| Дружба! |
| Дельфініус | Дата: П'ятниця, 07.11.2008, 12:42 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Що таке дружба на вашу думку? Це просто "якісь" почуття до якоїсь кокретної людини, чи просто стосунки між знайомими людьми? І чи може дружба бути спорідненою з любов'ю? Бо мені здається, що дружба без любові неможлива, так як Ісус сказав, що немає більшої любові, ніж якщо хтось віддає життя за друга. То значить справжня дружба і любов, то по ідеї одне і те саме?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Середа, 31.12.2008, 11:59 | Повідомлення # 16 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Незнаю,мабуть щоб перевірити свою дружбу треба запитати себе:"Чи я б відав за цю людину своє життя?"Ця ж суть написана у Святому Письмі
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Середа, 13.05.2009, 23:02 | Повідомлення # 17 |
Група: Користувачі
Нагороди: 4
| Для мене це тема особлива, адже люди з якими я дружив з дитинства не є мені друзями насправді, і я мабть їм не друг. Вони завжди кудись мене тягнуть поїхати, відпочити і т.д., а я не хочу нікуди їздити далеко, надовго, в мене інші пріоритети, ідеї. Вони живуть нормально, як молоді люди - природа, шашлики, гітара і т.д. Я сам таке люблю, але якшо це християнський табір, або коли вже нема шо робити взагалі (в селі цьоці помогти наприклад, або вдома вчитися, або шось в церкві). Я не трудоголік і не заучка, але якось просто так без причини відпочивати - це для мене ідіотизм (причиною може бути наприклад - головний біль після екзамена, християнський табір який МД організовує для молоді,...). Є інші причини чому я не ввжаю колишніх друзів друзями: це те шо вони грають в карти, а для мене це те саме майже, шо насміятися з спочилих за волю українців. Вони говорять що я зраджуюю дружбу, бо не хочу проводити з ними часу, а все шукаю відмазок. Мене вони просто примушують "дружити" з ними. Якось в контакті написали прочитати одну цитату про дружбу і подумати про свою поведінку.... Я відписав їм своє у відповідь на цитату: Я не бачив його на очі, лише його намальоване зображення, я не чув його голосу, лише тих які від його імені говорили, я стояв один над прірвою, а він був унизу, щоб спіймати мене коли впаду. Я говорив, а він лише слухав, я радів а він мовчки тішився моїм щастям, я плакав, а він не втер мені сліз, а просто простив мені...Він був мені другом, і завжди ним буде...Він навчив мене одної істини: хочеш бути комусь другом не шукай способів бути завжди з ним, а віддай його мені, бо я хочу не щоб ти, а щоб я був йому найвірнішим другом!!! Справді не хочу десь з ними проводити час, хіба, що хочу шоб зрозуміли, шо Бог найвірніший друг...Якось важко мені з ними, бо ми різні, вони хочуть, шоб я був як вони, я хочу щоб вони мали ті ж пріоритети які є в мене...може краще просто порвати з дружбою? але це рівнозначне ворожості!
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Четвер, 14.05.2009, 15:24 | Повідомлення # 18 |
Нагороди: 12
| Друзі не дивляться одне одному в очі, вони дивляться в одному напрямку. Не суди людину по її друзях, в Юди вони були бездоганні. Легко віддати життя за друга, але важко знайти такого друга, за якого було б варто віддати життя. Справжній друг - це той, хто буде тримати тебе за руку і відчуватиме твоє серце. Для мене любов (якщо мається на увазі любов як кохання) і дружба є різними поняттями. Дружба - це як і всі дари Божі є досконалим, великим, безцінним дарунком, який дається кожній людині, але не кожен здатен вберегти його. Я вважаю, що дуже важко створити дружбу, але й так само важко розрушити справжню дружбу. А кохання в свою чергу найскладніше зі всіх почуттів, яке просто не може існувати без дружби. Напевно так: Дружба - це відчуття подароване Богом, а кохання - це почуття, яке зароджується в середині нас і також не без Божої Волі. Ось так!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Середа, 27.05.2009, 15:14 | Повідомлення # 19 |
Група: Радники
Нагороди: 3
| Quote (Дельфініус) бо той хто зовсім без друзів є дуже нещасною людиною А й справді, троха шкода тих людей, які мають зовсім мало друзів (або взагалі їх не мають) і вони не розуміють СПРАВЖНЬОЇ дружби
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| benedikta | Дата: Неділя, 31.05.2009, 14:49 | Повідомлення # 20 |
Нагороди: 11
| Перечитавши книгу Томи Кемпійського "Наслідування Хреста" для себе почерпнути можна багато важливих речей. Важливо не те, скільки і які у нас друзі, - а якими друзями є ми. Варто все починати від себе, і до кожного - друг він нам чи знайомий, відноситись, як до особи у якій є Ісус Христос.
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
|
| |
| |
|
| маряшка | Дата: П'ятниця, 12.06.2009, 16:38 | Повідомлення # 21 |
Нагороди: 2
| А моя колєга каже: друзі - люди, які випробувані часом
Радість, що плине від давання, сильніша за життя. Справжнім бідняком є той, хто ніколи її непережив.
Повідомлення відредагував маряшка - П'ятниця, 12.06.2009, 16:38 |
| |
| |
|
| benedikta | Дата: Субота, 13.06.2009, 00:00 | Повідомлення # 22 |
Нагороди: 11
| Дружба дійсно є випробувана часом, і часто закінчується розчаруванням. Причиною буває наступне. Якщо у нас є подруга чи друг, знайома чи знайомий - важливо не ідеалізувати їх, не прив’язуватись до них дуже сильно, вони, як і ми є схильними до гріха та слабкими до спокус через свою людську немічну природу. Коли ми дуже любимо наприклад, як брата чи сестру ту особу, яку вважаємо другом, то не раз стається так, що у наших очах вона падає, через якісь хиби. Не варто покладатись у різних обставинах життя на підтримку друзів, а доцільно надіятись і покладатись на Бога і на себе. Тому найкращим другом та ідеалом має бути Ісус Христос, з Якого маємо брати приклад і понад усе любити. А після Господа, любити своїх ближніх.
І як бажаєте, щоб вам люди чинили, чиніть їм і ви так само. (Лк.6, 31)
|
| |
| |