| Карти! |
| Дельфініус | Дата: Четвер, 04.12.2008, 21:39 | Повідомлення # 1 |
Адміністратор
Група: Адміністратори
Нагороди: 3
Статус: Офлайн
| Багато народу, думаю і дописувачі цього форуму, грають в карти(ну може іноді, і не обов'язково на гроші ). Але я десь чув, шо в карти не можна грати. Отже прошу тут висловлюватися(тобто виписуватися ), чи можна грати в карти, а якшо не можна, то чому?
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Четвер, 04.12.2008, 23:26 | Повідомлення # 2 |
Група: Радники
Нагороди: 5
| Отець Володимир говорив,що карти можна грати лише тоді,коли нема азарту і суперництва.А можна грати хіба так для розваги
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Субота, 06.12.2008, 10:15 | Повідомлення # 3 |
Група: Модератори
Нагороди: 4
| А я знаю, що погано грати карти через те, що малюночки на картах символізують щось із розп'яття, наприклад хреста - хрест, на якому розпинали Ісуса, бубна - цвяхи, якими прибивали Ісуса до хреста, піка - спис, яким проколювали Ісуса, серце - смерть Ісуса. Щось отаке, в тому роді. І якщо зробити карти з якимись гарними малюночками, то їх без азарту можна бавитися. Я наприклад перестала бавитись класичні карти навіть на комп'ютері.
|
| |
| |
|
| musia_79 | Дата: Субота, 06.12.2008, 15:35 | Повідомлення # 4 |
Нагороди: 10
| Я взагалі карти не люблю грати. Крім них є стільки цікавих ігор, що не перерахувати... при чому, набагато логічніших, розумніших і веселіших.
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...
|
| |
| |
|
| Vova | Дата: Субота, 13.12.2008, 17:18 | Повідомлення # 5 |
Творець сайту
| Я теж не є особливим прихильником гри в карти. Вкрай рідко граю в цю гру. Але самі карти використовую трохи частіше - для гри в мафію
Сила і велич людини не в тому, що вона має, а в тому, ким вона є
|
| |
| |
|
| DNatiM | Дата: Неділя, 14.12.2008, 17:39 | Повідомлення # 6 |
Група: Користувачі
Нагороди: 6
| Коли я була менша то грати в карти , але коли дізналась , що це погано то перестала в них гра . От що я люблю з дитинства грати - це в шахмати , але мало хто в них вміє посправжньому грати просто люблю гідних суперників
Потрібно вірити в досконалість і мати відвагу бути недосконалим!
|
| |
| |
|
| Дельфініус | Дата: Неділя, 14.12.2008, 23:11 | Повідомлення # 7 |
Адміністратор
| Quote (DNatiM) От що я люблю з дитинства грати - це в шахмати Ну шахмати я взагалі не вмію грати, тільки знаю, як кожна фігура ходить . А от щодо карт, то мені здається, шо в них нічого поганого нема, тільки якби не той символізм значків. Але думаю, шо якшо в то не вдумуватися, і грати без азарту, то нічого страшного Quote (Наталька) І якщо зробити карти з якимись гарними малюночками, то їх без азарту можна бавитися Можна і таке зробити, але то було б досить незвично, настільки вже привиклося до "стандартних" значків.
Покажи своїм життям, що на землі не відпочивають)))
|
| |
| |
|
| Endry | Дата: Четвер, 18.12.2008, 20:47 | Повідомлення # 8 |
Нагороди: 2
| Досить часто доводиться грати в карти, бо нема шо робити на "немапари" Але то так, чисто шоб вбити час))
Пости, бо згрішив, і пости, щоб не згрішити.
|
| |
| |
|
| Наталька | Дата: Субота, 20.12.2008, 11:41 | Повідомлення # 9 |
| Quote (Дельфініус) Можна і таке зробити, але то було б досить незвично, настільки вже привиклося до "стандартних" значків. Нічого, привикали б до нового, зате знали б, що це не гріх!
|
| |
| |
|
| Андрійко:) | Дата: Субота, 20.12.2008, 12:06 | Повідомлення # 10 |
Нагороди: 5
| Quote (Наталька) Нічого, привикали б до нового, зате знали б, що це не гріх Угу,але головне щоб в цьому не було азарту та суперництва
In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Четвер, 25.12.2008, 23:40 | Повідомлення # 11 |
| Quote (Наталька) наприклад хреста - хрест, на якому розпинали Ісуса, бубна - цвяхи, якими прибивали Ісуса до хреста, піка - спис, яким проколювали Ісуса, серце - смерть Ісуса. А я про це дізнався трохи пізніше від нашої Вікусі,я навіть і не знав Так що тепер як пропонують грати в карти-відмовляюся,але таке буває дуже рідко бо вже і не пам'ятаю коли останній раз пропонували...
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |
|
| falcon | Дата: Вівторок, 26.05.2009, 23:41 | Повідомлення # 12 |
Нагороди: 2
| Я також не прихильник карт,я навіть в "дурака" не вмію грати(не судіть дуже)Бо мені це просто не цікаво,цікавить і захоплює в картах мене тільки одна річ-фокуси з ними
Живи так, ніби маєш померти завтра,вчися так, ніби маєш жити вічно.
|
| |
| |
|
| kristik | Дата: Середа, 27.05.2009, 00:36 | Повідомлення # 13 |
Нагороди: 12
| Я вважаю, що карти, така сама інтелектуальна гра як і всі інші, мені здається вона ( гра в карти ) розвиває пам'ять. Біда як завжди в крайностях, бо й будь-яка інша гра може стати азартною. Все залежить від нас самих, від того на скільки сильно піддаємось пристрастям і на скільки витривалі, щоб їх перемогти!!!
Віддай світові найкраще з себе, і, швидше всього, тебе ударять і відштовхнуть: не зважай, віддай найкраще з себе. Матір Тереза
|
| |
| |
|
| soldy | Дата: Середа, 27.05.2009, 11:56 | Повідомлення # 14 |
| Дозвльте дати вам деяке пояснення і прояснити свою думку відносно цього питання...Ось подам що я вже раніше писав про карти, правда в контакті в одній групці, в темі "Гра в карти": Символіка карт точно страсна, "хреста" - хрест-трилисник, такий хрест використовувався як один з різновидів зображення Хреста Господнього, він має давнє походження і давню історію, "дзвунка(бубна)" - зображення коп'я, наконечника спису, яким воїн проколов бік Господа, "черва" - Серце Ісусове, "піка" - символ дуже цікавий через нього я найбільше сумнівався, аж доки не почали розмальовувати (розписувати) нашу церкву (Різдва Пресвятої Богородиці), є два варіанти - 1)момент пробиття списом серця Господнього (знизу наконечник списа, наче входить у "перевернене до низу" Серце Господа, і нший варіант:2)це те що я побачив на розписі нашої церкви - населена на спис (в картах на наконечник списа) гупка, яку макав в оцет воїн, щоб дати Ісусові пити! Слово "козир" походить від єврейського "кошерний", що означає "чистий" (наприклад євреї мали споживати лише кошерну їжу). Зображення королів, дам, валетів, може означати про час походження гри в карти, тобто часи в які в світському серидовищі панують азартні ігри. Досить імовірно, що до вигадки цієї гри причетний єврей, або євреї, оскільки вживають єврейську лексику в термінології, щ о використовується в грі! А найважливіше - це те що гра у таку гру є насмішкою над страстями Христовими, назвавши найпопулярнішу гру в якій використовуються карти "дурнем" в першу чергу насміхаються не з того хто програв, а зтих християн які несвідомо чинять наругу над власною святинею - страстями Господніми!!!!! Несвідомо, адже походження цієї азартної гри люди не знають, їм , часто байдужа історія!!!! Святе до азартного мішати - страшний гріх! Католики, латиньського обряду дуже мають велику набожність до страстей, вони, навіть хрестяться 5-ма пальцями, що символізує 5 ран Ісуса. Для мене особисто - навіть ганебніше, коли взяти український прапор і грати ним, чи за допомогою нього у азартні ігри - це наруга над святинею!!!!! Ми часто не знаємо чогось, не знаємо історії походження, не знаємо навіть нашої, української історії - це ГАНЬБА, для всіх хто ще після такого насмілює називати себе українцем, чи християнином! А найбільше болить те, що є люди, які навіть від священників чули, навіть читали пояснення церкви, чи просто про історію винекнення карт і далі вважають що у цьому немає нічого злого, грішного, кажуть ось ми намалюємо там машинки, кораблики замість страсної символіки....Але хіба не гидко буде продовжувати грати у таку гру, яку колись вигадали, щоб насміятися з мук, які перетерпів наш Бог, уже одна думка про це що ту гру вигадали ті хто ненавидить Бога, не дасть морального допусту, щоб замінювати страсні символи іншими значками і продовжувати грати в карти.....Я твердо вірю у вашу розсудливість, погоджуюсь, що якесь логічне мислення, спостережливість гра розвиває, але чи може людина оправдатись тим, що вона розвинула своє логічне мислення, насміявшись з свого Бога, тепер уже цілком свідомо, адже тепер ви знаєте правду!!!!!
|
| |
| |
|
| Владик | Дата: Середа, 27.05.2009, 14:57 | Повідомлення # 15 |
| Quote (Vova) Я теж не є особливим прихильником гри в карти. Вкрай рідко граю в цю гру. Але самі карти використовую трохи частіше - для гри в мафію wink Добре підмітив!
Бо що роблю - не розумію... Я бо чиню не те, що хочу, але що ненавиджу те роблю...
|
| |
| |