| Самогубство(((!!! |
| Дельфініус | Дата: Четвер, 23.04.2009, 23:34 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Страшне поняття! Це добровільне спричинення собі смерті . Такі випадки в наш час не рідкість . Через що люди йдуть на це, чому??? Причин може бути багато: нерозділене кохання, якась сварка чи невдача в чомусь... Але ж це не вихід... І самогубство не може бути виправданням чогось. Людина добровільно і зразу віддає себе в руки пекельним силам, тобто дияволу. Що доводить людину до такого безумства? Невже диявол настільки сильно заволодіває людською свідомістю, що людина добровільно вбиває себе? І як ви думаєте, чи є шанс самогубцю спастися? Можливо в останюю секунду перед смертю він кається...?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Olya | Дата: П'ятниця, 24.04.2009, 13:28 | Повідомлення # 2 |
Група: Користувачі
Нагороди: 2
| Самогубство - це дуже страшна річ. Людина, коли в сильному розпачі може зробити, щось жахливе. Тому сильний розпач являється гріхом. Під час будь-якої серйозної проблеми треба молитися і просити Господа про допомогу, Він обовязково допоможе або полегшить наші страждання. На жаль, дуже часто, молоді люди запивають своє горе алкоголем і під його впливом найчастіше і роблять такі страшні речі. диявол підштовхує людину до такого вчинку і тішиться, коли здобув ще одну душу відразу до себе. Статистика показує, що найбільш впливові до самогубства люди які страждають алкогольною чи наркотичною залежністю, коли нечистому якраз і найпростіше прийти до людини і спокусити на такий важкий гріх. Також під вплив попадають молоді люди, підлітки, які мають мало спілкування і нерозуміння з сторони батьків. Тому обовязком батьків є спілкування з дитиною, поменше наказувати за якісь прогріхи, а допомагати зрозуміти дитині і допомагати у вирішенні життєвих проблем. Звичайно, дуже хочеться щоб таких випадків не було зовсім. Чи проститься самогубцям я не знаю, можливо, Господь буде враховувати всякі ситуації, при яких було скоєно самогубство але дуже хочеться, щоб ці душі могли покаятися і бути прощеними.
Давайте будем добрішими
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: П'ятниця, 24.04.2009, 20:06 | Повідомлення # 3 |
Нагороди: 6
| Це важливе питання було піднято після історії мого колишнього знайомого , який викинуся з вікна . Дуже все правильно написала Olya , я хочу тільки добавити одне : один монах розказував , що його цьоця молилась за всіх померлих з її села , але коли один чоловік із її села повісився то вона ( по словах людей бо кажуть що за таких людей навіть не варто молитись бо вони і так зразу віддали свою душу дияволу ) за нього не молилась і ніхто з його родини за нього не молився . І ось не задовго після його смерті він цій цьоці приснився , сказавши такі слова : Я чув , що ти роздаєш хліб , дай і мені шматочок . Кажуть , що коли померлий просить хліб , то він просить про молитву за нього . І ця цьоця почала молитись за його душу і ще сказала його родині молитись за нього . За всіх померлих потрібно молитись , а Бог знає як краще зробити .
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: П'ятниця, 24.04.2009, 22:06 | Повідомлення # 4 |
| На мою думку такі люди просто не можуть справитися зі своїми проблемами в житті,тобто вони духовно слабкі,але в кожного різні проблеми і не завжди їх можна вирішити,тому людина просто не витримує і в кінцевому результаті покінчую з собою,думаючи що вона не потрібна цьому світу,тому думає що на другому світі буде краще,але в мене є питання чому тоді Бог дає їм життя якшо потім людина просто піде на той світ не зробивши нічого корисного тут,і найголовніше що Бог це знає,то що ті люди просто приречені страждати?
Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Субота, 25.04.2009, 20:00 | Повідомлення # 5 |
| falcon, я думаю що можливо ті люди в останню секунду каються . А будуть вони спапенні чи ні на це Божа воля мені шкода цих людей якщо вони думають , що себе вбивши вони позбудуться проблем адже ж всі почуття , емоції , переживання все залишається при нас . І коли ми помираєм то вже нічого зробити не можемо ніж коли ми ще в цьому тілі ось !
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Неділя, 26.04.2009, 21:32 | Повідомлення # 6 |
| DNatiM Але якщо емоції в людини весь час негативні,і такі самі емоції вона приносить людям,що її оточують, навіть якщо дуже старається зробити щось краще.Виходить,що ця людина зайва на цьому світі,крім того самогубство не за один день сплановується,тобто в людини є дуже багато часу,щоб покаятися,то чому вона б це робила в останню секунду?
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 01:33 | Повідомлення # 7 |
Група: Модератори
Нагороди: 10
| falcon, розповім тобі одну історію про св.Августина: Одного разу Августин ішов по морському узбережжі і роздумував над тайною Пресвятої Трійці - його мучила думка і він намагався зрозуміти, як це один Бог може бути в трьох особах і все ж залишатися одним Богом. По дорозі він побачив хлопчика, який сидів на березі і бавився. Хлопчик викопав невеличку ямку і носив у відерці воду з моря та виливав у ту ямку. Августин підійшов до нього і запитав, що він робить. А хлопчик відповів, що хоче перенести всю воду з моря у ту ямку. Августин скрикнув: "Це неможливо!" А хлопчик відповів йому: "І все ж таки це легше зробити, ніж тобі зрозуміти тайну Пресвятої Трійці!" Тоді Августин зрозумів, що Бог устами цього хлопчика, відповів на його запитання і перестав про це думати. 1. Бог створює кожну людину на Свій образ і, відповідно, дає кожній людині свобідну волю, яку Сам має. Тому людина сама творець свого життя, навіть якщо Бог і знає наперед, чим воно закінчиться. 2. Звідки ми можемо знати, про що людина думає на порозі смерті; що вона в цей час бачить, відчуває і чи кається, чи ні? 3. Невже нам судити, чому Бог дає життя самогубцям, знаючи наперед, що вони покінчать з собою? Хто ми такі, щоб вмішуватися в Божі плани і давати їм оцінку? І вкінці кінців, як можемо судити вчинки нашого Творця? Наш розум - це маленька піщинка в пустелі Божої мудрості і досконалості.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
Повідомлення відредагував musia_79 - Понеділок, 27.04.2009, 01:33 |
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 09:32 | Повідомлення # 8 |
| Я ще хочу ось що добавити : кожен з нас судить по своєму це всі знають . А Ісусик - це безмежне добро і Він нас судить зі своєї безмежної доброти , бо якщо Він би нас судив так як ми відносимось до інших , то ми ніколи не були виправдані . Quote (falcon) крім того самогубство не за один день сплановується,тобто в людини є дуже багато часу,щоб покаятися,то чому вона б це робила в останню секунду? хтось ціле життя старається заслужити собі щасливу вічність і каїться на протязі життя . А ще інші не усвідомлюючи важливості життя після смерті каються , як розбійник в останні секунди свого життя тут . А питання в іншому , що все ж молитись потрібно навіть більше за таких людей адже ж вони самі за себе там точно молитись не можуть
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 16:30 | Повідомлення # 9 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Ну я можу лише додати те,що ніколи не можна казати,що та чи інша людина потрапить після самогубства до пекла,тому що Боже мелосердя немає меж.І ніхто цього не може знати напевне.
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 19:53 | Повідомлення # 10 |
| musia_79 погоджуюсь,але ж ми не осуджуємо Його плани тільки хочемо зрозуміти який сенс цього життя.Про це,(а також про любов і щастя) писали багато філософів і поетів, вони також намагалися зрозуміти це все і пізнати цей світ то хіба це погано?
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 22:04 | Повідомлення # 11 |
| falcon, я згідна, що ми повинні роздумувати над Божими ділами, і Бог нам дав ціле Святе Письмо, над яким ми повинні думати, якраз там дуже багато написано про сенс життя. Але є речі, які ми не можемо зрозуміти нашим примітивним розумом, є речі, в які ми повинні просто повірити і не намагатися зрозуміти, тому що віра і розум - це несумісні речі. І "блаженні ті, що не бачили (тут можна додати ще й не зрозуміли), а вірили". Ми не здатні зрозуміти багатьох речей: на приклад, ту ж саму тайну Трійці; чи як Бог був одночасно і людиною, і Богом; чи чому Бог допускає війни, біди й інші несправедливості; чи чому Бог створив таких ангелів, які здатні були вчинити гріх; чи чому Бог дозволяє народитися людині, яка стане самогубцем і т.д. То навіщо забивати свою свідомість запитаннями, на які ми не знайдемо відповідей (принаймі на цій землі, можливо колись у вічності Бог нам це відкриє)?
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 22:59 | Повідомлення # 12 |
| musia_79.То навіщо забивати свою свідомість запитаннями, на які ми не знайдемо відповідей (принаймі на цій землі, можливо колись у вічності Бог нам це відкриє)? Але ж дуже важко прожити в цьому світі тільки вірою.Має бути ще й розум, крім того він один із дарів святого духа з тобто Бог непросто так дав цей великий дар людям,яким ми відрізняємося від тварин,і тільки людям притаманна цікавість а вона з розумом вже може давати відповіді на деякі запитання,адже в світі ще стільки всього незбагненного і хтозна може всеж-таки людина знайде відповіді хоча б на деякі запитання якщо буде над ними роздумувати,а з відповідями можна буде змінити власне життя і життя інших на краще,виходить Бог не просто так дав владу людині на цьому світі.Але влада людини і її розум на цьому світі недостатньо великі щоб зрозуміти весь наш світ і звичайно Бога
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 23:19 | Повідомлення # 13 |
| Quote (falcon) Але влада людини і її розум на цьому світі недостатньо великі щоб зрозуміти весь наш світ і звичайно Бога Власне це я і маю на увазі. Ніхто не заперечує, що розум потрібно використовувати, але він має свої межі... а там, де вони закінчуються, починається віра.
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Понеділок, 27.04.2009, 23:22 | Повідомлення # 14 |
| Власне це я і маю на увазі. Ніхто не заперечує, що розум потрібно використовувати, але він має свої межі... а там, де вони закінчуються, починається віра. Повністю погоджуюсь тільки розум потрібно ще й розвивати в принципі як і нашу віру
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Вівторок, 28.04.2009, 19:57 | Повідомлення # 15 |
Нагороди: 4
| Не зовсім погоджуюсь що віра починається там де розум закінчується, насправді розум має надзвичайні можливості, людина використовує його зазвичай на 15% може чуть більше. Віра як і розум є Божим даром (благодаттю) Наша віра повинна бути розумною і з розумом, бо де віра не є у взаємодії зрозумом, там часто є фанатизм, і тут також людина може впадати в суїцидальну поведінку. Бачите багато людей вмирало за віру, але чи всі вони вмирали з вірою, адже серед них могли бути "сліпі" фанатики, та і були. Вони вмирали за віру, але чи мали вони її в своєму серці, чи це були просто утопічні ідеї, ілюзії, якими вони жили і не прагнули сягнути їх глибин. Так розум не сягне глибини Божої мудрості, як не можливо перечерпати море в одну ямку, але варто черпати більше, щоб та ямка не була пустою. Чи ж фанатична смерть за віру не є іноді суїцидом?! Не знаємо цього напевне, але це цілком реально. Віру треба просити і приймати, адже створити її в собі не можемо, це справа Божа - він сіяч, а ми земля, грунт...
|
| |
| |