тоді що стається з людиною,може Бог повертає їй здоровий глузд через цей страх,якщо так ,то виходить що це страх веде до добра,як таке можливо якщо сам страх від диявола?От саме це я не зовсім розумію

Форум » Інше » Про все на світі » Страхи
Сторінка 2 з 3«123»
Пошук:

Статистика форуму
Теми з новими дописами Популярні теми Найбільші писаки Нові користувачі
  • Релігійні та науково-документальні фільми.
  • Милостиня
  • Пекло і чистилище
  • Яку книжку варто прочитати ?
  • Що можна, а що ні?
  • Духовна музика
  • Аборт - вбивство невинних. А Ви що думаєте про це?
  • Вплив важкої музики на людей!
  • Бомжі.
  • Антихрист сьогодні у світі
  • Аборт! Хто за, хто проти?
  • Вегетаріанство - це повага до життя тварин.
  • Вигнання злих духів (екзорцизм)!
  • Страхи
  • Десятина
  • Сповідь раз в рік(((
  • Ялинки))))
  • Музика
  • Розлучення...
  • Ваш ідеал!
  • Релігійні та науково-документальні фільми. (332)
  • Плюс і мінус (165)
  • Наша казка (93)
  • Література :-) (67)
  • Вплив важкої музики на людей! (54)
  • Пекло і чистилище (50)
  • Історії-притчі! (46)
  • Електронна бібліотека (45)
  • Уривок з пісень (44)
  • Роздуми над Святим Письмом (44)
  • Цитати про любов (42)
  • Цитати про життя (40)
  • Жартуємо!!! (40)