| Дельфініус | Дата: Вівторок, 11.11.2008, 18:04 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Корупція і хабарництво є надзвичайно сильно розвинені в нашій країні. Хабарництво починається вже можна сказати від шкільних років людини, коли батьки "хлопочуть" за своїх діток перед вчителями за кращу оцінку, добрі відносини до них, і т. д. Дитина і дорослі вже змалку привикають до того, що потрібно щось "давати". А потім ситуація повторюється і в вузах, тільки вже в більш крупніших масштабах, і так далі, аж до верхівки влади. Чому ми вже так до цього звикли, що навіть не зважаємо на можливі наслідки(наприклад лікар, який вивчився "на грошах", як він потім буде лікувати людей, не маючи знань). Як можливо викорінювати це?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
| benedikta | Дата: П'ятниця, 29.05.2009, 21:59 | Повідомлення # 31 |
Група: Користувачі
Нагороди: 11
| Щодо питання хабарництва, як Божого допуску. Думаю, що однією з двох причин є десятина, яку не дають з своїх доходів на утримання церкви християни. Після Таїнства Хрещення, особи стають християнами. Другою причиною є незаконно зароблені нами гроші, або коли ми обкрадаємо державу у спосіб замість належного приблизно 30 - 35 % податку, чи інших відрахувань на державу з нашого бізнесу, якщо ним займаємось - ми даємо приблизно 5 -10 %, через ведення двох бухгалтерій і т.п. Таким чином ми обкрадаємо Бога під виглядом наших ближніх і структури влади. У нас все було б добре, якби жили ми у житті за словами євангелиста Луки (глава 6, вірш 31) «І як бажаєте, щоб вам чинили люди, чиніть їм і ви так само.» Найперше, про особу, яка бере хабарі. Хабарник, ті гроші, які отримав, вони не є благословенні, бо отримані нечесним чином, і як прийшли легко, так і відпадуть. Розглянемо, в який спосіб ми стаємо хабарниками, або такими, що обкрадаємо наших ближніх у відкритий дипломатичний спосіб, а саме: 1)працюємо начальниками – беремо хабарі з працівників, яких приймаємо на роботу. 2)Якщо ми викладачі – беремо гроші з студентів, щоб поставити добрі оцінки чи бали. 3)Якщо ми лікарі – беремо презенти (могоричі) за операції, чи щоб прийняти хворого на лікування. 4)Якщо ми працівники правоохоронних органів – беремо певну суму за відіграння доброї ролі в якійсь справі, зменшити термін, закрити чи зупинити якесь діло, чи з винного зробити невинного. Або беремо гроші, за пропозицію у якісь справі брехливо посвідчити. 5)Якщо ми архітектори – то беремо якусь там гарну за певний проект чи дозвіл на нього. Чи ми працівники при владі, даємо рішення чи дозвіл на таку то справу по такій то ціні. 6)Чи використовуємо своїх підлеглих у якихось випадках для особистої користі, за межами роботи. За такими вчинками з нашої сторони, виникає наступне, н а п р и к л а д: Якщо у нас є діти – вони стають залежними від наркотиків, алкоголю. Якщо маємо авто, то можемо потрапити в аварію з жахливими наслідками. Ми, або наші діти програють великі суми грошей на азартних іграх. Ми чи наші діти отримують якісь небезпечні хвороби - запалення мозку, хвороби психічні, неврологічні, венеричні, рак, якісь травми небезпечні, з важкими наслідками. Так, через нас батьків страждають і несуть кару діти, які стають жити раннім статевим життям, хворіють на різні венеричні захворювання, навіть невиліковні і т.п. Щодо нашого майна: у нас може відбутися пожежа, де згорить те майно, яке нечесним способом заробили. Нас може хтось обкрасти, і т.п. Це такі поодинокі випадки, які відбуваються за вищевказаними ситуаціями. Наше життя залежить багато від нас самих. Господь дав вільну волю і 10 заповідей, щоб ми були щасливими. А виконання Святого Писання щоб ми були святими і досконалими, і мали нагороду після смерті, на небі. А тепер, щодо десятини. Десятина - як подяка Богу. Десятина необхідна для нашого Благословення. Якщо ми не даємо на Церкву десятину, то мусимо її віддати на різні нібито незалежні від нас обставини, які відбуваються в такий спосіб: 1)Ми чи хтось з родини захворів – мусимо затратити незаплановані нами гроші на вилікування хвороби. 2)У нас наприклад: холодильник, телевізор, пральна машина, комп’ютер, автомобіль чи щось інше поламалось чи вийшло з ладу – маємо витратити нормальну суму. Якщо ми отримуємо зарплату 5000 грн., а 10% - це 500 грн. на місяць не віддали Богу – Боже, то мусимо на чомусь все одно десятину втратити. Новий завіт: Діяння 5:1-11. 1 Один чоловік, на ім'я Ананій, з своєю жінкою Сафірою, продав маєток 2 і приховав частину грошей, - про це знала його жінка; решту ж приніс і поклав до ніг апостолів. 3 Петро сказав: Ананіє, чому то сатана наповнив твоє серце, щоб обманути Святого Духа і приховати частину вартости поля? 4 Хіба воно не твоє, а чи продане не було в твоїй владі? Навіщо ти поклав це діло у своє серце? Ти ж збрехав не людям, а Богові. 5 Почувши це, Ананій упав і віддав духа. Напав великий страх на всіх, що чули це. 6 Юнаки встали, обгорнули його, винесли й поховали. 7 Щойно минуло зо три години, як надійшла його дружина, ще не знаючи того, що скоїлося. 8 Промовив до неї Петро: Скажи мені, чи за стільки ви продали поле? Вона відповіла: Так, за стільки. 9 Петро до неї: Як це сталося, що ви змовилися випробувати Господнього Духа? Ось при дверях ті, що поховали твого чоловіка, - і тебе винесуть. 10 Упала вона тут же біля його ніг - віддала духа. Зайшовши, юнаки виявили її мертвою, винесли й поховали біля її чоловіка. 11 Великий страх напав на всю церкву, на всіх, хто це чув. 12 Через руки апостолів здійснювалися численні знамення й чуда в народі. Всі однодушно перебували в Соломоновім притворі. (Дiї.5:1-12)
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
|
| |
| |
| маряшка | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 10:38 | Повідомлення # 32 |
Нагороди: 2
| Мені згадалась одна історія з мого студентського життя. Якось студенти (здається заочники) вирішила здати свою викладачку з англійської мови і зняли на телефон, те як давали її взятку. Ой шуму було: приїжджало СБУ, про цю подію навіть говорили на національному телеканалі. Викладачку казали що росадять, а просто перевели на іншу роботу. За деякий час наш ректор проводив анаонімне опитування з метою виявити найбільших хабарників. Що я знаю точно, то про містера Х писали неодноразово, але ніяких дій в результаті проведено не було. А після СБУ хабарництво припинилося - рівно до початку наступної сесії- почали брати через треті руки, а суми зросли так ого-го. Значить можна дійти висновку, що всього-навсього в нас одні дупи прикривають інші.
Радість, що плине від давання, сильніша за життя. Справжнім бідняком є той, хто ніколи її непережив.
|
| |
| |
| kristik | Дата: Вівторок, 30.06.2009, 20:10 | Повідомлення # 33 |
Нагороди: 12
| Я читала колись книжку "Корумпований Петербург" не пам'ятаю автора. То в нiй йшла мова про зародження корупцii виявляеться ïï "започаткував" ще Петро 1-ий. Одного разу вiн наказав своему прем'ер мiнiстровi,щоб той вiшав кожного хто матиме можливiсть вкрасти ( i вкраде) мотузку ( на нiй же i вiшати ) . На що прем'ер вiдповiв: "-невже ви хочете лишитись бeз пiдданих, ваша високосте??? P.S. Так я ïï не дочитала,бо не могла змиритись з тою несправедливiстю!!!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
| benedikta | Дата: Середа, 08.07.2009, 11:07 | Повідомлення # 34 |
| Із десять заповідей Божих є: 7. Не кради. 10. Не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого. Вчинок хабарництва підходить під порушення цих двох заповідей. Різниця в заповіді - не кради, тільки в тому що вчиняючи хабар - особа краде у відкритий дипломатичний спосіб. Аналогічно відбувається і порушення заповіді, коли ми вимагаємо певну суму грошей (не пожадай нічого того, що є власністю ближнього твого).
|
| |
| |
| benedikta | Дата: Понеділок, 23.05.2011, 02:05 | Повідомлення # 35 |
| Хабарництво зникне, думаю тоді, коли всі люди будуть давати десятину на Храм Божий. Використано інформацію із сайта: http://www.3angels.ru/forum/desyatina Десятина это не пасторская зарплата, а святыня Господня. Пророк Малахия пишет: 8 Можно ли человеку обкрадывать Бога? А вы обкрадываете Меня. Скажете: "чем обкрадываем мы Тебя?" Десятиною и приношениями. 9 Проклятием вы прокляты, потому что вы - весь народ - обкрадываете Меня. 10 Принесите все десятины в дом хранилища, чтобы в доме Моем была пища, и хотя в этом испытайте Меня, говорит Господь Саваоф: не открою ли Я для вас отверстий небесных и не изолью ли на вас благословения до избытка? 11 Я для вас запрещу пожирающим истреблять у вас плоды земные, и виноградная лоза на поле у вас не лишится плодов своих, говорит Господь Саваоф. 12 И блаженными называть будут вас все народы, потому что вы будете землею вожделенною, говорит Господь Саваоф.(Мал.3:8-12) Из этого текста мы видим: 1. Десятина это собственность Бога. Все что Бог нам дает, Он дает вместе со своей десятипроцентной долей, которую хочет, что бы мы отделили. 2. Бог призывает принести десятины в «дом хранилища». Он не говорит, подай нищему от десятины, накорми священника или левита. Просто принеси в «дом хранилища». Если бы в Израиле десятину приносили лишь своему раввину или священнику, то работа в храме бы встала т.к. люди служившие Богу при храме умерли бы с голоду. А так же это привело бы к перенасыщению местных священников. По этой причине, Бог призывает нести в дом хранилища, что бы потом от туда разделить поровну среди всех левитов и священников. 3. Десятина это испытание. Мне Бог дал доход, я знаю что 10% в этом доходе Божьи – не мои, и тут проверяется моя вера. Отдавая десятину, я проявляю свою веру, что все это пришло ко мне от Господа, а не я сам вот так просто смог (Бог поэтому и упоминает здесь саранчу, показывая что не ты лишь один трудишься, но и Я, запрещая мешать другим тебе трудится). 4. Десятина это символ завета - что если я верен Богу в десятине, то Бог будет верен мне и не оставит меня без достатка. А про десятину Бог говорит так: во-первых.Левит 27:30 И всякая десятина на земле из семян земли и из плодов дерева принадлежит Господу:это святыня Господня.во-вторых.Мал3:10 принесите все десятины в дом хранилища,чтобы в доме Моем была пища,и хотя в этом испытайте Меня,говорит Господь Саваоф:не открою ли Я для вас отверстий небесных и не изолью ли на вас благословения до избытка?
Повідомлення відредагував benedikta - Понеділок, 23.05.2011, 19:01 |
| |
| |